🐈 Nadimci za mačke (dječaci): rijetki i lijepi, hladni, ruski, moderni

Izvorni nadimci za mačke: odabir imena za muškarca

Down, Barsik, Murzik – to su samo neke jednostavne, zajedničke mačke nadimke. Ali na njima popis imena za kućne ljubimce ne završava tamo. Kota se može nazvati gotovo sve. Neki moderni vlasnici provode ove ankete pri odabiru nadimka za mačke. Postoji nekoliko osnovnih kriterija kojima životinji daje ime.

 • 1. Vanjske karakteristike
 • 2. Književna
 • 3. Cinematic
 • 4. Opće preporuke

1Vanjske značajke

Izgled – jedan od glavnih čimbenika prilikom odabira nadimka. Tako će vatreni mačić zvati Ryzhik, a crna mačka će dobiti nadimak Chernysh. Ponekad nedostaci i pojedinačne osobine omogućuju ljubimcu da dobije ime popularne osobe. Na primjer, mačić, u kojem jedno oko ne vidi ili je ogrebeno, može biti imenovan nakon admirala Nelsona, Kutuzova ili Odina. Zanimljivi nadimci često se temelje na karakteristikama pasmine:

 • Sfinge. Demonski izgled zahtijeva cool ime. Kotu ove pasmine bolje odgovara nadimku Gremlina od rustičnih imena Barsika ili Vaske. Sfingi često odabiru lijepe nadimke s orijentalnim, mističnim potpeticama: Kalif, Abur, Oiran ili Adis.
 • BritanacOva vrijedna pasmina će odgovarati imenima ne manje vrijednih ličnosti: Churchill, Cromwell, Lipton, Kipling ili Thatcher. Posljednje prezime, iako je postalo poznato zahvaljujući ženi, također je pogodno za muškarca. Debeli mačke s karakterističnim zviždukom u njegovim očima odgovaraju imenom Hitchcock.
 • Maine Coons. Snažna, velika stvorenja koja trebaju odgovarajući nadimak. Kućice možete dati svojim skandinavskim imenima povezanim s Vikingima, poput Ragnara, Erica ili Thora. Ali oni neće odražavati prirodu Maine Coona, smatralo se mirnim, društvenim bićima. Na temelju tih značajki, izvori savjetuju da se borave na takvim imenima: Lucky, Angel, Noel ili Bard.
 • Bengala. Izgleda kao minijaturna verzija jaguara ili geparda. Prema tome, nadimci bengalskih mačaka pogodni su za "divlje". Rollo ili Leo će stvoriti osjećaj veze s prirodom.
 • Škotski fold. Ova pasmina je pomalo poput sova. Ali možete pozvati ljubimca ne samo filet. Skloni Škoti, poput ostalih pasmina, dobivaju bilo kakve nadimke: to ovisi o želji vlasnika ili zahtjevima za oblikovanje rodovnice. No, njihov očito iznenađeni izgled ukazuje na neke udruge.Jezik traži imena kao što je Kevin (junak filma "Home Alone") ili Munch (autor platna "Scream").
 • Mačje mačje. Imena ove kategorije obično se više ne brinu. Sve ovisi o osobnoj privrženosti ljubimcu i vlasničkoj kreativnosti. Dakle, iskusna lovac mačka može ostati Vaska cijeli život ili dobiti nadimak Attila. Lovelace će brzo proći za Casanovu, a čvrsti ljubavnik da uživa u suncu je Buddha.

Načelo "što zovete brodom …" ne radi uvijek za mačke. Sretan Puff ili Fluff lako se pretvara u aktivan, graciozan lovac, a bandit Sher Khan će rasti u flegmatski lažni.

PreporučeniFeline nadimci: kako odabrati ime ljubimca?

2Literaturnye

Prvi u ovoj kategoriji dolazi u obzir su Cheshire Mačka iz Alice in Wonderland od Carroll i Hippo od majstora i Margarita. Ime Behemoth pogodno je za veliki crni dječak s filozofskim pogledom na život. Aliceov vodič ima više nejasnih značajki. Ilustracije knjige u raznim publikacijama, crtani film i posljednji film slažu se samo na stranicama. Cheshire će biti ime muškarca koji voli stalno nestati s vidnog polja vlasnika i imati dobrodušan (ne možete bez osmijeha), avanturistički lik.

Pozorno vlasnici mogu nazvati crnu mačku Pluton, u čast protagonista jedne od priča Edgar Allan Poe. Ljubitelji Stephena Kinga mogu se prisjetiti Sammyja – crnog i bijelog demonskog stvorenja.

PreporučeniLijepe i smiješne nadimke za mačke, djevojke

3Kinematograficheskie

Najviše pamćenih slika ove kategorije su:

 • Garfield. Debeo je crvenokut, uvjeren u njegovu nadmoć nad vlasnicima. Dobar izbor za mačku koja ima problema s težinom i istim pogledima na život kao da je filmski junak.
 • Felix. Jojak nekad popularnog crtića (vlasnika čarobne torbe) s crnim tijelom i bijelom kosom oko usta. U nedavnom oglasu istog imenovanog hrane, jarke svijetle zone dodane su na gomilu, šape i vrh repa. Ako se oba izvora prate, ime Felix odgovara aktivnim, znatiželjnim pojedincima koji se ne boje bojazni.
 • Mjesec i Artemis. Ljudi često konzistentno rađaju nekoliko mačaka, pokušavajući pokupiti životinje različitih boja. Vlasnici crno-bijelih osoba mogu koristiti spomenute nadimke, pozivajući se na popularni multiserije anime "Sailor Moon".Imena će biti vrlo rijetka, s obzirom na doba serije.
 • Azrael. Biblijski naziv, dobiven od strane jednog od glavnih negativnih likova Smurfova, odgovarat će mačiću s turobnim stajalištem prema stvarnosti.
 • Matroskin. Nadimak jednog od glavnih likova crtića o ujaku Feodor je dobro rješenje za prugastog kućnog ljubimca, koji se razlikuje po svojoj domišljatosti.
 • Leopold. Pečena crvena mačka, uvijek spremna na kompromis, čak i sa žarkim neprijateljima.
 • Basilio. Varijanta imena za znatiželjnika, pustolovnog ljubimca koji ima probleme s vidom ili ih imitira.

Kino također nudi kolektivne, bezimene slike. Živi primjer je serija crtanih filmova "Simonova mačka". Autor je pokazao sve glavne osobine mačaka u lice jednog pojedinca. Svaki će vlasnik lako pronaći osobine Šimune mačke u njegovu kućnom ljubimcu, ali to je nemoguće ime njegov ljubimac poslije ovog junaka: ime mačke nije spomenuto u crtani film.

PreporučeniKako ime mačka: lijepa i izvorna imena za dječaka i djevojčicu po abecednom redu i pasmini

4 Opće preporuke

Nadimci za mačke nisu ograničeni na ruska ili strana imena.Često mačke dobivaju nadimke u čast neke profesije: Boatswain, narednik, načelnik ili poručnik. Imena neživih predmeta također su prestala biti neobična: mačke se nazivaju Belyashes, Embers, Batons i Coconuts. Ljubitelj pjenušavih očiju iz mračne sobe može dobiti ime Dioda, a zvijer uvijek prolazi kroz prozor može se nazvati Tank.

Glavna stvar pri odabiru nadimka – ne pretjerati s dužinom u potrazi za cool ime. Za čistokrvne životinje upotrebljavajte masivne, složene nazive. Ali u potpunosti se obično nalaze samo u dokumentima. Nakon što je nazvao svoje plemenito uočeno zgodan Marsupilami, vlasnik s vremenom može ga pretvoriti u Marsyku ili Supiku, kako bi ga brzo pozvao svog ljubimca. Često naišao ime Balthazar pretvara se u Balck ili bazen.

Ne smijemo zaboraviti na eufoniju. Smatra se da mačke vole kombinaciju zvukova "na" i "s". Iz ovoga možemo zaključiti da će životinja favorizira ime Xion. Ali praksa pokazuje da se mačke, ako se žele, naviknu na nadimke bilo koje duljine i bilo kojeg zvuka.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: