🐈 Košulja kornjača Maine Coons - fotografija i video

Fotografije Maine Coon Tortoiseshell

Legendarne velike mačke, nevjerojatno karizmatičnog izgleda i izvrsnog karaktera, nevjerojatno su raznovrsne boje. Svi oni su sinteza osnovnih, osnovnih boja – crvene i crne. Najbolje od svega toga može se vidjeti proučavanjem fotografija Maine Coon kornjačevine. Ovdje se mijenjaju sve moguće nijanse i boje, pretvarajući luksuznu polu-dužu vunu, tipičnu za uzgajalište Maine Coon, u nevjerojatno lijepu kaput.

sadržaj

  • Specifikacije boja
  • Je li moguće predvidjeti boju budućih potomaka?
  • Što će biti potomstvo kornjača?

Specifikacije boja

Boja bjelogorice Maine Coon rezultat je složenih genetskih interakcija nasljednih čimbenika izvedenih od oca i majke. Najčešće ova boja odlazi na mačke. Za mačke to je izuzetak, jer nam je potrebna ozbiljna mutacija gena kako bi muškarac mogao dobiti mješoviti uzorak kornjače.

U ovom slučaju, različite moguće boje, grupirane pod ovom bojom, mogu biti proizvoljno velike. Glavne vrste u ovom slučaju su:

  • Klasične kornjače. Vuna se sliči jesenskom lišću: mrlje od crvene i smeđe boje zamjenjuju se neravnomjerno po tijelu.U nekim slučajevima, ovisno o boji roditelja, točke mogu biti crne i čokolade.
  • Tortie s bijelim. U tom slučaju, obojene mrlje su lokalizirane na leđima, nogama i njušci, a bijela vuna se nalazi na trbuhu, a ponekad i na donjem dijelu šapa.
  • Plava boja U ovom slučaju, bijela boja potpuno je odsutna, mrlje krema i plava se izmjenjuju po cijelom tijelu, intenzitet nijansi može biti različit. Vrlo rijetka Maine Coon kornjača.
  • Calico. Ovdje prevladava odsutnost boje, tj. Bijela sjena s malim udisanjem čokolade, vrhnja, crvene i, mnogo rjeđe, plave.

Osim toga, postoje i druge opcije za kombinaciju nijansi. Ali glavno načelo ostaje isto: kornjača Maine Coon ima mjesta različitih nijansi koje se glatko spajaju jedna s drugom.

© shutterstock

Je li moguće predvidjeti boju budućih potomaka?

Boja kornjače i uzorak vune ovise o mnogim čimbenicima: pored očite genetske ovisnosti, intenzitet pigmentacije i individualne karakteristike svakog Maine Coon mačića također igraju svoj dio. Stoga često i iskusni vlasnici vrtića ne mogu, s apsolutnim jamstvom, točno reći kako će zasjeniti svaki od očekivanih mačića.

Vrlo je teško predvidjeti boju kukova kornjače Maine Coon, budući da su genetički procesi odgovorni za pojavu takve boje posebno teški.

Crtanje na tijelu djeteta Maine-Coon ponekad može iznenaditi vlasnike oba roditelja svojim originalnošću: njihove boje u potomstvu fancizno se isprepliću.

Da biste shvatili kako složeni i nepredvidivi geni mogu biti, samo pogledajte fotografiju Maine Coon mačke boje kornjače jednom: ovdje Možete pronaći gotovo sve mogućnosti boja, od uobičajenih crnih i crvenih kornjača do fantastičnog plavog srebrnog sjaja, Ali u isto vrijeme svaki je kaput dobar na svoj način.

© shutterstock

Tortoise mramor s nejasnim konturama i glatkim prijelazima, mekanom igrom krema i bijelim, čarobnim kombinacijama srebrnih i plavih nijansi – svaki će crtež pronaći svoje obožavatelje.

Što će biti potomstvo kornjača?

U takvom mačkome mačju mogu se roditi Maine Coon mačići i bebe iste boje. To može biti bilo koja od nijansi dostupnih na majčinom tijelu.

Ako se boja oca podudara s jednim od nijansi ženke, velika je vjerojatnost rođenja muških mačića s takvim bojama.

To su najčešća načela, a točnija i temeljita analiza zahtijeva detaljnu studiju dominantnih gena, dominantni pigment i druge čimbenike koji su važni u ovom slučaju.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: