🐈 Sira mačka - je li moguće dati mačke

Je li moguće dati mačke sir

Proizvođači mliječnih proizvoda širom svijeta stavljaju se na pakiranje njihovih proizvoda sliku mačke. Ovo nije slučajno – za većinu ljudi ove životinje se percipiraju kao ljubitelji bilo koje vrste mliječnih proizvoda. Mogu li mačke jesti sir? Za vlasnike je odgovor na takvo pitanje važno jer im se krzneni kućni ljubimci često traže i rado apsorbiraju komad ili dva ovog prirodnog proizvoda koji je korisan ljudima.

sadržaj

  • Kakav sir je siguran za mačku?
  • Test za laktozu, alergijsku reakciju
  • Koliko često možete dati sir za mačku

Kakav sir je siguran za mačku?

Mnoge mačke percipiraju sir kao izuzetnu delikatnost, omiljenu poslasticu. Često se kućni ljubimci sjede pokraj stola, tražeći od njega. Vrlo je teško odgovoriti odbijanjem uvjerljivog zahtjeva, dok vlasnik nema sumnje – je li sigurno dati mački sir? Uostalom, sadrži mnogo korisnih tvari, uključujući kalcij, koji je posebno potreban za životinju, ali je također bogat mastima.

© shutterstock

Sir su različite sorte, razlikuje se od sadržaja masnoća. Proizvođači nude kupcima odabir proizvoda iz pet kategorija:

  • niske masnoće;
  • lako;
  • normalno;
  • dvostruko mast;
  • trostruki sadržaj masti.

Prva od dvije kategorije gore navedenih proizvoda čini obrano mlijeko, u receptu drugih koristi punomasno mlijeko, prirodna krema različitih koncentracija. Nemoguće je hraniti mačku s visokim masnim sirom, može uzrokovati opasne poremećaje njezinih crijeva i želuca.

Okus proizvoda poboljšava se dodatnim sastojcima. Proizvođači dodaju prirodne začine, biljne sjemenke, matice, Nedavno je sir postao "pogrešan" – jeftini suftini zamjenski mliječni proizvodi koriste se u tvornicama kako bi smanjili troškove, ne koriste se prirodni fermenti, preferiraju kemijske reagencije i konzervanse. Davanje mačiću sirom s takvom formulacijom je opasno zbog velike vjerojatnosti alergijske reakcije. Dimljeni, dimljeni, pljesnivi, slani sir nalaze se na popisu opasnih proizvoda za mačke.

Test za laktozu, alergijsku reakciju

Nemoguće je hraniti mačku, a posebno mačića s sirom, na svoj prvi zahtjev. Prije prve uporabe određene (ne-masne) vrste proizvoda potrebno je saznati ili zapamtiti kako tijelo životinja reagira na laktozu.Ova tvar je dio bilo kojeg mliječnog proizvoda. Ako mačka nakon što je proizvod dobiva probavne smetnje – proljev, s velikom vjerojatnošću ovaj proces će se promatrati nakon hranjenja sir.

© shutterstock

Neke životinje ne mogu bez "posljedica" dati mlijeko, ali dobro se toleriraju mliječni proizvodi. U tom slučaju možete pokušati koristiti sir za hranu. Unesite ga u dijetu treba pažljivo, počevši od vrlo malog komada, ne možete odmah ponuditi veliki dio.

Komponente sira mogu utjecati na tijelo mačaka kao alergena. Česte manifestacije takvih reakcija su problemi s kožom životinje, može loše pasti vunu. Ako se pojave takvi znakovi, potrebno je prilagoditi hranidbu hrane.

Koliko često možete dati sir za mačku

Čak i ako je kućni ljubimac svijetao "obožavatelj" ukusnog mliječnog proizvoda, nemoguće je svakodnevno hraniti mačku sa sirom iu velikim količinama. Ako ponudite svoju omiljenu životinju izbor proizvoda i, na primjer, kašu ili suhu hranu, vaš ljubimac će najvjerojatnije odabrati kriške od sira.

Mačiću možete dati u kombinaciji s drugim omiljenim proizvodima. Meso ili riba (kuhana, ne sirovo) pomiješana s vrlo malim komadima sira, bit će zdraviji, proizvodi mogu nadopunjavati ne samo okus, već i nutritivnu vrijednost svake druge, mačja hrana će biti uravnotežena.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: