🐈 Mačja siamska mačka - pasmina, ime, fotografija

Fotografija sofije sijamske mačke

Azijsko jugoistočno Tajland smatra se rodnim mjestom sijamskog soje. Već dugo vremena nosila je ime Siam, od koje je došlo ime Balinese. Također, sijamska krznena pasmina mačka zove se "tajlandski", što znači životinja iz Tajlanda.

sadržaj

 • Porijeklo pasa
 • Vanjski znakovi pasmine
 • Karakter i ponašanje s drugima
 • Informacije za vlasnike
 • Njega i održavanje siamskih mačaka
 • Što hraniti sijamske mačke?
  • Mačji zdravstveni problemi

Porijeklo pasa

Ovo je najstariji pasmina, koja je već poznata već u 16. stoljeću. U to vrijeme, ova pahuljasta bića bila su na posebnom računu s mještanima, koji ih nazivaju "mjesečevim dijamantima".

Takva pahuljasta bića bila su prisutna čak iu kraljevskoj palači, zbog čega je već dugo zabranjena zabrana izvoza stijene iz zemlje.

U Europi, predstavnici siamske pahuljaste pasmine pojavili su se tek u kasnom 19. stoljeću, kada je engleski diplomat doveo dvoje djece u Ujedinjeno Kraljevstvo. U Velikoj Britaniji u 19. stoljeću, sijamske mačke nisu bile vrlo popularne, ali u današnjoj zemlji siamske pahuljaste mačke vrlo su česte za dugo vremena.

© shutterstock

Vanjski znakovi pasmine

Obično izgleda vrlo defiantly siamski mačka. Fluffy pasmina ima prilično svijetle izgled. Značajke izgleda su:

 • vitko dugo tijelo;
 • dugo u obliku klinastih glava;
 • ogromne koso plave oči u obliku badema;
 • velike uši, oštre na kraju i široke na početku;
 • kratki sloj, bez podslojnog materijala;
 • dugi rep, sa šiljastim krajem.

Sijamske pasmine dominiraju lagana vuna s tamnim nijansama na području šape, njuške, ušiju i rep. Slično sijamskim pahuljastim mačići, boja se smatra funkcijom djelomičnog albinizma, koji se naziva akromelanizam. Funkcioniranje ovog koncepta povezano je s temperaturom, to jest: toplim dijelovima tijela proizvode manje pigmenta nego hladno.

Zato su neke zone tamnije od drugih. No, zone se ne počinju zatamniti odmah, već nakon rođenja mačića, do jedne godine, najčešće između 6-10 mjeseci. Fluffy weight može dosegnuti 5 kilograma, Očekivano trajanje života obično je 12 godina. Za jedan leglo, ženka može proizvesti 4-5 mačića.

Karakter i ponašanje s drugima

Suvremene sijamske pahuljaste mačke imaju vrlo pametan karakter koji se očituje u razvijenoj razini inteligencije, "razgovornosti", ljubomore (ako postoji još jedna mačka u kući), ljubavi prema svakom pažnju i normalnom stavu da bude sam u kući ako ste odsutni 12 sati rad.

Ako imate siamsku pahuljastu mačku dobro loviti, onda znajte da se to smatra njezinom prirodnom osobinom.

Pluta mačka može donijeti sve u kuću, koristeći isti instinkt. Česti razgovor o činjenici da su takve mačke ljute i može napasti ljude djelomično je istina. Ali! Ako se ponašate s njima ljubazno, onda će vam isto vratiti. Točka ovdje nije u pasmini, ali u činjenici da se bilo koja životinja sama štiti, takva je njihova priroda.

© shutterstock

Usprkos svemu, nitko se još nije žalio na predstavnike ove pasmine. Recenzije, u većini slučajeva, imaju točno pozitivne karakteristike. Sada svatko može početi sijamsku mačkastu mačku.

Informacije za vlasnike

Siamske pahuljaste mačke smatraju se jednim od najcjenčanijih, inteligentnijih i prijateljskih mačjih pasmina. Prema opisu, razlikuju ih se posebna naklonost njihovim gospodarima, vole sudjelovati u svojim poslovima, pozirati za fotografije,ponekad čak i "razgovaraju" vlasnicima s ugodnim i nježnim žamorom.

Po prirodi zvukova, koji objavljuje paperjastog ljubimca, možete suditi njegovo raspoloženje.

Sijamske mačke, kao što je napisano gore, zahtijevaju veću pozornost od svojih vlasnika. Razmotrite ovo ako planirate izgraditi sličnu mačku slične pasmine u istoj zgradi. Također ova bića žive lijepo s drugim mačkama u istoj zgradi (ne mačke iste pasmine). Dakle, pahuljice vole igrati s djecom i uvijek pune energije, zbog toga vole djecu. Na našoj slici pahuljaste sijamske mačke prikazane su u cijeloj svojoj slavi.

Njega i održavanje siamskih mačaka

Njihov kaput je kratak i glatka i ne treba posebnu njegu. Prema različitim vlasnicima, moguće je hraniti životinje i prirodnom hranom i hranom za kućne ljubimce.

Jedina značajka skrbi o takvim pahuljastim mačkama očituje se u njihovoj odbojnosti za vodu – oni se boje postupaka s vodom. Obično se lizaju, rade najbolje od čišćenja vune. Ali ako je potrebno, možete ih prati posebnim šamponom za dugodlake mačke.Nemojte koristiti sušilo za sušenje, jer može isušiti sijamsku vunu., Osušite ga ručnikom, po mogućnosti s frotir.

Nabavite, samo u slučaju, četku za čišćenje vune i upotrijebite ga nekoliko puta tjedno. Osim četke, možete kupiti oštrenje noktiju tako da žena ne ogrebotine namještaj ili zidove vaše kuće, ali mljevenje pandže na oštriliku.

Ni u kom slučaju ne dopustite da jedan ljubimac izađe van, jer vaš ljubimac može ozbiljno biti bolestan samo ako razgovarate s uličnim otmičarima zbog slabog imuniteta ove pasmine na razne virusne bolesti.

To i predstavnik takve pasmine mogu jednostavno biti ukradeni, ako je to stvorenje.

© shutterstock

Što hraniti sijamske mačke?

Ljepotice iz Tajlanda su vrlo izbirljive oko hrane, mogu jesti sve, od kobasica do jastučića s okusom govedine. Ali! Stručnjaci savjetuju da u mačju prehranu uključe i gotovu hranu proizvedenu industrijski. U sličnim proizvođačima hrane, u pravilu, uključuju sve potrebne dodatke potrebne vašem kućnom ljubimcu:

 • razvio se i razvio;
 • volio vas je svojim razigranim i čudesnim ponašanjem.

Koliko će jesti mačka – ona sama bira, ne može jesti. Mali mačići, do 6 mjeseci starosti, hrane se 4 puta dnevno. Od 6 mjeseci do 1,5 godina – 3 puta dnevno. Dalje, prenesite kućne ljubimce na 2 obroka dnevno. U slučaju mačje bolesti – ne pokušavajte sami izliječiti, odmah uzeti veterinar, to je iskusan profesionalac koji može točno odrediti uzrok mačje bolesti i izliječiti stvorenje. Također, lažna sijamska mačka smatrat će se vašim omiljenim ljubimcem. Pronađite zajednički jezik s ovim stvorenjem, a mačka ga u potpunosti cijeni.

© shutterstock

Mačji zdravstveni problemi

 • strabizam, Mačići s kosim očima rađaju se vrlo često, ali ovaj nedostatak ne utječe na kvalitetu života. Ali ako želite da vaša mačka osvoji nagrade na izložbama, ne možete ni razmišljati o tome. Mačji mačevi s okrutnim očima nisu oblik takvih emisija. Rijetko se pretvaranje očiju u normalno stanje tijekom 1 godine mačkoga života. U ovom slučaju zaboravljena je prošlost.
 • «slomljeni rep”. Sada rep repaćene sijamske mačke može biti s čvorom, koji je ranije bio karakterističan znak sijamskih mačaka, a sada je to ozbiljan razlog uklanjanja iz natjecanja ili izložbi.Povijest ovog nedostatka kaže da je istočna princeza vezala vreću s draguljima na repu svog voljenog kućnog ljubimca, pokušavajući ih zaštititi od krađe. To je ono što je dovelo do specifičnog oblika mačjeg repa.
 • problemi s bronhom, To je bolest koja se često javlja u siamskoj pasmini. Mora ih se brinuti u toploj temperaturi i suhoj vodi. Ako je vaš ljubimac zdrav, to će imati jasan izgled i mokri nos. Ako ima nekog iscjedka, onda je bolestan.

Bolesti koje pripadaju genetskim bolestima uključuju srčane i jetrene nedostatke. Ova pasmina, češće od drugih, je pod utjecajem raka dojke. Ove bolesti mogu se izbjeći provođenjem ranog kastracije žene. Unatoč prisutnosti određenih bolesti, sijamske mačke pripadaju vrstama dugih jetara, jer su uz pravilnu njegu potpuno sposobne živjeti oko 20 godina.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: