🐈 Siamski dugodlaki mačka - opis uzgoja, fotografija

Fotografija Sijamska dugodlana mačka

Svi ljubitelji mačke obitelji čuli su više puta o pasmini sijamskih mačaka, ali ne znaju svi o različitim mačkama takvog porijekla. Na primjer, sijanska dugačka mačka, koja se također zove Balinese, ima svoju povijest, osobine karaktera i pravila skrbi.

sadržaj

 • podrijetlo
 • Izgled i karakter mačaka
 • Ponašanje i karakter
 • Pravilna briga o sijamcima

podrijetlo

Domovinski siamac je Sjedinjene Države. Tamo je po prvi puta izveo sijamsku mačju dugu kosu. Stručnjaci to vjeruju rođenje takvih mačića uzrokovalo je mutaciju genastoga su se u početku smatrali neispravnim. Ali nakon nekog vremena kalifornijski stručnjaci započeli su selekciju životinja. I tek 1984. godine svjetska organizacija prepoznala je Balinu kao nezavisnu pasminu.

© shutterstock

Izgled i karakter mačaka

U svojoj jezgri, sijamski dugodlaki mačak razlikuje se od kratke dlake samo dužinom kaputa. Sva druga obilježja su jedna na jedan slična poznatim karakteristikama sijamske pasmine koja se lako može vidjeti čak i na fotografiji:

 • glava u klinastom obliku, srednje veličine;
 • velike uši;
 • srednje plave oči
 • dugi, vitki vrat;
 • noge su proporcionalne tijelu, ali prednje su nešto kraće od stražnjeg;
 • dugi rep koji se postepeno smanjuje prema kraju;
 • boja je ista za svakog člana pasmine.

Ponašanje i karakter

Čak i kada je životinja mačka, to je nježna, pojačana društvenost i racionalnost, što se očituje u ispunjavanju više zahtjeva i naloga vlasnika. Gotovo odmah postoji zanimljiv i trajan kontakt s vlasnicima, vole biti svjesni onoga što se događa s njima i što vlasnici su zauzeti u jednom ili drugom trenutku.

Ovisno o njihovom raspoloženju, pahuljaste mačke mogu povećati ili smanjiti zvuk. Zato, s nepoželjnom bolesti, osoba će to odmah razumjeti ponašanjem mačke.

Takve krznene životinje trebaju od njihovih sugrađana visoku razinu njege. Oni lako mogu naći zajednički jezik s drugim mačkama unatoč pasmini ili porijeklu. Postoje slučajevi kada su Balinese živjeli zajedno s psima, pa čak i zmijama. Zanimljivi videozapisi i fotografije siamskih dugodjelnih mačaka, koje će, što je moguće bolje, pokazati njihov izgled i temperament, mogu se vidjeti na internetu.

© shutterstock

Pravilna briga o sijamcima

Ne čudi da su dugodlaki mačke popularne među pojedincima ili onima koji su spremni posvetiti puno slobodnog vremena svojim kućnim ljubimcima. Trebaju posebnu brigu. Životinjska kosa, iako slična prvom pogledu na perzijske mačke, ne zahtijeva posebnu njegu.

Međutim, nakon kupanja, vlasnicima se ne preporuča koristiti sušilo za kosu jer se lako može oštetiti krhka kosa.

Za njih, kao i za sve predstavnike mačke obitelji, preporučljivo je kupiti noktiju, čija cijena zasigurno neće pogoditi džep vlasnika.

Dugogodišnje sijamski mačići, poželjno je ne dopustiti se samo na ulici. Orijentalno podrijetlo i drevni način domaćeg sadržaja čine ih osjetljivima na bolesti i viruse.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: