🐈 Može li kastrirana mačka s mačkama?

Ima li neuterirana mačka seksualni nagon?

Kastracija je neophodna za suzbijanje instinkta uzgoja na životinjama. Životinja nakon operacije gubi atrakciju suprotnom spolu. Često se događa da se nakon postupka mačka i dalje ponaša kao punopravni mužjak. Takvi privremeni fenomeni su sasvim normalni.

Operacija je potrebna samo za odrasle životinje. Inače, postupak će dovesti do brojnih patoloških procesa.

  • 1. Da li se neuterirana mačka želi udati?
  • 2. Može li neutered mačka prijatelj?
  • 3. Ponašanje nakon operacije

1 Da li se neuterirana mačka želi udati?

Spolni hormoni kod mačaka proizvode testisi, nadbubrežne žlijezde i hipofiza. Ponekad se njihova proizvodnja javlja u višku. Životinja nakon kastracije nastavlja doživjeti seksualnu želju. Ako je mačka imala iskustvo seksualnog odnosa prije kastracije, onda će nakon toga životinja provesti parenje.

Neki kućni ljubimci čuvaju mačku i neuteriziranu mačku u stanu. Mužjak će privući ženku tijekom estrusa., Mačka će dobiti iscjedak, ali oplodnja neće doći. Ovaj postupak provode vlasnici rodovitih životinja.To je učinjeno kako bi se odgodilo vrijeme za uzgoj.

Životinja mora biti sterilizirana ne prije 6 mjeseci. Castration of a cat u mlađoj dobi će dovesti do štetnih učinaka. Operacija je neprihvatljiva u prvim godinama života zbog sljedećih razloga:

  1. 1. Kompletna tvorba unutarnjih organa javlja se u prvoj godini života, pod utjecajem hormona. Škodljivo je uskratiti mačku izvora hormona do punog formiranja i razvoja tijela. Inače, kućni ljubimac će patiti od kroničnih bolesti i neće dugo živjeti.
  2. 2. Mačje uretre nema vremena formirati prije 6 mjeseci života. Operacija podrazumijeva pojavu urolitijaze.
  3. 3. Testisi i kanali za sjeme nalaze se u trbušnoj šupljini. Nije uvijek testisi izaći van. Ponekad se dogodi da je jedan od njih izašao iz trbušne šupljine, a drugi je otišao. Liječnici to možda neće primijetiti, a postupak će biti nepotpun.

PreporučeniUklanjanje šavova kod mačaka nakon sterilizacije kod kuće: detaljne upute

2 Može li kastrirana kćerka?

Životinja nastavlja doživjeti seksualnu želju 2 mjeseca nakon operacije. Interes u suprotnom spolu se smanjuje nakon 2 mjeseca, ali ne i potpuno nestaje.

U početku, nakon kastracije, mačka će biti privučena ženama. Može ogrebati namještaj, vrištati i potražiti mačku. Pet mora biti zaštićen od ženki. Tijekom vremena, atrakcija u potpunosti nestaje, čak i ako ima iskustva.

Ponekad se mačka žudnja za suprotnim spolom ne zaustavlja. Životinja i dalje reagira na estrus. U tom slučaju, neuterirana mačka će se nastaviti supatiti mačiću, ali to će se dogoditi vrlo rijetko. U svakom slučaju, seksualni kontakt neće donijeti potomstvo.

3. Provesti nakon operacije

Nemojte očekivati ​​mačka puna apatije nakon postupka. Uobičajeno ponašanje životinje praktički se ne mijenja. Pet neće postati manje razigran ili mobilan. Promjene će utjecati na seksualno ponašanje. Nakon nekog vremena, mačka će prestati ogrebotati namještaj, meowing noću i potražiti žensku.

Pet nakon kastracije mora uravnotežiti prehranu. Ne dobiva masti, ako smanjite broj kalorija. Nakon postupka, potreba za kalorijama je smanjena, jer tijelo ne treba generirati sjemenu tekućinu. Mala ograničenja omogućit će životinji da konzumira potrebnu količinu hranjivih tvari, ali ne dobiva na težini. Domaće mačke trebaju redovite šetnje.Pet se mora izvući na ulicu, tako da više vremena provodi u pokretu.

Castrated mačke prestati se natjecati za teritorij i ženke, Atrakcija za lutalice mačke nestaje. Nakon operacije, životinja nema hormonski poremećaji. Štoviše, kućni ljubimac prestane doživjeti spontane hormonske plime.

Nakon postupka, rizik od razvoja raka se smanjuje. Smanjena vjerojatnost dobivanja prostatisa. Castrirani kućni ljubimci žive duže.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: