🐈 Japanski bobtail - pasmina mačaka: opis

Japanski bobtail: opis pasmine i prirode mačaka

Japanski bobtail – omiljeni japanski. Ovo je vrlo rijetka pasmina mačaka, čija prisutnost u kući podupire prestiž vlasnika i njegove obitelji. Životinjske figurice prodaju se u svim suvenirnicama u Japanu. Oni su predmet štovanja u zemlji izlazećeg Sunca. To je zbog vjerovanja japanskih da japanski bobtail donosi sreću. U Americi mačka je donijela Elizabeth Frerart. Unatoč činjenici da pasmina ima dugu povijest, službeno je registrirana samo 1990. godine.

 • 1. standard Breed
 • 2. Priroda japanskog bobita
 • 3. Kućna njega

1Standardna pasmina

Opis značajki pojave japanskog bobita:

 • Mišićavo, dobro razvijeno tijelo. Životinje su izvrsni lovci, vrlo okretni i okretni.
 • Karakteristična značajka japanskog bobta je kratki zaobljeni rep koji je oblikovan poput lopte. Duljina repa povezana je s deformacijom kralješaka, zbog čega su predstavnici pasmine imali prilično dugo stražnje noge. Rep je prekriven vunom, a duljina varira od sedam do dvanaest centimetara.
 • Postoje dugodlakne i kratke kose mačke. U pasmini nema vidljivog podsloja.Vuna ima svojstva koja odbijaju vodu, tako da kućni ljubimci dobro podnose kupanje.
 • Boja može biti i jedna boja i više boja. Tradicionalne boje: bijele, crne, crvene.
 • Prosječna težina predstavnika pasmine iznosi 2-4 kilograma. Mužjaci su veći od ženki.
 • Oči su velike, bademaste. Heterokromija je česta pojava među japanskim bobtailima. Životinja s višestrukim očima visoko je cijenjena među kupcima. Ljubitelji mačaka plaćaju veliki novac za neobične kućne ljubimce. Vjeruju da će sreća ući u kuću s mačićem.

PreporučeniSerengeti mačka: opis pasmine, karakter

2Character japanski bobtail

Japanski bobtail ima neovisan i jak karakter pa vlasnik mora pronaći pravi pristup svom ljubimcu. Životinja voli voditi aktivan način života, važno je osigurati njegovu fizičku aktivnost. Ako to nije učinjeno, ponašanje mačke će pokvariti. Stručnjaci savjetuju da kupuju interaktivne igračke, prepreke za životinje, loptice. Potrebno je i hodati s njim na svježem zraku. To je neophodno kako bi mačka mogla "prskati" svoju energiju i usmjeriti je na mirni tečaj.

Životinje vole pažnju pa ih ne bi trebalo dosaditi. Vole biti blizu njihovih majstora, dati im svoju nježnost i njegu. Predstavnici pasmine dobro se slažu s djecom, igraju s njima zanimljivo. Ako postoji još jedna životinja u obitelji, mogu se pojaviti problemi, budući da japanski bobtail ima kolerijski temperament, zbog čega nije lako doći do toga.

Vlasnik kućnog ljubimca – primjer koji treba slijediti. Mačka stalno prati osobu i pokušava kopirati njegovo ponašanje. Na taj način, životinja se ne samo upoznava sa svijetom oko nje, već i uči.

Zahvaljujući urođenu znatiželju i domišljatosti, bobtail je savršeno obučen. Posebno životinja voli kada se trenira u obliku igre.

3Obavite se za kućnog ljubimca

Njega i ljubav vlasnika je glavna stvar koju treba ljubimac. Slijede savjeti za brigu o japanskom bobtu, koji su ključni za skladan razvoj mačke:

 1. 1. Mačka krzna ne zahtijeva posebnu njegu. Jedina iznimka je razdoblje moltinga, kada se kućni ljubimac treba češljati dvaput tjedno.
 2. 2. Japanski bobtail prati čistoću vune na vlastitu, tako da nema potrebe za čestim kupanjem. Stručnjaci preporučuju kupanje mačke jednom svakih šest mjeseci.
 3. 3.Dijeta mora sadržavati meso, kao i vitamine skupina B i D.
 4. 4. Jednom tjedno potrebno je pregledati pjege kućnih ljubimaca. Ako ne prekidate kandže na vrijeme, oni su savijeni i povrijeđeni mačka.
 5. 5. Možeš hodati mačkom na remen, voli hodati. Ona treba svakodnevne vježbe i vještine.

Predstavnici ove pasmine imaju dobro zdravlje. Životni vijek 12-16 godina.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: