🐈 Fungin Forte za mačke - upute za uporabu

Fungin Forte za mačke: upute za uporabu

Fungin Forte se koristi za liječenje mikrosporije ili trichophytia kod životinja. Uzročnici tih kožnih bolesti su spore gljivica Trichophiton i Microsporum. Obje odrasle mačke i mačići mogu postati zaraženi.

Prvi simptomi trebate posjetiti veterinar. Gljivične lezije kože su vrlo opasne i zahtijevaju hitan tretman jer se lako prenose ne samo na druge kućne ljubimce već i na ljude.

 • 1. Kako funkcionira Fungin Forte?
 • 2. Način primjene
 • 3. Nuspojave, kontraindikacije
 • 4. Boss Savjeti

1 Kako funkcionira Fungin Forte

Temelj lijeka je aktivna tvar klotrimazol. Njegov fungicidni učinak inhibira razvoj mikroskopije i trichophytia kod mačaka. Zahvaljujući klotrimazolu, koncentracija ergosterola se smanjuje. To je dio stanične membrane gljiva. Kršenje cjelovitosti stanične stijenke dovodi do njegove neposredne smrti.

Preostale aktivne tvari lijeka imaju sljedeća svojstva:

 • povećati učinke klotrimazola;
 • smanjiti upalu kože;
 • liječiti pukotine i male rane.

Analogni lijek je funterbin. Prednosti Fungin Fortea ispred njega su:

 • niska cijena;
 • prikladan oblik oslobađanja.

nedostaci:

 • oštar miris;
 • ne mogu se koristiti tijekom dojenja kod životinja.

Lijek se često koristi u veterinarskoj medicini i uspio je zaraditi povjerenje liječnika i vlasnika kućnih ljubimaca. Možete ga kupiti u bilo kojoj veterinarskoj ljekarni ili narudžbi u specijaliziranoj online trgovini. Prosječna cijena je 160-180 rubalja po bocu od 12 ml, 150 rubalja – za 10 ml i 280 – za 30 ml. Alat je izrađen u Rusiji.

PreporučeniKapi za oči za mačke i mačke zbog suzenja, upale, zaraznih bolesti

2 Način primjene

To će zahtijevati sami lijek i gusku. Pažljivo nanesite otopinu, trljajte ga u oštećena područja, uhvativši jedan centimetar zdrave kože sa svake strane za prevenciju.

Izračunajte količinu lijeka prema shemi: 0,2-0,3 ml po 1 kg mase.

Liječenje treba biti jednom dnevno od 10 do 15 dana. Na kraju tečaja liječenja potrebni su laboratorijski testovi za prisutnost patogena. Na temelju njihovih rezultata, liječnik zaključuje postoji li potreba za nastavkom liječenja.

Tako da životinja ne lizati lijek, da bi bili sigurni, stavili su mačku na poseban ovratnik 10-15 minuta ili ga odvratili na bilo koji drugi način koji ne ometa proces liječenja.

U teškim slučajevima, veterinar propisuje dodatne lijekove kako bi se uklonili simptomi ili druge specifične manifestacije. Uzimajte lijekove u skladu s uputama za uporabu i preporukama liječnika.

PreporučeniUpute za uporabu lijeka Zaustaviti svrbež za mačke

3Side efekti, kontraindikacije

U rijetkim slučajevima mačka može imati simptome predoziranja. To uključuje povećanu salivaciju, probleme s gastrointestinalnim traktom, osip i crvenilo kože.

U slučaju alergije na sastavne dijelove, potrebno je odmah isprati lijek iz kože mačke i posavjetovati se s liječnikom.

Stručnjaci preporučuju da ne upotrebljavaju lijekove u sljedećim slučajevima:

 • životinja pati od zarazne bolesti;
 • mačka je nedavno pretrpjela bilo kakvu bolest;
 • tijekom trudnoće ili hranjenja beba;
 • ako je mačić manje od mjesec dana.

PreporučeniZaustavite stres za mačke: karakteristike i upute za uporabu

4 Zadržava savjete

Prilikom rada s Fungin Forte neophodno je koristiti gumene rukavice. U vrijeme primjene lijeka ne smije pušiti ili jesti, tako da lijek ne slučajno pada u tijelo.

Ako je lijek još uvijek na sluznici ili koži, odmah isperite to mjesto toplom vodom, ako je moguće sapunom. Djeci ne bi smjeli dopustiti da se tijekom dana obrataju tretiranoj životinji.

Nakon primjene lijeka temeljito oprati ruke i rukavice. Kada je lijek gotov, ne ostavljajte ambalažu za kućnu upotrebu. Bolje ga je riješiti zajedno sa uobičajenim smećem.

Kako bi lijek zadržao svoje ljekovita svojstva, potrebno ga je držati na temperaturi od 0 do 25 stupnjeva Celzija u tamnom mjestu nedostupnom djeci. Fungin Forte ima rok trajanja od dvije godine. Nakon tog vremena, lijek se mora zbrinuti, jer njegova uporaba može uzrokovati zdravstvene probleme za životinju.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: