🐈 Parenje mačaka i mačaka: kako se razmnožiti, zašto vikati, koliko dugo traje seks?

Glavne značajke parenja mačaka i mačaka

Kopanje mačaka događa se u mraku, a seksualni odnos traje nekoliko minuta. Više vremena provodi se na upoznavanju i traženju odgovarajućeg teritorija. Ako se uzgoj ne održava kod kuće, ali u vanjskim uvjetima, žena može preuzeti partnera u roku od nekoliko sati.

Preporuča se pripajanje kućnih ljubimaca raznih pasmina u mačiću. U svojoj kući, životinja se osjeća više samopouzdanja i seksualni odnos je brži.

 • 1. Seksualni lov u mačkama
   • 1.0.1. Kako utvrditi da je mačka spremna za parenje
   • 1.0.2. Ponašanje mačke tijekom estrusa
 • 2. Kako pasmine mačke pasmine
   • 2.0.1. Zašto mačke vrište tijekom parenja
 • 3. Pletenje kod kuće
   • 3.0.1. Koliko dugo traje parenje?
 • Pokaži sve

1 Poludjelovanje s mačkama

Seksualna zrelost kod mačaka događa se unutar 8 mjeseci od rođenja. Ako se životinja prije nije rodila, a zatim u procesu seksualnog lova, pokušava napustiti majstorovu kuću što je brže moguće. Ta je želja popraćena glasnim zvukovima noću. Priroda mačke u takvom razdoblju može se značajno promijeniti. Životinja može pokazivati ​​nepristojnu agresiju.

Mačka je jasno izrazila seksualnu aktivnost. Imitacija seksualnog odnosa s mekim igračkama i vunenim odjećom je moguća. Pogoršanje ponašanja posebno je izraženo ako se na području mirisa pojavljuje pješačka mačka. Kota u takvom trenutku teško je zadržati u kući.

Prvo uparivanje najbolje se obavlja s već rođenjem mačke. Teško je djelovati na životinjama bez uzgoja. Prva 3-4 mjeseca mačke preporuča se vezati najviše jedanput mjesečno. Zatim se parenje dopušta dva puta tjedno.

PreporučeniPravila za izbor parova za uzgoj škotskih mačaka

1.0.1 Kako utvrditi je li mačka spremna za parenje

U mačaka se prva estrus pojavljuje u dobi od 9 mjeseci. Životinja u takvom trenutku zahtijeva posebnu pažnju, postaje sve više privržen vlasniku. Pješačenje mačke jednostavno je odrediti svojim načinima. Počela se igrati s mačkom, ustajati u određenoj pozi. Kroz tijelo životinje stalno je tremor izazvan uzbuđenjem. Mačka je u stanju obilježiti teritorij u kući, trljati namještaj, predmete, ostavljajući mirise.

Potreba za reprodukcijom u svakoj pasci očituje se pojedinačno.Domaće mačke hodaju manje u trajanju od onih domaćih. Ovaj faktor i dalje ovisi o uvjetima pritvora i dobu godine. Zimi, estrus se manifestira u kratkom vremenskom razdoblju od tri do pet dana. U toploj sezoni traje do nekoliko tjedana. Sve ovisi o pasmini.

Prve seksualne mačke čine s velikim nesklonostima. Neke domaće pasmine možda ne dopuštaju mačiću da se uopće i ponašaju agresivno prema njima. Često je to uočeno kod škotskih mačaka i sfinga. Mogućnost rođenja u mačaka uvijek je na vrhu, napominje se da su sposobni roditi nakon navršene 8 godine života.

PreporučeniUpute za uporabu droga Sex Barrier za mačke i mačke

1.0.2 Ponašanje mačke tijekom estrusa

Seksualna aktivnost kod mačaka regulirana je hormonima. Pasivno razdoblje uzgoja karakterizira se kao anestrus. Njegovo trajanje je dosta dugotrajan i kreće se od 4 mjeseca. Anestrus obično javlja u popodnevnim ili jutarnjim satima. Domaće su vrste osjetljive na prijelazni kraj pasivnog razdoblja. Dnevni prostori opremljeni su umjetnim izvorom svjetlosti koji utječe na hormonalni ciklus životinje, pa je stupanj seksualnog lovstva u kućnim mačkama češći nego kod pojedinaca ulice.

Početna faza u kojoj se hormoni mijenjaju, priprema mačku za moguće parenje, definira se kao estrus. U ovom trenutku u tijelu proizvodi niz patogena, koji mijenjaju ponašanje životinje. Žena emitira najglasniju meu kako bi privukla obližnje mačke. U ovom slučaju, životinja se kotrlja na podu, pokazujući mjesto i spremnost za parenje. Ako se mačka dotakne u ovom trenutku, ona se odmah smrzne u pozi koja je karakteristična za parenje: pritisak na pod trbuhom, odvlači rep odozdo, aktivno se stanjuje sa stražnjim nogama.

U nekim mačkama s posebnom strukturom tijela, razdoblje estrusa može biti odgođeno vrlo dugo. Postoje pojedinci u kojima završava samo tijekom ovulacije i trudnoće mačića. Takve mačke pasmine često, pogotovo ako nisu kod kuće.

PreporučeniGestrenol za mačke i mačke: upute za uporabu

2 Kako ulovite mačke pasmine

Tijekom seksualnog lovca, mačka izlučuje određenu sekreciju, čiji miris privlači sve mačke na tom području. Muškarci se okupljaju oko nje i počinju se boriti za mačku među sobom.Žena uvijek ima slobodu izbora. Može izabrati mačku koju joj se svidjela, ali često je onaj koji je osvojio dopušten za supruženje.

Mačka preuzima pravu taktiku kako bi se približila objektu pozornosti. Nakon pobjede svakog protivnika, postaje bliži njegovom cilju. Kako se ne bi izazvalo nezadovoljstvo dijelom mačke, partner pokušava izgledati ravnodušnim ako joj oči padne na njega. Kad bude što bliži, počinje vrištati iznad mačjeg uha. Ako odgovor nije bio negativan, a ona je i dalje ležala u istom položaju, onda se parenje izvodi između njih.

2.0.1Zašto mačke vrište tijekom parenja

Mačke učine gnojidbu pet sekundi. U najvažnijem trenutku, ljubavnik zgrabi svoju djevojku čepom vrat što je moguće čvršće. Spolni odnos ponekad tragično završava, osobito za mačku. Uplašena mačka lako se može uhvatiti u grlo, nakon čega se izabrani brzo skriva iz njezina vid.

Znanstvenici su dugo tražili objašnjenje za to, a nakon dugog anatomskog istraživanja, razlog je još bio otkriven. Činjenica je da je tijekom seksa mačka u strašnoj boli, zbog čega životinje vrište tijekom seksa. Preciznije, mačka vikne od boli.

Mačja genitalija prekrivena su očvrsnutim ljestvicama, koje podsjećaju na bodlje u njihovoj strukturi. Prolazeći u vaginu mačke, čvrsto utopaju u zidove maternice. Tek tada dolazi do oplodnje.

Mačke ne uživaju u djelu, proljetni poziv je popraćen kratkim mučenjima. Noću, u proljeće, ne čuju se zvukovi mačaka koji se međusobno bore, već su krikovi koje mačka izlaze iz snažne boli.

3Izrada kod kuće

Neudana žena tijekom prvog parenja može se previše agresivno ponašati i ozbiljno ozlijediti svog partnera. Stoga bi vlasnik trebao u početku uzeti u obzir tu činjenicu i pažljivo razmisliti je li vrijedno stavljanje svog ljubimca na takav rizik. Za uspješno parenje potrebno je osigurati odgovarajuće uvjete:

 • Potrebna je odvojena soba u kojoj ženka mora sama provesti nekoliko sati sama sa sobom, a to je učinjeno kako bi se razvio novi teritorij.
 • U kući mora postojati prijenosni kavez kako bi se agresivna životinja smjestila u hitan slučaj.
 • Ako je mačka prva parenja, onda se partner za parenje treba pokupiti s iskustvom uzgoja.
 • Razdoblje estrusa ne bi trebalo prestati, inače neće biti nikakvih kopulacija.

Idealno vrijeme za parenje je prva tri dana estrusa. U tom trenutku proces parenja neće dugo trajati. Neke mačke osjećaju stres kad napuste svoj dom. Zbog toga se estrus može neko vrijeme zaustaviti. U tom slučaju, mačka treba češće glačati kako bi se vratila u prethodno stanje. Najbolje je udariti životinju u područje repa. Najvažnije je stvoriti interes od mačke uz pomoć mirisa.

Ako se mačka suprotstavlja i ne dopušta partneru da sebi, onda bi životinje trebale ostati sami neko vrijeme, tako da se one međusobno naviknu. Za brzu referencu, one se trebaju hraniti zajedno, pa se koriste puno brže. Da bi se odgodili datumi izlaska ne bi smjeli biti, maksimalno se daje dan, tako da mačka ima vremena oploditi partnera prije kraja topline.

Prilikom parenja mačaka različitih pasmina važno je napomenuti da nepravilni prijelaz može dovesti do mutacije fetusa. Lopna pasmina može se parirati samo s mačkom s ravnim ušima. Inače, moguće su genetske deformacije.

3.0.1 Koliko je dugo obvezujuća

Iskusan partner može fertilizirati ženu od samog početka. Ali to možda neće biti dovoljno za mačku, jer nakon kopulacije, estrus neće biti zaustavljen, i savršen seksualni odnos će uzrokovati još više uzbuđenja. Životinja može zahtijevati mačku čak i tijekom trudnoće.

Stoga, trebate ostaviti mačke zajedno još nekoliko dana. U tom slučaju, mačka će biti zadovoljan kad se vrati kući i mirno će podnijeti potomstvo. Vrijeme zajedničkog boravka životinja ne smije biti duže od pet dana. Inače postoji opasnost da se rađaju preuranjeni, mrtvi mačići. Općenito, parenje bi trebalo trajati najviše tri dana.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: