🐈 Ipaketin za mačke - upute za uporabu, analogni

Ipaketin za mačke: učinke na tijelo, upute za uporabu, analozi

Mačke i mačke često pate od bolesti povezanih s genitourinarnim sustavom. Takve bolesti imaju mnogo simptoma i teško ih je liječiti. Znanstvenici su razvili lijek za mačke, koji se nazivaju Ipaketine. Ovaj lijek je uspio steći povjerenje i veterinarima i vlasnicima mačaka, jer nema nuspojava. Može se koristiti i za profilaksu i za borbu protiv već identificirane bolesti.

 • 1. Utjecaj na tijelo
 • 2. Indikacije za uporabu
 • 3. Tijek liječenja i doziranje
 • 4. Upute za uporabu
 • 5. Kontraindikacije i nuspojave
 • 6. Trošak lijeka i njegovih analoga
 • Pokaži sve

1 Učinak na tijelo

Ipaketin za mačke dostupan je u obliku bijelog praha u polimernom loncu. Zajedno s lijekom u kutiji mjere se žlica i upute za uporabu. Lijek proizvodi francuska tvrtka Vetoquinol S. A. u dozi od 50, 150 i 300 g.

Sastav lijeka uključuje tvari prirodnog podrijetla:

 1. 1. Kalcijev karbonat. Sprečava hranu iz otvrdnjavanja zbog vezanja fosfata sadržanih u njoj.
 2. 2. Mliječni šećer (laktoza).Koristi se kao ekscipijent.
 3. 3. Kitozan je vrsta netopivih vlakana koja se dobiva od kitina, koja je dio školjki rakova, rakova i drugih artropoda i rakova. Kitozan pomaže očistiti tijelo raznih toksina.

Kombinacija tih komponenata ima pozitivan učinak na genitourinarni sustav mačaka:

 • smanjuje količinu uree i uremskih toksina u tijelu;
 • smanjuje se razina kreatina u serumu;
 • količina kolesterola se smanjuje i metabolizam kolesterola poboljšava;
 • povećava se indeks hemoglobina;
 • povezan s kolnom kiselinom u gastrointestinalnom traktu, poboljšava pokretljivost crijeva;
 • regulirane razine kalcija i fosfora.

Komponente koje čine lijek su bezopasne za životinje i lako se uklanjaju iz tijela. Kitozan se digestira u maloj količini i gotovo u nepromijenjenom obliku izlučuje fekalne mase, a kalcijev karbonat se izlučuje kroz crijevne sekcije i organe genitourinarnog sustava.

PreporučeniSimptomi i liječenje pijelonefritisa kod mačaka

2 Indikacije za uporabu

Oštećenje bubrega najčešće nastaje zbog infekcija, određenih ozljeda i raznih bolesti mokraćnog sustava. B Bolest može uzeti kronični oblik, stoga trebate otići veterinaru na vrijeme. Ipaketin se ispušta u slijedećim slučajevima:

 • kronično zatajenje bubrega (s izuzetkom akutnog oblika);
 • smanjenje simptoma bolesti;
 • sprečavanje mogućih komplikacija.

Poremećaj bubrega može dovesti do oštećene intrasekretorske aktivnosti i poremećaja metaboličkih i hematopoietičkih procesa tijela.

Ipaketin ima pozitivan učinak na urogenitalni sustav, može ga se koristiti za liječenje i sprečavanje neinfektivnih bolesti mačaka.

PreporučeniZaustavite cistitis kod mačaka: opis i upute

3 Tijek liječenja i doziranje

Ipaketin je najčešće propisan mačkama dva puta dnevno: ujutro i navečer. U kutiji s proizvodom nalazi se mjerna žlica s kojom možete uzeti potrebnu dozu: 1 g praha po 5 kg težine mačke.

Tijek liječenja ovisi o ozbiljnosti bolesti i individualnim karakteristikama životinje, obično je 3-7 mjeseci. U posebnim slučajevima, veterinar može produžiti razdoblje liječenja ili propisati lijek nakon pauze. Ako se ovaj lijek koristi za profilaksu, tada se može koristiti za 1-1,5 mjeseci.

Savjetujemo osobama s alergijom ili preosjetljivosti da rade s lijekom u rukavicama, au slučaju slučajnog kontakta ili gutanja Ipaketin u tijelo, odmah se obratite liječniku.

PreporučeniIdiopatski cistitis kod mačaka: uzroci i metode liječenja

4 Upute za uporabu

Ipaketin se dodaje mačkoj ili mačjoj hrani. Ovaj prah nema specifičan okus ili odbojni miris, pa životinje obično dobro jedu hranu koja sadrži lijekove.

Ako mačka jede suhu hranu, potrebno je dodati tople toplu vodu u mali dio nje i pomiješati s potrebnom dozom praha. Zatim se natopljena hrana mora pomiješati s glavnom masom. Mnogo je lakše raditi s konzerviranim proizvodima – prah se jednostavno ulijeva u zdjelu s hranom i dobro se miješa. Tijekom uporabe lijeka važno je osigurati životinji potrebnu količinu vode i slobodan pristup do nje.

Ako se pojave simptomi koji bi mogli ukazivati ​​na pojedinačno netrpeljivost na komponente lijeka, odmah ga prestanite davati životinji. Prije uporabe Ipaketine morate se posavjetovati s veterinarkom o kompatibilnosti s drugim lijekovima.

Kod primjene Ipaketina važno je promatrati higijenske mjere, kao kod uporabe bilo kojeg drugog lijeka za životinje. Držite je na mjestu izvan dosega djece, dalje od hrane. Prazna pakiranja lijeka ne smiju se koristiti u domaće svrhe.

5 Kontraindikacije i nuspojave

Upute za uporabu lijeka ne sadrže podatke o pogoršanju životinje kao rezultat pojave nuspojava. Ipaketin nema nikakvih kontraindikacija, jer njezine komponente negativno ne utječu na tijela mačaka, osim u slučajevima pojedinačnih netrpeljivosti tvari.

Neke životinje su alergične na laktozu. To je zbog činjenice da mliječni šećer ne apsorbira u tijelu. Ako se pojave simptomi poput nadutosti, proljeva, opće slabosti i ostalih kvarova probavnog sustava, prekinuti liječenje životinje s lijekom.

Lijek se ne može koristiti nakon datuma isteka, koji je u zatvorenom pakiranju 18 mjeseci.

Trošak lijeka i njegovih analoga

Lijek Ipaketin ima malu minus – ne može se naći u svakoj veterinarskoj ljekarni. Cijena varira ovisno o količini staklenke, ali u prosjeku nije jeftina – 900-1800 rubalja.

Ipaketin ima dva analoga: Pronephra i Renalcin, ali također su vrlo teško pristupiti. Bolesti genitourinarnog sustava kod mačaka mogu dovesti do nepopravljivih posljedica. Stoga morate slijediti upute veterinara i odgovorno postupati s terapijskim postupkom.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: