­čÉł Imunofan za ma─Źke - upute za uporabu u veterini

Imunofanski lijek za ma─Źke – upute za uporabu

Veterinarski lijek Imunofan pripada klasi imunomodulatora i koristi se za lije─Źenje i prevenciju razli─Źitih bolesti kod ┼żivotinja. Lijek je bistra otopina za injekciju koja nema boju i miris. Dostupan u 1 ml ampula i boci od 1, 2, 5, 10 i 50 ml. Ambala┼żom su sortirane 5 ampula ili bo─Źice, od kojih svaka sadr┼żi upute za uporabu. Svaka ampula sadr┼żi etiketu s nazivom lijeka, serija serije, volumen, rok trajanja.

 • 1. Sastav lijeka i indikacije za uporabu
 • 2. Metode uporabe i doziranja
 • 3. Utjecaj na ┼żivotinju
 • 4. Nuspojave i kontraindikacije
 • 5. Datum isteka

1 Sastav lijeka i indikacije za uporabu

Aktivni sastojak u sastavu je heksapeptid (arginil-alfa-aspartil-lizil-valil-tirozil-arginin). Voda, glicin, natrijev klorid djeluju kao pomo─çne tvari.

Imunofan se koristi za takve svrhe:

 • prevenciju i lije─Źenje virusnih i bakterijskih bolesti;
 • odr┼żavanje normalnog funkcioniranja tijela ┼żivotinje, oslabljeno cijepljenjem;
 • izgla─Ĺivanje stresnih situacija (transport, promjena re┼żima, mo─ç itd.).

Preporu─ŹeniUpute za uporabu lijeka Vitafel-C za ma─Źke

2 Metode davanja i doziranja

┼Żivotinje se injektiraju subkutano ili intramuskularno. Doziranje po pucanju ovisi o tjelesnoj te┼żini. ┼Żivotinja koja te┼żi do 100 kg ubrizgava se s 1 ml pripravka od 100 do 500 kg – 2-3 ml, preko 500 kg – 4-5 ml.

Upute za upotrebu upu─çuju na to da se Imunofan mo┼że upotrijebiti za poraz bolesti razli─Źitih organskih sustava. Za lije─Źenje zaraznih i virusnih bolesti injekcije se preporu─Źuju svakih 24 sata. Ukupno takve injekcije trebale bi biti 3-4.

Za lije─Źenje bolesti gastrointestinalnog trakta, lijek se koristi 3-4 puta svakih 24 sata. Kao preventivna mjera, ginekolo┼íke bolesti treba ubrizgavati 3-4 puta godi┼ínje. Budu─çi da se lijek protiv stresa ubrizgava 12-18 sati prije transportiranja ┼żivotinje.

Da bi se pobolj┼íala reproduktivna funkcija ┼żivotinje, lije─Źenje hipertrofije u mladoj dobi, lijek se koristi 3 puta po jedan injekciju dnevno. Imunofan se preporu─Źuje za lije─Źenje rinotraheitisa kod ma─Źaka kao antipiretik.

U slu─Źaju nestanka jedne od injekcija, potrebno je nastaviti lije─Źenje s istim brojem injekcija kao u po─Źetku. Kako bi se sprije─Źile bolesti, lijek se daje jednom.

Kod lije─Źenja virusnih bolesti kod ┼żivotinja, Imunofan se mo┼że koristiti kao otopina za glavni aktivni lijek u prahu.

Preporu─ŹeniUpute za uporabu veterinarskih lijekova Nobivak DHPPI

3 Djelovanje na ┼żivotinju

Imunofan se brzo apsorbira. Nakon 2-3 sata, opa┼żen je u─Źinak lijeka. U prvih nekoliko dana, koncentracija antioksidansa pove─çava, u 10 dana sve ┼ítetne bakterije umiru u tijelu. Regulacija imunolo┼íkog sustava javlja se u 4 mjeseca.

Akcija Imunofana:

 • ja─Źa imunolo┼íki sustav;
 • pove─çava otpornost tijela na bolesti;
 • eliminira upalne procese;
 • produljuje razdoblje proizvodnje antitijela i pobolj┼íava njihovu cirkulaciju u krvi;
 • poma┼że smanjiti optere─çenje ┼żivotinje kod cijepljenja protiv virusnih bolesti;
 • normalizira metaboli─Źke procese, ┼íto je jamstvo dugovje─Źnosti.

Dopu┼íteno je koristiti lijek u slu─Źaju lizena u ma─Źaka.Lijek ne─çe lije─Źiti bolest ko┼że, ali zajedno s glavnim aktivnim lijekom djelovat ─çe nekoliko puta u─Źinkovitije.

Injekcija s glavnom aktivnom tvari hexapeptide pobolj┼íava oplodnju. Za trudne cure akcija Imunofana donosi velike prednosti. To smanjuje rizik od poba─Źaja i ro─Ĺenja mrtvih ma─Źi─ça, koji tako─Ĺer smanjuju rizik od hipertrofije. Stopa pre┼żivljavanja ┼żivotinje se pove─çava. Kod ma─Źaka pove─çava se rezistencija na antitumor u ranoj fazi pod djelovanjem lijeka.

Preporu─ŹeniUpute za uporabu lijeka Tsiprovet za ma─Źke

4 Nuspojave i kontraindikacije

Do kraja, u─Źinak lijeka na ┼żivotinjsko tijelo nije prou─Źavan. U praksi nisu zapa┼żene nuspojave. Imunofan je apsolutno bezopasna za ┼żivotinju. Nije bilo mutacija i alergijskih reakcija..

Kontraindikacije uporabe lijeka uklju─Źuju individualnu netoleranciju na komponente koje su dio. Nije preporu─Źljivo koristiti lijek s drugim biolo┼íkim i imunomodulatorima.

5 Rok trajanja

Kao ┼íto je navedeno u bilje┼íci lijeka, Imunofan treba ─Źuvati na ispravan na─Źin u suhoj, zatvorenoj sobi izvan dohvata djece, na temperaturi od 2-7 ° C.Lijek treba koristiti najkasnije 2 godine od datuma proizvodnje.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: