🐈 Kako hraniti britanskog mačića za 2 mjeseca

Hranjenje 2 mjeseca starog britanskog mačića

Imate li 2 mjeseca Britanca? Sada je najteži i najodgovorniji posao pao na vaše rame nego hranjenje britanskog mačića za 2 mjeseca i zamjenu majke s njim. Nije teško naviknuti se na ladicu, budući da je ova pasmina čista, poput škotskog kućnog ljubimca. No, kako se hraniti, morat će razumjeti.

sadržaj

 • Kako hraniti mačića
 • Napajanje
  • Suha hrana
  • Konzervirana hrana
 • Zabrani u bilo kojoj dobi
 • Što može biti za 2 mjeseca
 • Vitamini u 2 mjeseca

Uostalom, jelo je glavna stvar koja može biti za živi organizam. To utječe na puni rast i razvoj. Provjerite popis dopuštenih i neobuzdanih hrana.

 • Pržena hrana.
 • Hrana koja nije tretirana toplinom.

Također, morate pratiti dobrobit životinje. Ako se pogorša, vrijeme je za promjenu prehrane. Obratite pozornost na vanjsku državu, da li se njegova boja ne mijenja, tekstura vune. Ako postoje promjene, ponovo podesite snagu. Naučimo kako i kako se hraniti stručnjacima. Ispravak će sve staviti na svoje mjesto.

© shutterstock

Kako hraniti mačića

Počevši od ranog doba, odnosno 2 mjeseca, početi hraniti mačiću pravilnom prehranom.

Da biste to učinili, morate opremiti svoje mjesto za kuhanje. To mora biti zdjela za hranu i zdjelu za neku vodu. Uređaji ne biraju previše duboko. Budući da je Britanac i dalje mali, teško mu može dobiti hranu iz dubokih jela. Suha hrana može sipati dozu dnevne stope. Važno je znati da ploče moraju biti oprane i higijenski čiste.

Napajanje

Od 4 tjedna vlasnici se već pitaju što će hraniti britanskog mačića u dobi od 2 mjeseca, koji počinju samostalno hraniti. S mjesec i pol, vitamini bi trebali biti uključeni u njihovu prehranu. U dobi od dva mjeseca mačić mora imati slobodan pristup hrani i 5 obroka dnevno, A onda će se obroci smanjiti. Obavezno se upoznajte s popisom hrane koja kategorično ne može hraniti mačića za 2 mjeseca i više. Inače će biti problema s probavom.

Mačiću je zabranjeno hraniti ribu! To uzrokuje probavni poremećaj u životinji i može dovesti do urolitijaze.

Pogotovo ako je to morska riba, jer će sol biti pohranjena u tijelu kućnog ljubimca. Usput, britanski ljubimac je apsolutno nemoguće hraniti hranu sa svog stola.Sol, papar i ostali začini također se ne mogu dodati u posudu. Ovo se ne odnosi samo na mačku u dva mjeseca, nego iu općenito britanskim mačkama u bilo kojoj dobi.

Čitaj također Imena za britanskog dječaka mačića

Mliječna beba ne bi trebala dati. To je isti mit kao o ribi. Mačići će imati frustracije i proljev iz mlijeka. I to nije samo u mladoj dobi, već iu odrasloj osobi.

Suha hrana

Suha hrana za britanski mačić dva mjeseca nije najkorisnija hrana. Ako on nije premium klasa, koja se može dati samo od 4 mjeseca. Ima mnogo potrebnih komponenti, ali istodobno uzrokuje ovisnost i poremećaje probavnog trakta.

© shutterstock

Važno je imati na umu da hrana utječe na boju, stanje kaputa, Oni mogu, kao pozitivni učinak, i uzrokovati negativan utjecaj. Na primjer, ako počnete uključivati ​​mrkvu ili morsku kelju u dijeti za dvomjesečnog Britanca, to će utjecati na boju, na primjer, plava boja Britanca će potamnjeti.

Konzervirana hrana

Brza hrana – mokra hrana. Zgodna hrana, ako ste zaposleni osoba i nemate priliku pripremati hranu za kućnog ljubimca za 2 mjeseca. No, ne treba odabrati vrstu gospodarstva.Oni su usmjereni na prodaju i stvaranje marke, a ne više. Odaberite vrhunsku vrstu feeda. Ne sadrži škrob, što nepovoljno utječe na zdravlje životinje. Dijelovi su dizajnirani tako da možete hraniti britanskog mačića dva mjeseca uz svu potrebnu dnevnu dozu hrane. Osim toga, konzistencija je dizajnirana za lakše žvakanje mladih zubi.

Mačić 2 mjeseca može se hraniti ne samo suhom ili prirodnom hranom. Također možete koristiti mješoviti tip hrane.

To jest, suha hrana je uvijek na pladnju, slobodno dostupna i prirodno nekoliko puta dnevno. Dijeta dnevno, nešto slično: 75% / 25%. Veći postotak suhe hrane. U slučaju da će mačka biti pripremljena (hranjena) za izložbu, dijeta se može promijeniti tijekom 50% / 50%.

Zabrani u bilo kojoj dobi

Ako ribe i mlijeko još uvijek imaju iznimke, onda postoji još jedan popis gdje se proizvodi prikupljaju bez iznimke.

 • Soli.
 • Kosti.
 • Slatkiši.
 • Mahunarke.
 • Vitamini za ljude i lijekove.
 • Masnu hranu.
 • Začinjena hrana.

Što može biti za 2 mjeseca

Kao što je već spomenuto, gotova hrana može biti. Daj samo prednost premiji. Mačiću se mora hraniti svježa hrana.Možete žitarice, meso (perad), ribu (povremeno), povrće, sir, vrhnje.

Hrana se mora prethodno liječiti. Vodichka nužno čiste, piju, a ne tehničke.

Ako ljubimac ima hranu, stavite ga u hladnjak. Jednom kada ga dobijete – nemojte dopustiti mačiću, neka hrana zagrije na sobnu temperaturu.

© shutterstock

Važan savjet bi bio veličina hrane. Mali komadi su prikladni za odraslu mačku. I pravilno hraniti britanskog mačića za 2 mjeseca sa samo sitno sjeckanom hranom. Ako će vam dati sirovo meso, nemojte zaboraviti prethodno uliti. To se također odnosi i na žvale. Ne možete dati monotonu hranu, Trebao bi biti pun i raznolik. Uostalom, ako dajete samo meso ili samo ribu, to će biti loša dijeta za britanski mačić za dva mjeseca.

Vitamini u 2 mjeseca

Kao što je već spomenuto, s 1,5 mjeseci, važno je početi davati vitamine. Možete se obratiti salonu za kućne ljubimce, a oni će vam reći koji vitamini možete kupiti. Ali bolje je da se obratite veterinarki. Liječnik će vam odabrati vitamine koji će se usredotočiti na integrirani razvoj bebe.No, ni u kojem slučaju dijete ne bi trebalo dati vitamine namijenjene ljudima. Nepovoljno utječu na zdravlje životinje. Neki su vlasnici odlučili da će bebe vitamini biti bezopasni, ali ovo je zabluda.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: