🐈 Maine Coon boja crni dim - fotografije mačića

Fotografije Maine Coon boje crnog dima

Nevjerojatna igra prirode daje takvim mačkama luksuzni izgled – Maine Coon crni dim je uvijek lijep. Ali, izgleda posebno povoljan za svoj kaput u pokretu, kada svi prijelazi i igra igraju u svjetlu, ponavljajući kretanje mišića.

sadržaj

 • Značajke u boji
  • Postoje dvije vrste dima boje:
 • Smokav Maine Coon: razvrstavanje
 • Prisutnost lika
 • Što bi moglo biti potomstvo?

Tajanstvena, duboka i jedinstvena – ova sjena fascinira svojom ljepotom i individualnošću.

Značajke u boji

Zapravo, dimljena boja je malo promijenjena crna. Glavna dužina vlasi je obojena tamnom sjenom, a samo na krajevima nestaje.

S gledišta mačje genetike, bijela boja je potpuni nedostatak boje pa stoga takva boja ukazuje na to da nema dovoljno pigmenata za potpuno obojenu kosu iz bilo kojeg razloga. To može biti genetska svojstva, naslijeđena specifičnost ili jednostavno nedostatak u tijelu pigmenta, koji je odgovoran za crnu boju Maine Coona.

© shutterstock

Postoje dvije vrste dima boje:

 • Lažnu dimnu boju karakterizira promjena intenziteta crne boje bliže korijenukomada vune. To je, savjeti su crni i korijeni su prilično siva. U nekim slučajevima mogu imati plavu boju. Ponekad ta boja izgleda stvarno crna, a tek nakon detaljnog proučavanja možete primijetiti promjenu u sjeni na korijenima.
 • Pravi dim. Mačka s bojom crnog dima mora imati potpuno bijele dijelove krzna u korijenu. U tom slučaju, dim je vidljiv odmah: kaput je, kao što je to, istaknut iznutra, sjenji se, sjena se mijenja na različitim dijelovima tijela.

U stvarnom dimu Maine Coon, bijeli vuneni korijen pretvara krzneni kaput u živući: svaki pokret čini ga živjeti za igru ​​i igru.

Smokav Maine Coon: razvrstavanje

Bijeli dio kaputa može biti različitih duljina. Ovakav izgled krzna ovisi o tome: hoće li biti malo osvijetljen ili će igrati s tisuću dimnih nijansi. Ovisno o postotku ukupne dužine dijela bez pigmenta, dodijelite:

 • Obojena boja. U tom slučaju, pigment boja je samo ¼ ukupne duljine kose.
 • Chinchilla maine coon. 1/8 kose je crna, ostatak duljine nema izraženu boju.
 • Klasični dim. U ovom slučaju, mačka ima polu crnu, pola bijele vune.

Ovo je potonje koje se smatra tradicionalnim: fotografija Maine Coon s crnim dimom najčešće prikazuje samo one klasične ljepote s mističnom bojom.

Prisutnost lika

Dimna Maine-Coon je vrsta crne boje, koja je, kao što znamo, lišena izražene tabby, tj. Crtež. Da biste saznali koji tabby majčinsku mačku može nositi samo njezin potomak, koji ima drugačiju boju.

U nedostatku pigmenta na kraju kose, situacija se mijenja: mnoge pasmine Maine Coon imaju istaknutu sliku, ali bez definicije, Često takav tabby sličan je mramoru, osobito u klasičnom dimu s polusvjetskom vunom.

Ova značajka daje im još veći šarm: tabby se manifestira na različite načine u različitim pozama, kada se igra ili kreće. U budućnosti, pri prelasku i uzgoju potomaka, ovaj obrazac će se prenijeti na male Maine Coon mačiće, ali u slučaju da je njihova boja čvrsta, bit će vrlo jasna i dobro vidljiva.

Crni dimni mačići ne smiju odmah imati vizualno vidljive tabby: ona će se očitovati u budućnosti kada se kućni ljubimac odrasta malo.

Kupnja mačke s prethodno poznatim tipom uzorka može biti samo u adolescenciji, kada su sve nijanse već u potpunosti formirane i boja će biti vidljiva u svim njegovim slavama.

Što bi moglo biti potomstvo?

Nasljeđivanje boja i nijansi, kao i uzorak vune, složena je i nježna znanost koja se može shvatiti samo kombinacijom teorije s praksom. Osim toga, razne boje Maine Coon pasmine kompliciraju predviđanje boje potomaka nekoliko puta.

© shutterstock

Ako govorimo o najjednostavnijim i razumljivijim načelima, baština boje za dimljena Maine Coon može ići na nekoliko načina. Od dvoje roditelja dima, može se roditi dimljeni mačić (vjerojatnije) ili potpuno crna ako barem jedan od roditelja ima bespilotni gen.

Tabby se jasno pojavljuje samo ako mačić kobne kosti nasljeđuje svjetliju boju, a crna krutina će ostati na razini gena i čekat će priliku da se pojavi dalje.

Ne vrijedi samostalno predvidjeti boju potomstva, bolje je da se obratite specijaliziranom vrtiću, gdje možete vidjeti fotografije različitih boja Maine Coona i dobiti kompetentne i detaljne savjete o kojima mačići očekuju od vašeg ljubimca.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: