🐈 8 znakova estrusa u cat - fazama

Glavni znakovi estrusa kod mačaka

Ako volite kućne ljubimce i imate mačku bilo koje pasmine u vašem domu, pročitajte članak. Možda će vam biti korisno. U njemu opisujemo znakove estrusa u mačaka, a također opisujemo kako saznati početak estrusa i koji su znakovi prve estrusa u mačiću.

sadržaj

 • Značajke puberteta i njegovih znakova
 • Kako ova toplina "izgleda"
 • faze
  • Razmotrimo detaljnije ove faze i njihove znakove.
 • rezultati
 • Putevi iz situacije

Dakle, vaša mlada mačka ne dopušta da spavate noću, postala je vrlo nemirna, neprestano meowing i ponaša se drugačije nego ikad? To može ukazivati ​​na seksualnu uzbuđivanje.

Značajke puberteta i njegovih znakova

Vrijeme kada mačka započinje prvi estrus, pojedinačno, ali se u većini slučajeva javlja u šestom ili osmom mjesecu života. To znači da je životinja stigla do puberteta, tj. Da može roditi potomke. Imajte na umu da u različitim pasminama mačaka dobi u kojoj dolaze pubertet variraju, Zato biste trebali znati datum rođenja mačića, kojeg uzimate za sebe.To će vam pomoći da preciznije shvatite da je mačka u toplini. I to će se dogoditi po prvi put kad ljubimac neće imati godinu dana.

© shutterstock

Ako mačka, zbog karakteristika njenog tijela, nakon dostizanja puberteta može biti mate u bilo kojem danu, onda je situacija s ženama drugačija. Vrijeme parenja je ograničeno na razdoblje seksualne želje i tri do deset dana. To je prosječna estrusa kod mačaka.

Kao što vidite, reproduktivni stadij života u tim domaćim životinjama dolazi prilično rano i traje prilično dugo, oko osam godina. Seksualna aktivnost mačaka ne ovisi o duljini dana, sezoni, Posebno se odnosi na one životinje koje stalno žive kod kuće. Mačke aktivno hodaju na kraju zime – na početku proljeća. Ako žena ne postane trudna, estrus može trajati koliko god želite, ponavljajući za dva tjedna.

Kako ova toplina "izgleda"

Da biste shvatili da je uzrok promjene ponašanja mačke čudan, potrebno je poznavati simptome estrusa u mačiću. Sada ćemo vas nazvati nekoliko svijetlih znakova estrusa.

 1. Prvi znak je povećanje spolnih organa, od kojih možete pratiti male, bezbojne pražnjenja s kojima vaš ljubimac može naslijediti.
 2. drugi znak je česte mokrenje.
 3. mačka često licks sama.
 4. promjene u apetitu – životinja počinje jesti manje nego ikad.
 5. nježnost se povećava – mačka postaje vrlo ljubazna prema svima, stalno se trlja protiv svega i svih, od vlasnika do dovratka ili noge stolice. Neki pojedinci, naprotiv, mogu postati pretjerano agresivni, početi grebanje ili gristi.
 6. Mačak pokušava napustiti kuću na bilo koji način da uđe u ulicu (stoga, ako ne želite da vaš ljubimac bude na ulici, vidio znakove estrusa, zatvori sve prozore i vrata u kući).
 7. Način ponašanja mačke tijekom estrusa podrazumijeva produljeni, zle meow. Znači ona poziva muškarca.
 8. Pet se počinje šmrcati, zakrivajući leđa, gazi sa stražnjim nogama i ukloniti rep na svojoj strani.

Ako ste identificirali takve znakove i simptome estrusa u mačkama, trebali biste uzeti u obzir da treba hodati i poduzeti odgovarajuće mjere.

faze

Seksualno uzbuđenje u mačiću prolazi kroz nekoliko faza.:

 • proestrus;
 • estrusa;
 • metestrusu;
 • anestrus.

© shutterstock

Razmotrimo detaljnije ove faze i njihove znakove.

Prva faza zove se proestrus, Ovo je razdoblje koje traje od jednog do četiri dana. U tom se razdoblju životinja više ili manje mirno ponaša. Primijetit ćete da je vaš ljubimac postao više privržen i cijelo vrijeme, kao da je molio za nju da se pomiluje. Mačka dobro jede, možda čak i više nego ikad. Još jedan znak koji će govoriti o početku estrusa je tihi, dugi zvukovi. Genitalije životinje "nabubri", sve veće. Prikazuje se prvo prozirno pražnjenje.

Ali u ovoj fazi nije potrebno voditi mačku na mačku, jer ga neće dopustiti. Za parenje očekujte sljedeće znakove estrusa kod mačaka.

Druga faza se zove estrus., Različite pasmine životinja traju različito vrijeme. No, često se estrus odvija u roku od jednog i pol tjedana. Znakovi estrusa u mačiću u estrusnoj fazi su najsvjetliji, jer je ova faza, strogo govoreći, samo estrus.

Dakle, što se događa s mačkom kada dolazi faza estrusa, koji su njezini znakovi? Ponašanje mačke dramatično se mijenja. Ona doslovce "dobiva bolje u njezinim očima", to jest, počinje se ljutiti, meow vrlo glasno, roll na podu. Udaranje životinje na dnu leđa, vidjet ćete da će stajati u pozi koja je karakteristična za parenje, rep će se okrenuti na stranu. Nema potrebe brinuti se za kućnog ljubimca, sve je u redu.Ovo ponašanje je inherentno samoj prirodi i potpuno je prirodno.

Primijetili ste znakove estrusa i želite imati mačiće, a zatim upotrijebite ovo razdoblje za parenje. Najoptimalnije vrijeme parenja je oko trećeg ili petog dana estrusa. Zato, primijetivši njegove znakove, potražite mačku za parenje.

Nakon izražene estrus dolazi treća faza – metete. U ovom trenutku, seksualna želja mačke se smanjuje. Ova faza traje od tri do dvanaest dana. Ako je zatrudnjela tijekom prethodne faze, sada mačka neće dopustiti da joj se približi.

rezultati

U slučaju da se oplodnja nije dogodila, razvoj takozvane lažne trudnoće je moguć., Njegovi znakovi vrlo su slični pravoj trudnoći, pa je ponekad teško odrediti. Često samo znak da lažna trudnoća ne završava u porođaju pomaže u tome. I pojavljuju se oko šezdeset ili sedamdeset dana nakon začeća.

© shutterstock

Posljednji konačni korak je anestrus. To se događa u slučaju da mačka nije zatrudnjela. Tijekom anestrusa, životinja postupno i potpuno smiruje i počinje živjeti svoj uobičajeni život.

Putevi iz situacije

Ako ne želite da vaš kućni kućni ljubimac toplina ponavlja svaki mjesec, razmislite o rješavanju ovog problema. Postoji nekoliko načina iz ove situacije..

 • dogovoriti sastanak s mačkom (mačka će postati trudna i seksualni uzbuđenje će se zaustaviti);
 • kastraciju (ovo je radikalni način, nakon što ga se pribjegavate, kasnije nećete moći mijenjati ništa, stoga prije nego što uzmete životinju u veterinarsku kliniku za operaciju, razmislite nekoliko puta, jer vaš kaša nikad više neće imati potomke i dobiti će puno stresa );
 • koristiti lijekove koji reguliraju seksualni lov ljubimca. One se prodaju u dućanima za kućne ljubimce i saznajte što je bolje prilagođeno vašem dragom, pitajte svog veterinara).

Dakle, razmatrali smo uzroke estrusa u mačkoj, opisali smo glavne simptome i znakove tog procesa. Nadamo se da ste iz našeg članka naučili nešto korisno za vas.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: