🐈 Japanski bobtail: fotografija, cijena, pasmina, karakter, video, uzgajivačnice

Japanski bobtail

Japanski bobtail je pasmina kratkih pasmina koje su simbol dobre sreće u Japanu. Prema starom japanskom uvjerenju, sve zlo se nakupilo u repu mačke. Stoga, kraći rep, to je manje loša životinja i više sreće vlasnika.

Podrijetlo pasmine

Rodno mjesto pasmine je Japan. Prve spominjanje kratkovidnih mačaka datiraju tisućama godina. Na slikama iz 15. stoljeća nalaze se dugokosi bobtići s pahuljastim pomponskim repom, kratkovidnim mačkama uz gejše.

Godine 1602. u Japanu je naređeno puštanje svih mačaka na ulicu, kako bi spasili zemlju od invazije glodavaca. Kao rezultat toga, Bobtails su, zapravo, postali japanske mačke.

Gubitak kose

pretres

Stav prema djeci

Jednostavnost njege

inteligencija

Standard i detaljni opis pasa prema organizaciji TICA:

  • Glava može izgledati duga i izdužena, ali u stvarnosti ima oblik gotovo ravnolančastog trokuta, urednih krivulja, visokih jagodica i primjetnog trzaja, široke njuške, zaobljene od dna;
  • Oči – velike, ovalne, široke i oprezne. Postavljen na padini, što je osobito vidljivo u profilu;
  • Uši su velike, uspravne, izražajne, razmaknute, ali se više okreću prema glavi nego prema van;
  • Nose su dugačke, glatke, dobro podcrtane s dvije paralelne linije od obrva do vrha;
  • Tijelo je duge, vitke, jasne linije, leđa je ravna, tanka, ali mišićav;
  • Šape – proporcionalne tijelu, duge, vitke i visoke. Stražnje noge su znatno dulje od prednjeg dijela, ali se nalaze pod jakim kutom, slično slovu Z. Prednje noge i ramena čine dvije ravne linije;
  • U repu može biti ravno, savijeno, savijeno, slomljeno, ili u obliku pom-pom. Kratki repovi glavni su znakovi razlike između japanskog bobita. Štoviše, svaki rep je poput otiska prsta – nećete naći dva istovjetna. Kad je mačka opuštena, rep je u uspravnom položaju. Najveća dopuštena dužina je 12 cm;
  • Dlaka – srednje dužine, bez vidljivog poddlake, rep je nešto duži i deblji i raste u svim smjerovima, stvarajući učinak Pom-Pom se na stražnje noge da se krzneni „hlače”.

Pročitajte što bi trebalo biti u veterini kit za mačića.

karakter

Japanski bobtail je pametna i vrlo aktivna mačka. Oni vole druženje i koriste svoj bogati vokabular: od tihog zujanja do glasnog meowa.

Kratki obični bobtail voli različite igre: ne samo s omiljenom igračkom, nego i van na uzici, pa čak iu vodi. Oni se lako treniraju u raznim trikovima.

Japanski bobski mačići rođeni su veći od onih drugih pasmina. Razvijaju se brže, počinju hodati, trče i istražuju svijet oko rane. Ali prodajte ih kao i svi drugi – u dobi od 3-4 mjeseca.

Potrebno je hraniti takvu mačku brzinom od 80 kilokalorija po kilogramu težine po danu. Pretilost obično ne prijeti bobtailima zbog svoje visoke aktivnosti.

Značajke skrbi smanjene su na standard: tjedno češljanje, čišćenje ušiju, oči po potrebi, rijetko kupanje.

boja

Standard omogućuje bilo koju boju japanskog bobita. Prednost se daje svijetlim, kontrastnim bojama i uzorcima. Tradicionalna boja je trobojna mi-kei: duboka crvena boja, bogata crna i čista bijela pozadina.

Prilično je teško pronaći japanski bobtail dječji vrtić u zemljama ZND-a. Privatni uzgajivači obično nude kupce mačke izravno iz poznate japanske uzgajivačnice "Yuki-Usagi".

U Rusiji postoji jedan japanski bobtail (STABS-CAPTAIN RYBNIKOVA), no nalazi se u Moskvi, ali u njegovoj blizini.

Nema japanskih uzgajališta za mačke u Ukrajini i Bjelorusiji.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: