🐈 Britanski mačić na 3 mjeseca - fotografije i kako se hraniti

Hrana i fotografije britanskog mačića u 3 mjeseca

Ljubitelji prekrasnih predstavnika obitelji mačaka, važno je znati o pravilima skrbi o njima i obilježjima njihovog razvoja. Ovo pitanje je vrlo akutno za one koji žele postati vlasnici mačića britanske pasmine. Stoga ćemo saznati koji britanski mačić ima 3 mjeseca i kakva su pravila za njegu.

sadržaj

 • Opće značajke pasmine
 • Neke vanjske značajke
 • Britanski mačke karakter
 • Pokazivači Britanski mačić u 3 mjeseca
 • Britanska težina u ovoj dobi
 • Pravilna prehrana Britanski mačić
 • Vrsta hrane i njegovih značajki
 • Suha hrana za 3 mjeseca
 • Prirodni proizvod
 • Pravila za brigu o mačiću u 3 mjeseca
  • Njega kose u 3 mjeseca
 • Pravilna higijena mačaka
 • Rana kastracija i sterilizacija mačića
 • Postoperativno razdoblje

Opće značajke pasmine

Predstavnici ove pasmine imaju niz obilježja. Međutim, glavna stvar koja je vrijedno napomenuti o njima je obvezna kratka vuna. Trenutačno uzgajivači nisu donijeli ni jednog mačića s dugim dlačicama. Po prirodi je mačka vrlo neovisna i neovisna, neće biti jako dosadno u odsutnosti vlasnika.Osim toga, prema nekim izvorima – Britanci su potomci Cheshire Cat.

Neke vanjske značajke

Za sve predstavnike pasmine, bez obzira na njihovu boju, mjesto prebivališta i značajke skrbi, inherentne su brojne karakteristike izgleda. Po njemu i možete odrediti identitet mačića u obliku:

 • Okrugla glava, široke jagodice i kratki vrat;
 • Kratki i ravni nos, male i niske postavljene zaobljene uši;
 • Velike oči;
 • Zemljište masivnog tijela;
 • Kratke, ali debele šape;
 • Debeli, srednji rep;
 • Kratak, ali vrlo debeli kaput.

3 mjeseca britanski © shutterstock

Britanski mačke karakter

Britanski mačići od ranog doba postaju gotovo neovisni o svom vlasniku. Dugo se mogu ostaviti sami, a ne biti dosadno. Životinje ne moraju očekivati ​​pretjeranu ljubav i nježnost, imaju prilično hladan temperament. Međutim, čudno, to ne znači da oni ne vole svoje vlasnike i nisu vezani uz njih. Britanci će ih uvijek pratiti, jer nastoje biti bliski.

Mačke neće izlaziti iz svojih ruku ili se oduprijeti, i mirno izdržati sva djela nježnosti vlasnika.

Pokazivači Britanski mačić u 3 mjeseca

U dobi od tri mjeseca pokazatelji su vrlo važni. Odražavaju pravilnu njegu životinje, odgovarajuću prehranu britanskog mačića i stanje zdravlja u 3 mjeseca. Istodobno, postoji slaba pogreška u odnosu na nasljedstvo i mjesto stanovanja. Ponekad član pasmine može imati određeni genetski poremećaj.dakle, pri izračunavanju razvojnih normi, poželjno je uzeti u obzir razvoj oba roditelja. Okoliš (ekološki zagađen) može ugušiti razvoj mačića.

Britanska težina u ovoj dobi

Pri izračunavanju normalne težine mačića za 3 mjeseca i njegovog omjera prema prosjeku, važno je uzeti u obzir prethodne brojke. Prvo, to će dati opširnu sliku korespondencije rasta životinje. Drugo, ako postoji odstupanje, to će pružiti priliku da shvati koji je trenutak postao prekretnica i gdje tražiti probleme.

Britanski mačić u dobi od 3 mjeseca © shutterstock

Dajemo približan broj koliko bi mačić trebao težiti tjednima do tri mjeseca i, prema tome, težini britanskog mačića u 3 mjeseca (u gramima):

 • 8 tjedana (2 mjeseca): mačka – 1000-1700, mačka – 450-900;
 • 9 tjedana: Mačka – 1150-1900, mačka – 500-1050;
 • 10 tjedana: Mačka – 1250-2100, mačka – 550-1200;
 • 11 tjedana: Mačka – 1350-2300, mačka – 750-1350;
 • 12 tjedana: (3 mjeseca): Mačka – 1500-2500, mačka – 1000-1500.

Pravilna prehrana Britanski mačić

U procesu razvoja životinje važna je prehrana britanskog mačića u tri mjeseca, jer ovisi o tome da ovisi pravilno oblikovanje tijela i pravilan rast i razvoj. Nažalost, svi britanski vlasnici ne znaju da prehrana čistokrvnog mačaka u 3 mjeseca mora biti vrlo uravnotežena i sadržavati sve potrebne hranjive tvari i vitamine.

Vrsta hrane i njegovih značajki

Vrlo je važno pitanje kako hraniti britanskog mačića 3 mjeseca – pripremljenu hranu ili prirodnu hranu. Pri odabiru prve opcije morate znati da jedan proizvođač mora biti održavan tijekom razvoja mačića, budući da svaki hran ima svoj specifičan skup nutritivnih vrijednosti i sastojaka. Prilikom mijenjanja takvog skupa, tijelo britana još nije formirano, može odbiti prihvatiti novu hranu. Ako odaberete prirodnu hranu, važno je napomenuti da je važno znati nijanse onoga što je moguće i što ne bi trebalo dati vašem ljubimcu.

Osim toga, ako je opcija odabrana za kupnju mačića u vrtiću, morate pitati koja je vrsta hrane odabrana za vašu životinju.

Budući da je poželjna suha hrana za nastavak korištenja istog, i da se koristi prirodnim proizvodom, možda su već postojale određene sklonosti.

Suha hrana za 3 mjeseca

Ova metoda prikladna je u tome što vlasnik neovisno izračunava detaljno iznos koji je potreban za uporabu proizvoda. Osim toga, prikladno je koristiti na cesti i štedi vrijeme. Istodobno, Važno je znati da su sve namirnice podijeljene na mokro i suho., To je prva kategorija koja je prikladna u slučaju hranjenja britanskih mačića u 3 mjeseca, budući da su 80% vode i zato se bolje apsorbiraju. Oni su sigurniji i ne ozlijeđuju britanski jednjak i trbuh.

© shutterstock

Ako promijenite hranu na analogu za životinju od 3 mjeseca, može doći do alergijske reakcije. Zato biste trebali dati prednost jednog proizvođača i jednostavno se razlikovati od ukusa.

Prirodni proizvod

Prednost ovog izbora je veliki izbor proizvoda koji su prikladni za mačića u 3 mjeseca.No, veliki nedostatak je u tome što ne bi trebalo dobiti hranu pripremljenu za ljude. Uostalom, sadrži sol i začine, što uvelike nanosi ozljede tijelu Britanaca. U prehrani životinje svaki dan svakako treba dominirati ribom i mesom, koji se ponekad može zamijeniti plodovima mora. Takvi će proizvodi dati proteini.

Također je neophodno za uravnoteženi rast kalcij, koji sadrži mlijeko, kiselo vrhnje i sir.

Za više raznolikosti, možete koristiti žitarice i povrće. Ali morate se prisjetiti zabrane krumpira – škrob gotovo da nije apsorbiran mladićem britanskog mačića za 3 mjeseca.

Pravila za brigu o mačiću u 3 mjeseca

Svaki britanski vlasnik mora znati i kontrolirati sve aspekte skrbi za kućne ljubimce. To uključuje:

 • Vuna i zadržati dobar izgled;
 • Higijena mačića za 3 mjeseca;
 • Rana kastracija i sterilizacija.

Njega kose u 3 mjeseca

Važna komponenta održavanja dobrog izgleda britanskog mačića za 3 mjeseca je pravilno rukovanje krznom. Istodobno, trebate uzeti u obzir neka utvrđena pravila i prilagoditi ih vašem ljubimcu.Iako predstavnici takve pasmine pripadaju čistim i vrlo urednim životinjama, kako se prljave ili prije važnih izložbi, moraju se okupati. To bi trebalo dati prednost kvaliteti, koja nažalost nije vrlo jeftina, mačka šampona

© shutterstock

Smatrajte da je briga za tri mjeseca starog britanskog mačića vidljivija po izgledu, a vuna je prvi demonstrator.

I stoga, uz pravovremeno kupanje, kako bi održali kvalitetu britanske vune za 3 mjeseca, treba mu dati posebne vitamine. Takve tablete ili prašci mogu se naći na policama u redovitoj trgovini za kućne ljubimce, ali prije nego što ih kupite, preporučljivo je konzultirati se s veterinarom. Važne kupnje također će biti češljanje i pasta za vune, koje će biti korisne tijekom mulinga u budućnosti.

Pravilna higijena mačaka

Briga za Britanca za 3 mjeseca također uključuje određena pravila higijene koja je neophodna za svakog člana pasmine. Zapravo, nije ih teško izvesti, jer su mačići u tri mjeseca vrlo poslušni i mirni.Već 3 mjeseca briga o mačiću gotovo je identična brigu o odrasloj mačkoj i uključuje sljedeće značajke:

 • čiste oči britanskog mačića;
 • pravodobno skraćivanje noktiju;
 • odgovarajuću brigu za uši u 3 mjeseca.

Beznačajno pražnjenje u kutovima očiju može se lako ukloniti vatom ili vlažnom krpom. Osim toga, mogu se primijeniti posebni losionikoji se mogu koristiti redovito ili sa značajnim iscjedakom. Za njihovu uporabu je konzultirati veterinara. Ovdje je glavno pravilo – čiste ruke vlasnika tijekom brige britanskog mačića za 3 mjeseca.

Stručnjaci također savjetuju vam da svake 2 tjedna obrezujte pandže životinje i kupite posebnu pandžu za samopremanjenje kandži od mačke. Redovno čišćenje također je potrebno za kućne ljubimce u roku od 3 mjeseca – oko jednom mjesečno. Da biste to učinili, koristite pamučnu podlogu navlaženu vodikovim peroksidom da biste nježno obrisali uši.

Rana kastracija i sterilizacija mačića

Uz potrebu za dobrim pogledom na fotografiju mačića britanske pasmine za 3 mjeseca, drugi elementi važni su za formiranje zdravog načina života i razvoja životinje.Nedavno, nitko nije pokušao sterilizirati mačke i kastracije mačaka u 3 mjeseca. Međutim, sada neki stručnjaci odabiru takvu inovativnu opciju. Mnogi veterinari još uvijek izražavaju zabrinutost zbog toga, pa je stoga postupak britanskog mačića u roku od tri mjeseca ili ne, individualan izbor.

© shutterstock

Međutim, trebali biste znati da je 3 tjedna prije operacije potrebno davati sva cijepljenja i poželjno je ne hraniti životinju dvanaest sati prije početka.

Sterilizacija se uglavnom javlja u općoj anesteziji i ima nekoliko metoda davanja. Kastracija se obično javlja pod lokalnom anestezijom i pouzdanom fiksacijom kućnog ljubimca.

Postoperativno razdoblje

Postoji i nekoliko suptilnosti postoperativne njege. Na primjer, morate paziti da mačka ne pokuša lizati ranu i koristiti posebne preparate koje preporučuje liječnik radi brzog iscjeljenja. Za mačke, nakon postupka, moguće je koristiti posebne izvore koji sprječavaju ICD i ograničavaju potrošnju ribljih proizvoda.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: