🐈 Koliko bi mačić trebao težiti za 4 mjeseca

Ispravna težina mačića za 4 mjeseca

Pitanje koliko mačića treba težiti 4 mjeseca briga je za mnoge uzgajivače. Uostalom, 4 mjeseca je važna faza kad mačka ulazi u novu obitelj, prelazi od majčinskog mlijeka u drugačiji stil prehrane i aktivno raste. Stoga je želja za praćenjem težine mačića prilično prirodna i diktirana od strane brige za njega.

sadržaj

 • Standardi 4 mjeseca: sve ovisi o pasmini
 • Kada mačići prestanu uzgojiti?

Druga težina u roku od 4 mjeseca zbog pripadnosti bilo kojoj pasmini. Iako se mamne mačke razvijaju brže, uistinu veliki pojedinci se također nalaze među rodovnicama.

Standardi 4 mjeseca: sve ovisi o pasmini

Uobičajeno se razvija mačića u 4 mjeseca treba težiti od 2400 do 3500 grama, I svaki tjedan njegova života bi trebao biti obilježen povećanjem grama. Budući da je dob od 4 mjeseca smatra najaktivniji za povećanje mišićne mase životinje.

Mačić može težiti manje u sljedećim aspektima:

 • Pod velikim se stresom odvaja od majke;
 • Nema dobrih bakterija u gastrointestinalnom traktu da probavlja novu hranu;
 • Ozbiljno je bolestan;
 • Nije postavljena na moć.

© shutterstock

Svi ti čimbenici su uklonjivi, a uz odgovarajuću brigu, mačić će svakako dodati volumen.

Standardna težina mačića u 4 mjeseca također ovisi o njegovoj pasmini i spolu. Mačke manje od mačaka, a velike pasmine uvijek će nadmašiti sve ostale.

Na primjer, iz donje tablice postaje jasno koji predstavnici mogu očekivati ​​porast tjelesne težine, a koji se iz svijeta mačaka polako razvijaju.

pasminaTežina u 4 mjeseca
Britanci2-3,9 kg
Maine coon3-3,8 kg
rasan2,4-3,5 kg

Obično težina može biti nešto više ili manje. Ovdje odlučujuću ulogu igraju uvjeti razvoja životinje. Važno i njezina genetika. Veliki roditelji imaju veliku šansu za reprodukciju istog potomka. Zato pri miješanju životinja uvijek se uzimaju u obzir njihove količine i parametri. Veliku mačku lakše je podnijeti i roditi mačiće velikog muškarca. I to će biti teže za ženu male veličine to učiniti.

Kada mačići prestanu uzgojiti?

Negdje oko 6 mjeseci, mnogi pojedinci obitelji mačaka znatno usporavaju rast. Mnogi od njih potpuno prestanu dobiti rastu, ali ne i težinom.

Ako je približna težina novorođenčadi u rasponu od 70 do 140 grama, a zatim u 4 mjeseca imaju vremena da rastu mnogo puta.

Mačak bolestan od poroda može težiti vrlo malo do dobi od 4 mjeseca.U slučaju kada je njegov tretman uspješan, dobit će težinu za šest mjeseci života, i gotovo će se jednako u sebi s ostalim kolegama.

© shutterstock

Oni koji su zabrinuti za zdravlje njihovih kućnih ljubimaca, svaki mjesec ih izvagati kod kuće ili kod liječnika. Mačići prestanu dobivati ​​svoju težinu? Alarmno zvono koje se može riješiti ako pravovremeno kontaktirate veterinar. Razmotrite moguće razloge nedostatka rasta:

 • Genetski problemi, Dwarfizam s životinjama događa se kada su napušteni u ranom djetinjstvu. Štoviše, njihovo odbijanje od roditelja mačaka može izazvati anomaliju i biti posljedica. Takvi mačići ne žive dugo i zbog problema s unutarnjim organima i mišićno-koštanog sustava. Njihov životni vijek je nekoliko mjeseci;
 • Infekcije i virusi, Crijevne bolesti i prehlada ne daju mačića da dobije na težini, jer oni ometaju apsorpciju hranjivih tvari koje dobiva od hrane. Nakon oporavka stanje težine značajno se poboljšava;
 • Invazijski crvi, Mala težina i apetit prva su znakova bolesti. Još jedan znak može se smatrati natečenim trbuhom tankih mačića;
 • Neuravnotežena ishrana, U predloženoj hrani nije dovoljna nikakva supstancija, zahvaljujući kojoj životinja može rasti i povećati težinu;
 • Nema dovoljno hrane, Feed često i u malim količinama – zlatno pravilo hranjenja mačića. Nježni trbuh mačića ne može odmah sadržavati puno hrane pa se često morate hraniti. Ali čak i male dijelove ne bi trebalo dati, ljubimac treba imati osjećaj punine.

Tjelesna težina, ili bolje povećanje, pokazatelj je pravilne njege. U idealnom slučaju, u prvom tjednu mačić udvostručuje razmjere, a zatim svaki tjedan dodaje 100 grama.

Ozbiljna bolest, kao što su rakovi, može utjecati ne samo na strukturu kućnog kostura, nego i ostaviti trag u obliku male težine. Tada mač nikada više neće dobiti težinu koju zdravstveni predstavnik svoje pasmine može imati. Ali postupno će se oporaviti.

Ljubav prema ljubimcu nije određena njezinim parametrima, i ne ovisi uvijek o boji oči ili kaputu. Pravi vlasnici uzimaju malu nestašnu osobu u svoju obitelj sa svim svojim srcima i brinu se za njega bez obzira koliko je težak. To se zove prava sposobnost ljubavi, brige i prihvaćanja.I to samo pravi humanisti, koji stvarno vole životinje.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: