🐈 Java mačka (javanez): fotografija, cijena, pasmina, karakter, video, uzgajivačnice

Java mačka

Javanovska mačka ili Yavanez su pasmina domaćih orijentalnih mačaka s dugom kosom. Uzgajali su se kao posljedica preuzimanja sijamskih, balonskih i balastnih boja.

Povijest podrijetla

Unatoč egzotičnom imenu, Yavanes nema nikakve veze s otokom Java ili Indonezijom. Njegova domovina je Sjeverna Amerika. Oko 1978. nekoliko uzgajivača iz Sjedinjenih Država i Kanade počelo je uzgajati Balinese u drugim bojama. Glavni aktivist bio je kanadski Maureen Davis. Zajedno s Anne Sandnerom donijela je novu vrstu Balinese – sada ne samo u sijamskoj boji, ali iu drugim bojama točkica. To su njihove mačke koje su preci svih današnjih yavanaez show klasa.

Gubitak kose

pretres

Stav prema djeci

Jednostavnost njege

inteligencija

Mačke Javanskih pasmina imaju prosječnu veličinu i težinu od 2,5 do 5 kg. Standard pasmine je isti za Balinese i Javanove mačke s razlikom samo u boji.

Detaljan opis javne mačke prema CFA organizaciji:

 • Glava je duga, srednje veličine, proporcionalna tijelu, ima oblik suženog klina koji se širi iz nosa u ravnim crtama do vrha ušiju. Ako izravnate krzno na licu, struktura kosti je jasno vidljiva.U profilu, od krune do vrha nosa vidljivo je duga ravna crta, bez izbočine nad očima i depresije na mostu nosa. Vrh brade na istoj vertikalnoj liniji s vrhom nosa;
 • Uši – vrlo velike, šiljaste, široke u podnožju, nastavljaju liniju klina glave;
 • Oči – srednje veličine, oblika badema, ne izbočene, ali ne duboke. Nagnuta do nosa, u skladu s linijama klina glave i ušiju. Boja – zasićena plava;
 • Nos – ravno i dugo;
 • Tijelo je srednje veličine, dugo i vitko. Savršena kombinacija dobrih kostiju i elastičnih mišića. Dugački vrat Ramena i kukovi nastavljaju s tekućim linijama tijela. Bokovi ne smiju biti širi od ramena. Taut trbuh;
 • Stopala – duga i tanka. Stražnje noge dulje od prednje strane;
 • Tail – tanak, dug, sužavanje na još tanji vrh. Vuna na repu u obliku trake;
 • Vuna – prosječna duljina, maksimum na repu. Vuna je tanka, svilenkasta, bez podslope.

karakter

Naslijedivši od sijamske mačke, javanezu nije dobila vrlo dobro zdravlje. Oni su skloni amiloidozi, astmi, kongenitalnoj bolesti srca, poremećajima gastrointestinalnog trakta i neurološkim problemima. Vjerojatnost ovih bolesti može se naslijediti.Također u javanezov često pronađen zvoniti.

Prosječan životni vijek pasmine je 13-15 godina.

Krzna obilježja tih mačaka vrlo su jednostavna. Nemaju temeljni premaz, a kaputa je svilenkasta i tanka, jer su dovoljno češljati jednom tjedno. Kupanje bi trebalo biti vrlo rijetko. Četkajte zube najmanje jednom tjedno, a uši i oči po potrebi.

Budući da je javački mačić vrlo aktivan, potroši svoje rezerve vitamina B brže od ostalih pa stoga neće biti suvišno dodati ¼-1/8 žličice pivskog kvasca u svoju hranu. I da bi održali ljepotu vune, trebate hraniti svog ljubimca uravnoteženu hranu bogatu aminokiselinama i cinkom. Općenito, dijeta yavane se ne razlikuje od preporuka za druge mačke.

boja

Različite točke boje yavanaza su njegovi glavni znakovi razlikovanja od balinese. Dakle, kosa javanske mačke može biti sljedećih boja:

 1. Boje čvrste boje na bijeloj pozadini. Točke mogu biti različitih boja, uključujući dimljene i srebrne nijanse:
 • Redhead s ružičastim nosom;
 • Krema s ružičastim nosom;
 • Boje cimeta s bež nosa;
 • Faun s laganim ružičastim nosom.
 1. Lynx točke boje u različitim bojama: od plave do bore.
 2. Boje za božićnu boju s bilo kojom kombinacijom boja.

Na sljedećim fotografijama možete vidjeti kako izgleda:

video

Koliko je javana mačka

Kako odrediti koliko će vas mačak koštati? Cijena počinje od 20 tisuća rubalja (8 tisuća UAH). Trošak mačića ovisi o svom rodu, vanjskim podacima, rodovnici. Mačići klase pokazuju se ne manje od 100 tisuća rubalja (40 tisuća UAH).

Gdje kupiti javanski mačak

Uzgajivači su u Rusiji počeli aktivno uzgajati Javanu prije samo nekoliko godina. U Moskvi su Balinese kennele //www.dizigner.ru/.

U Ukrajini, koliko znamo, ne postoji nikakva kavkaza javačke mačke. U Kijevu, postoji samo privatni vlasnici balijski i vrtić //kishkindacattery.blogspot.com/, te u Sevastopolj dječjoj Balinese – //cattery-mirano.narod.ru/.

U Minsku nema vrtića Javana.

Ako razmišljate o kupnji javanske mačke od privatnih osoba, svakako dobijte povratne informacije od prodavatelja.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: