🐈 Mačka hrana za urolitijazu

Hrana za mačke s urolitijazom

U mačaka i mačaka različite dobi, odnosno njihove posebne potrebe. I treba odabrati dijetu koja će odgovarati vašoj mački. Hrana za mačke s urolitijazama mora biti točna jer ljubimac s ovom bolešću zahtijeva posebnu pozornost.

sadržaj

 • Ugostiteljstvo za mačke s različitim potrebama
 • Što je urolitijaza
 • Uzroci ICD
 • Hranjenje mačke s ICD-om

Ugostiteljstvo za mačke s različitim potrebama

Neki vlasnici vjeruju da je bolje priviknuti životinju na "domaću" hranu i ne hraniti ga škodljivom hranom. Pogrešno su, jer je suha hrana posebno dizajnirana za vašu životinju i svi potrebni elementi u tragovima bolje se ističu. Ali ipak ne biste trebali potpuno odustati od prehrane vašeg kućnog ljubimca uz redovitu hranu.

Čimbenici kojima biste trebali obratiti pozornost prilikom odabira feeda:

 • dobi (u različitim dobima mačke zahtijevaju odgovarajuću hranu);
 • pasmina (svaka pasmina ima svoje osobine);
 • pojedinačni čimbenici (trudnoća, sterilizacija, kastracija);
 • (životinja provodi većinu svog vremena u kući ili na ulici).

Što je urolitijaza

Urolitijaza je bolest koja je vrlo uobičajena kod mačaka. To se događa zbog pojave kamenja u bubrezima i mokraćnog sustava. Ova bolest je vrlo opasna, kao što su bolesti kardiovaskularnog sustava i tumor. A posebno kod životinja u dobi od 1-6 godina može dovesti do njegove smrti. Naravno, ako ne postupate s životinjom. Postoji medicinska mačja hrana s ICD-om. Pravilna prehrana s ovom bolešću dio je terapijske prehrane protiv urolitijaze. Nemojte se štediti kupnjom kvalitetnog proizvoda za svog ljubimca.

© shutterstock

Urolitijaza je obično kronična bolest kod mačaka. To je karakterizira bolno uriniranje, što dovodi do urinarnog kolike, čestih poticanja na WC, prisustvo krvi u urinu. Opće stanje također se pogoršava. Disanje i puls, letargija, umor, gubitak apetita često prate bolesti.

Ako ste ranije odlučili kastrirati mačku, a zatim se suočiti s takvim problemom, trebate više pažnje posvetiti prehrani. Budući da je vrlo teško za muškarce koji su prethodno kastrirani za uklanjanje kamenja formiranih u mjehuru. I sve zbog toga što je struktura njihovog sustava urinacije prilično složena zbog svoje zavoja, Nakon kastracije, vidljivo se sužava i praktički ne dopušta kamenima da izađu. Samo hraniti mačku s urolitijazom treba biti s velikim oprezom i da takva dijeta ima terapeutski učinak.

Uzroci ICD

Postoje različite faktori urolitijaze. Naime:

 • Klima (nepovoljno utječe na visoku temperaturu okoline);
 • životni stil (mačka, koja se kreće vrlo malo, ima veće šanse da se oboljeti od ICD-a);
 • prehrana (preporuča se hraniti mačku na uravnotežen način, tj. manje proteina i više ugljikohidrata u hrani)
 • spor metabolizam (također prepuno težine kućnog ljubimca);
 • nasljeđivanje (neke pasmine su sklonije takvim bolestima);
 • rana kastracija (u ovom slučaju, rizik od bolesti se značajno povećava);
 • nedostatak vitamina (nedostatak vitamina u hrani kao cjelini nepovoljno utječe na zdravlje vašeg ljubimca);
 • hormonalni poremećaji (takva miješanja u prirodu životinje kao kastracija i sterilizacija mogu uzrokovati probleme s hormonima);
 • upala (kasnije prehlada urogenitalni sustav).

Treba napomenuti da u rizičnoj skupini urolitijaze, to su muškarci u srednjem vijeku koji jedu suhu hranu bez kakvoće s visokim sadržajem konzervansa,okusa i soli. Ili nemate pristup čistoj pitkoj vodi. Hraniti mačku s ICD-om mora biti vrlo pažljiva i kada se već suočite s ovim, detaljno proučite ovaj problem. Zapamtite, vaš ljubimac treba primiti sve potrebne vitamine i elemente u tragovima.

© shutterstock

Hranjenje mačke s ICD-om

Mačka hrana za urolitijazu se bira ovisno o prirodi bolesti. I najbolje je da se posavjetujte s liječnikom. On će propisati liječenje i napisati prehranu za životinju. Liječenje urolitijaze je ograničavanje unosa kalcija. To jest, nemojte mu dati mliječne proizvode.

Osim prehrane s medicinskom hranom preporučuje se hraniti mačku urolitijazom i takve proizvode kao što su meso, žitarice (zobena kaša, riža), povrće (cvjetača, repa, mrkve).

Suhe hrane za urolitijazu moraju biti visoke kvalitete, jer su posebno dizajnirane za sprečavanje i liječenje mačke koja je već bolestan. Takva hrana ima veliku važnost u prehrani životinje, budući da je njegova formula dizajnirana da neutralizira viseću sol u urinu i spriječi urolitijazu.Ako hranite mačku ili isključivo prirodnu hranu, takav preventivni učinak nije postignut.

Zabranjeno je hraniti neuteriziranu mačku s proizvodima urolitijaze koji sadrže puno kalcija., Stoga, hranjenje životinjske ribe će oštetiti ovu bolest. Budući da je izvor elemenata u tragovima koji uzrokuju ICD. Za takve životinje potrebno je uzeti posebnu hranu. Oni provode prevenciju i liječenje nastanka kamena. Za kastrirane mačke jednako je važno koristiti vodu u pravoj količini.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: