🐈 Imunoglobulin za mačke - mogu li dati

Je li moguće dati imunoglobulin mačiću?

Imunoglobulin za mačke je veterinarski lijek koji blokira štetne učinke patogena na životinju. Djelotvorno se bori protiv širenja zaraze i sprječava pogoršanje zdravlja. Lijek je koristan prirodni imunomodulator koji stimulira oslobađanje unutarnjih sila mačjeg tijela. Upute za uporabu lijeka prikazane su u ovom članku.

sadržaj

  • Sastav i doziranje
  • Farmakološka svojstva
  • Upozorenja za uporabu
  • Posebne upute

Sastav i doziranje

Imunoglobulin sadrži, u titru od najmanje 1: 512 (u rtga), krvnog seruma konja, globulina, vitusa i globela. Izgleda kao bezbojna tekućina. Jedna ampula sadrži 2 ml. Doziranje imunoglobulina na mačku treba biti jednom svakih dvanaest sati. Najbolje je ubrizgati lijek intramuskularno i istodobno, a zatim će brzo doći do oporavka. U svrhu profilakse, dovoljno je jednom, s već postojećom bolešću, potrebno je 3-4 injekcije. Ako je potrebno, lijek se može kombinirati s drugim sredstvima.

© shutterstock

Farmakološka svojstva

Imunoglobulin (Immunovet 1In) ima vrlo korisne osobine koje ga čine popularnima pri odabiru odgovarajućeg lijeka. Razmotrite ih detaljnije..

  • Izraženi terapeutski učinak. Lijek se dobro bunio ne samo kod panleukopenije, već i kod brojnih drugih virusnih infekcija. Poboljšanje stanja zdravlja mačke promatrano je nakon prve primjene.
  • Jačanje imunosti. Nizak imunitet često uzrokuje slabljenje tijela. Korištenje lijekova pomaže u sprječavanju neželjenih učinaka. Restauriran je sustav unutarnje zaštite. Ako se imunoglobulin daje mačiću samo za profilaksu, tada je pozitivan učinak zajamčen.

Upozorenja za uporabu

Imunoglobulin je namijenjen liječenju pasa i mačaka od virusnih infekcija, od kojih, prije svega, imunitet počinje trpjeti. Da bi se vašem kućnom ljubimcu oporavio brže, trebate pospremiti svoje prirodne funkcije.

© shutterstock

Ono što obično služi kao pokazatelj za upotrebu imunoglobulina?

  • panleukopenia, Ovo je vrlo ozbiljna bolest koju pate od mačaka.U najopćenitijem slučaju, gastrointestinalni trakt počinje neispravno raditi, simptomi odgovaraju enteritis. U ovom slučaju, lijek intramuskularno ubod vrlo učinkovit.
  • prevencija, Mnogi vlasnici brige žele unaprijed spasiti svog ljubimca od mogućih neugodnih posljedica. Ako je mačka u interakciji s bolesnom životinjom, uporaba lijeka pomoći će smanjiti rizik od infekcije na minimum. Također je moguće davati imunoglobulinu mačku u preventivne svrhe. Nije potrebno čekati pojavu ozbiljnih bolesti.

Posebne upute

Imunoglobulin se ne može koristiti bez promatranja pravila osobne sigurnosti. Kod interakcije s lijekom, preporuča se da se sve radnje provode pažljivo, izbjegavajući kontakt s odjećom, kožom i sluznicama. Ako je potrebno, temeljito isprati zaprljano mjesto vodom. Kako bi se izbjegle neugodne posljedice, preporuča se korištenje jednokratnih medicinskih rukavica za rad s tom tvari.

Tako je imunoglobulin visokokvalitetan lijek koji je učinkovit sa smanjenim imunitetom.Može se koristiti za liječenje i sprečavanje panleukopenije kod mačaka. Kao rezultat toga, životinja ima zdravo, cvjetanje izgled. Naravno, imunoglobulin bi trebao biti dostupan u kompletu za prvu pomoć svakog vlasnika koji brine o njegovoj dobrobiti.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: