🐈 4 pravila, kako nazvati škotski momak

Imena za mačkove skotnih dječaka

Nakon što ste stekli novi kućni ljubimac, uvijek postoji pitanje što da zovete škotski mačić. Uostalom, želim da nadimak ne odražava samo prirodu škotske bebe, već u potpunosti odgovara njegovoj boji, izgledu, vašem odnosu prema njemu, osobito ako počnete škotsku mačku kao prijatelja, bolje je zvati se odraslim imenima, a ako tretirati ga kao dijete, onda će diminutive biti savršen.

sadržaj

 • Opcije imena
 • Pravila za odabir imena škotske mačke
 • Značajke odabira imena škotske mačke
 • trendovi
 • O tome što škotska mačka neće odgovoriti
 • grupe

Odabir nadimaka za omotavanje mačaka dječaci mogu se temeljiti na nekoliko kriterija:

 • boja i izgled;
 • karakter i prvi dojam;
 • pomoću imena vaših omiljenih glumaca, filmskih znakova ili znakova iz knjiga;
 • korištenje ljudskih imena.

Međutim, uvijek je vrijedno zapamtiti da je pozivanje mačića dječak od lopovog Scot-a jednostavno dovoljno razigranih nadimaka upravo zato što imaju vrlo lijep izgled i fasciniraju svojim jedinstvenim izgledom.

© shutterstock

Značaj škotske pasmine je da zadržavaju slatki izraz lica tijekom cijelog života i ostaju jednako slatki u dobi od nekoliko mjeseci i nekoliko godina.

Opcije imena

Ako odgovorno pristupite izboru, potrebno je uzeti u obzir nadimke koje su nosili roditelji vašeg ljubimca, jer se nadimak zabilježen u veterinarskoj putovnici može koristiti tijekom izložbe, najava pobjednika na raznim festivalima.

U ovom slučaju, bolje je pozvati škootsko mačića u skladu sa svojim roditeljima ili tako da nadimak odsvira njegovu pasminu. U ovom slučaju, vođa će postati izvrstan nadimak.

Mačke s takvim imenima automatski se terete za pobjedu i ponašat će se još ponosnije i veličanstveno.

Često se mačka može nazvati muškim nadimkom, na primjer, Alex, a za mačke je praktički neprihvatljivo.

Pravila za odabir imena škotske mačke

Imena za lopovske mačke moraju biti u skladu s nekoliko pravila:

 1. imaju mali broj slogova, od dva do četiri;
 2. pretežno imaju siktanje slova i zvukovakoje privlače pozornost mačaka;
 3. ne smije biti zamršen i teško izgovoriti;
 4. Obavezno razmotrite boju mačke i njegov karakter.

Stručni uzgajivači mogu pomoći pribavljanju izvornog nadimka škotske mačke, koja u svojim arsenalima ima mnoga standardna imena, na primjer, čak i britanska foldska pasmina može gurati uzgajivače na mogućnosti kao što su Shottik ili Andrew, koji imaju nešto zajedničko ne samo muškim imenom Andrei, već i glavni grad Škotske je Edinburgh, a zvuči sasvim izvornik i jedinstven.

© shutterstock

Neki uzgajivači ne preporučuju pozivanje škotskih mačaka s ljudskim imenima.

Međutim, među vlasnicima postoje i oni koji vjeruju da će se imena njihovih omiljenih glumaca ili heroja savršeno uklopiti, tako da mačka može biti Angelina, Drew, Jessica, a mačka može biti Brad ili Teddy. Usput, s obzirom na kvalitetu vune i strukturne osobine škotskih mačaka, oni veliki nadimci poput Medvjeda, Teddya i ostalih dječjih, koji odražavaju njihov izgled, također se često nazivaju mačkama na temelju njihove boje, na primjer, Snowball, White, Brown ili Black.

Značajke odabira imena škotske mačke

Postoji nekoliko općih pravila koja se koriste prilikom odabira nadimka, koji se mora nužno uzeti u obzir tako da vaša škotska mačka ne samo da je nominalno percipira, nego i odgovara na njega. U slučaju da ste stekli mačku u dobi od 3 mjeseca i već je dobio nadimak, morate ga postepeno priviknuti na svoju verziju. I nakon što se vaš ljubimac navikne na drugu varijantu, prvi se može potpuno isključiti.

Također je vrlo važno promatrati reakciju mačke. Ovo je vrlo važno u slučaju da iz nekog razloga mačka ne percipira nadimak.

Nedostatak samoznačavanja može dovesti do činjenice da u potpunosti izgubite priliku da pozovete svog ljubimca, uspostaviti emocionalnu vezu s njim iu pravo vrijeme da ga nađete u kući. Uzgajivači preporučuju odabir nadimka za škotske lopovske mačke, vođene od strane onih koji su predstavljeni na brojnim mjestima, jer će moći predložiti ne samo najčešće opcije, već i privući pažnju na rijetka imena koja mogu odgovarati vašem ljubimcu.

trendovi

Praksa pokazuje da vlasnici u veterinarskoj putovnici pišu vrlo lijepi dugi nadimak, a u životu koriste kratku kraticu, ova je opcija prikladna za slučajeve kada vaša škotska mačka sudjeluje na natjecanjima i izložbama, a nije nimalo prikladno nazvati ga svojim punim imenom kod kuće Primjer bi mogao biti – Benjamin – upotrijebljen u svakodnevnom životu kao skraćeni Benya, Ben ili Benjik.

Mačka će savršeno odgovoriti na takav nadimak zbog činjenice da sadrži cvrčanje zvukove.

Također možete odabrati nadimak među imenima koje nudi uzgajivač, jer svaki klub ima svoje rijetke nazive koji identificiraju životinju. Najvažnije pravilo koje vlasnici škotskih mačaka moraju shvatiti i slijediti je da se nadimak za škotsku mačku odabere jednom zauvijek, stoga se izbor mora približiti prilično pažljivo.

© shutterstock

O tome što škotska mačka neće odgovoriti

Prije nego nazovete škotsku mačku, morate proučiti osobine lika i odrediti opcije na koje mačka neće točno odgovoriti.To uključuje sve nadimke s velikim brojem konsonantnih slova ili onih koji završavaju u suglasnici bez siktanja.

Također, škotska mačka možda neće prepoznati svoj nadimak ako se uopće ne podudara s onom koja je nazvana u vrtiću.

Doista, u ovom slučaju, psihološka prilagodba novom vlasniku bit će teška, povezana s promjenom okoliša i promjenom imena istodobno.

Nije potrebno koristiti nadimak koji je upisan u veterinarsku putovnicu kao glavnu, plemenski uzgajivači često prakticiraju dvostruko ili čak trostruko, što se sastoji od nadimka oca ili majke, dodajući izvorni. U ovom slučaju, životinja je lako identificirati.

grupe

U knjizi uzgajivača i na internetu možete naći nekoliko grupa imena:

 • primjerice, Fluff, Baby, Kroha, Pet;
 • nadimke koje karakteriziraju mačka karakter, na primjer, Nezhenka, Gumica;
 • one koje se oslanjaju isključivo na boju, na primjer, vjeverica, Ryzhik, Chernysh;
 • nadimke koje su u skladu s ljudskim imenima – Jack, Andrew, Franklin;
 • imena bajkovitih znakova, na primjer, Shreka.

Važno je zapamtiti da bez obzira kako pozivate svoj škotski mačić, Vaša emocionalna veza uvijek će biti glavna i odnos jedni s drugima. U tom smislu, uzgajivači preporučuju ne samo pažljiv pristup izboru već i osobito pažljiv pristup izboru samog škotskog mačića, koji bi vam trebao odgovarati temperamentu i karakteru, vašem izgledu i uzrok trenutne simpatije. Samo u ovom slučaju, škotska mačka će vas oduševiti dugi niz godina i upoznati se kod kuće nakon napornog dana na poslu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: