🐈 Highland Fold: mačka fotografija, cijene, pasmina opis, lik, video, uzgajivačnice

Highland Fold (Škotski preklopni Longhair Cat)

Avanturistička klasična Jules Verne napisala je: "Vjerujem da su mačke duhovi koji su se spustili na zemlju, po mom mišljenju mogu hodati na oblak bez propadanja". Svatko tko je ikad vidio bršljansku mačku je siguran da se francuski pisac odnosi na nju – mačku koja je tako lagana i lijepa da može hodati u oblacima.

Podrijetlo pasmine

Mačka s izrazito dirljivim izrazom lica uhvatila je više ljudskih srca. Nevidljive tekućine vrlo je teško objasniti, no vidljive se sakupljaju u opisu koji se daje standardu pasmine.

  1. Mačići ove pasmine mogu okrugli glavu. Obrazi razvijeni. Vibrissae jastučići su zaobljeni, vidljiva je manja depresija u prijelazu s kratkog nosa na istaknuto čelo. Kratko lice s jakom bradom.

Glavne osobine pasmine su dvije najljepše uši, koje su presavijene na poseban način. Oni bi trebali biti mali i bolji – čak i manji, dok su uši široke, vizualno niske i presavijene prema naprijed i dolje. VAŽNO! Tek kad se mačić pretvori u dva ili tri tjedna, postaje jasno je li planina visoka ili nije. U djece, uši mogu biti pritisnute dolje prvi, a nakon toga mogu biti podignute.I obrnuta situacija također nije neuobičajena. Nisu prešane uši pada tijekom vremena.

Način na koji to izgleda, doslovno sve značajke skotovskog križa dugih kose mačka izgledaju kao oblak s slike – sve je zaobljeno sve više. Gornji obrnuti oči također su okrugli i razasuti. Boja irisa najčešće je zlatna ili slična u tonu do svjetlosne crte. Sklad između boje očiju i boje glavnog sloja važan je.

  1. Veličina tijela, često srednja. Mačke ove pasmine stvaraju dojam masnih ljudi. Ali to je slučaj kada mačka nema prekomjernu težinu, ali "kost je širok". Mačka je krila iste širine kao i ramena.

Udovi su snažni, srednje duljine. Šape su velike.

karakter

Iznenađujuće je nekoliko genetskih bolesti koje su navedene za škotski skakati Longhair cat. To su uglavnom one koje su povezane s problemima u mišićno-koštanom sustavu. Stručnjaci kažu da isti gen koji, na poseban način, presavijeni uši, ima negativan učinak na zglobove. Ali problem mačića može se izračunati već u fazi odabira. Kako odrediti predispoziciju bolesti zglobova? Prvo, mačji rep ne bi trebao biti kratak i gust.Najčešće, mačići s takvim repom su skloni zajedničkim problemima. Vodite ruku na leđima i repu bebe. Grubost, nepravilnosti – signal da će životinja najvjerojatnije biti bolesna u odrasloj dobi.

Nema drugih specifičnih problema s dugotrajnim mačkima škotskog križa, a ako provodite cijepljenje i pratite zdravlje vašeg ljubimca, mačka će biti s vama dugo vremena. Uostalom, očekivano trajanje života nabora je u prosjeku 15 godina.

Njega i održavanje

Stav Buddhe kada opuštajući ili beagle psi, s najvećom pažnjom, jako se dotiču vlasnika i, češće nego tako, na ovakav način su prikazane domaće fotografije Highland folda.

Gdje kupiti

Uz savršene uši, cijepljenje, dokumente i rodovnice, trošak mačića doseže 25 tisuća rubalja. Ali, možete kupiti škotski skakutu dugu kosu i jeftiniji. Cijena mačića bez paketa dokumenata iznosi 6 tisuća rubalja.

U Ukrajini i Rusiji, ova pasmina je već dobro poznata, a dječji vrtići već dugo sudjeluju u njima.

Odaberite kolibu Highland Fold

U Moskvi

//vancats.ru/Kitten_16.htm

//www.alvheimcats.com/

U Minsku

//www.magcats.com/
Highland fold – domaći oblak!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: