🐈 Hipoalergijska pasmina mačaka. 10 najboljih pasmina za alergije

Hipoalergenske mačke pasmine

Prva stvar koju svaka alergijska osoba treba zapamtiti jest hipoalergenska mačka i mačka koja nije alergena dvije različite mačke. "Hypo" je (manje od). I nealergenska je apsolutno! Osjećate li vam razlika? Dakle, nealergijske mačke ne postoje. Od riječi uopće!

Zabilježeno je da su mačke manje alergične od mačaka, a mačke s tamnom kosom više su alergije od snježne bjeline. Ali ove vijesti nisu potvrđene ničim, a sva nova istraživanja na ovom području pobijaju prethodnu.

Ali ovdje je činjenica – hipoalergijske mačke proizvode manje proteina Fel D1, što uzrokuje alergije, od drugih predstavnika mačjeg svijeta.

Pa što je to čarobna pasmina? Vaša pozornost TOP-10 hipoalergenskih pasmina mačaka.

10 mjesto – balinski mačka

Orijentalna mačka. Drugi je Amerikanac dobio popis hipoalergenskih moustaka. U početku, naravno, orijentalci nisu se pojavili u Americi, već u Tajlandu. Ali, bili su američki uzgajivači koji su proveli vrijeme i trud kako bi postigli službeno priznanje svijetu tih vitkih ljudi. Krajnja orijentalna mačka, najvjerojatnije, neće uzrokovati alergiju u domaćinu, ali ogromnu ljubav – lako.Kao odgovor, ona će vas iznenaditi s prizivanjem i vrlo osjetljivom naravi.

Vidi također: najskuplje pasmine mačaka

8. mjesto – Yavanez

Sibirska mačka. Ova pasmina je tradicionalni ruski i, kao i sve tradicionalno ruski, prilično je tajnovita. Usput, u Tyumenu se nalazi trg Sibirskih mačaka, gdje se nalaze 12 skulptura od lijevanog željeza mačke-fenomena. Hipoalergenske pasmine mačaka obično se razlikuju od siromašnih vunenih kaputa ili nedostatka uopće, ali to su Sibirski koji razbijaju stereotipe. Ne smrzavaju se, ne mokre, nemaju nervozu i ne uzrokuju alergije. Ovo čudo ne može se objasniti, ali 75% alergičnih bolesnika na Sibirski nemaju bolne reakcije!

Vidi također: mačke velikih pasmina

6 mjesta – Likoi

Liko. Samo tanki estetici odmah vide da je ovo prekrasan princ, ali većina mačaka ove pasmine podsjeća na ružne, vrlo ružne patke. Ali ovo je samo na prvi pogled. Poznate lice bliže, mnogi primjećuju skriveni šarm ovih demonskih mačića. Malo ljudi zna da nitko nije donio posebno lykoi. Naprotiv, stručnjaci su sanjali o novoj goloj pasmini, ali mačić je rođen prosijanom kosom po cijelom tijelu i glasno se proglasio svijetu.Usput, onaj koji zove lica sfinga će biti u krivu – službeno lica pripadaju domaćim kratkovidnim pasminama.
"Kotorotorni" nemaju luksuzni kaput, a onaj koji postoji postoji bez podsloja. Možda upravo to je izazvalo mit o hipoalergenskoj prirodi pasmine.

5. mjesto – Devon Rex

Cornish Rex. Pravi Englez iz županije Cornwall ima prepoznatljive osobine – kvalitetne vune s kovrčama i nimalo neugodne. Cornish razigrano u bilo kojoj dobi. I da, malo su alergični. Hypoallergenic mačke Cornisha će biti čak i "manje od" ako se često i redovito kupaju. Zatim se sekretari isprate od kože kovrčave kose, koje su obično impregnirane kaputom pahuljastim mačkama. Dakle, provokator proteina je u odvodnoj rupi, a ne u vašem tijelu.

Treće mjesto – Peterbald

Don Sphynx. Suvremeni potomak polovice pronađenog Varvara (otkriven u Rostovu na Donu 1987.) tretira glavobolje i živčane poremećaje, pomaže kod bolesti koštanog sustava, ublažava bolove u mišićima. I da, hipoalergenski. Gotovo.

1. mjesto – kanadski Sfinks

No, prvo mjesto sposobnosti suživota s najdragocjenijim ljudskim imunološkim sustavom jest kanadski Sfinks.Iz nekog razloga, ove mačke, prema statistikama, su najviše hipoalergenske. Znanstvenici još uvijek ne mogu objasniti zašto je, među svim baldama, kanadski koji je preuzeo i ukrajinski lijevi krilo, a Bambino i njegov Donov kolega. Među svim "golim" pasminama kanadske sfinge smatra se najstariji.

U zaključku, još više statistika. Ispada da je do 15% stanovnika Zemlje alergično na mačke. Istovremeno, trećina ih drži mačkama kod kuće. Ovo je savjet!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: