🐈 Bijeli sijamski mačka - pasmini opis, fotografije, cijena

Fotografija bijele sijamske mačke

Graciozna životinja s velikim očima je tipična bijela sijamska mačka ili pasmina kratkotrajnih stranih vina. Pored svoje karakteristične boje, ona je također obdarena impresivnim i ljubavnim, što ne uklapa u okvir tipičnog predstavnika sijamaca.

sadržaj

 • Povijest bijele sijamske mačke
 • Opis bijele sijamske mačke
 • karakter
 • Kućni ljubimci
 • Značajke pasmine

Međutim, spremna je dati milu samo svom gospodaru i prepoznati ga kao glavnu među svim ostalim članovima obitelji. Ove mačke imaju snažan karakter koji se ne može slomiti obučavanjem ili obrazovanjem.

Povijest bijele sijamske mačke

© shutterstock

Siamke bijele mačke pojavile su se kao posljedica uzgoja. Znanstvenici su napravili ogromnu količinu napora kako bi predstavili takvu boju. Oni su potomci Forinwait i Siamese. Rođen mačić uvijek ima plave očimeđutim, on nema gluhoće, kao što je uobičajeno kod drugih pasmina s istom bojom boja i očiju. To je postignuto kao posljedica dugoročnih eksperimenata radi isključivanja genetske mutacije.Kako bi se očuvala čistoća selekcije, postoji strog odabir i visoka razina za uzgoj mačaka ove vrste.

Opis bijele sijamske mačke

Životinja ove pasmine rođena je s jakim i mišićavim tijelom. Po svojoj prirodi bijele sijamske mačke su vrlo moćne, ali istodobno i graciozne. Opis bijelog Siam je kako slijedi:

 • uvijek dolaze u svijet s plavim očima i oštrim ušima;
 • posjeduju tanke i snažne šape;
 • imati nadzorni izraz njuške koji vam omogućuje usporedbu s grabežljivim predstavnicima mačke obitelji;
 • Sijamci imaju ovalne noge, snažne stražnje noge;
 • rep je dug i vrlo razvijen, njegova veličina doseže, duljinu tijela.
 • oči su blago nagnute i bademaste;
 • s godinama pojavljuju se karakteristične oznake – pjege na usnama, kapcima, nosu.

Životinja ima snježnobijelu boju. Ova siamska pasmina ne podrazumijeva druge boje kaputa, jer se to smatra odstupanjem od norme. Bijela vuna je uvijek kratka i prilično čvrsto povezana s tijelom.

karakter

Karakter bijele sijamske mačke ne razlikuje se od ostalih predstavnika ove pasmine. Uvijek odabiru jednog vlasnika koji je potpuno povjerljiv. i dopustiti mu da pokaže svoju ljubav. Ostatak obitelji mogu biti dobri prijatelji za nju, ali u najmanjoj nespremnosti da se uspostavlja kontakt ili ljubav, mačka će pokazati svoju cool temperament. To se može izraziti prekomjernom agresijom, tako da ne biste trebali inzistirati i pokušati ju je uhvatiti u naručju ili je udariti silom.

Ova vrsta sijamskih mačaka nije prikladna za obitelji s malom djecom. Životinja ne tolerira "nepoštivanje", ustrajnost i poziv na igru.

Možete ga platiti ogrebotinama ili ugrizima. Dakle, da bismo dobili bijeli Siam potreban je u toj dobi djece, kada oni mogu biti odgovorni za svoje postupke i kontrolirati situaciju. Bijele mačke siamske pasmine vole provoditi vrijeme u društvu ljudi, ali istodobno će se uvijek držati podalje od nje i zadržati udaljenost. Oni također ne vole eksplozije agresije i ljutnje, njihovi učitelji trebaju naučiti mirno.

© shutterstock

Kućni ljubimci

Imaju dobro zdravlje i ne pate od bolesti. Uz pravilnu njegu, oni mogu živjeti do 20-22 godina. Jedina slaba točka je usna šupljina, za koju treba paziti. Bolje je to učiniti četkicom za zube i pasta za zube.Jednom godišnje životinja se može pokazati veterinaru. Bijela sijamska mačka voli čistoćuZato i sama organizira njezin izgled. Kaput je kratak i ne zahtijeva češljanje. Periodički je potrebno provesti pregled očiju, nosnih prolaza, kuka. Kandži, po želji, možete se podrezati ili ponuditi životinjsko oštrenje.

Njihova hrana ne razlikuje se od prehrane klasičnih sijamskih mačaka. Glavni savjeti za hranjenje su:

 • mačke treba dati velike dijelove, za razliku od mačaka;
 • kastrirane životinje su odrezane u dijelovima radi izbjegavanja pretilosti;
 • najbolja hrana je profesionalna hrana;
 • pored prehrane, možete dodati prirodne proizvode (svježe i kvalitetne);
 • ne biste trebali dramatično mijenjati jednu prehranu s drugom, to je napunjeno stresom za životinju;
 • mačka bi trebala primiti standardnu ​​veličinu dijela, kako ne bi dobio više kilograma.

Značajke pasmine

U ovom trenutku bijela sijamska mačka popularna je među stanovništvom. Unatoč neurednoj prirodi, ljudi različitih dobi i spola žele ga vidjeti u svojim domovima. Njena fotografija može se naći u bilo kojoj publikaciji ili web resursu.Cijena takve pasmine može varirati zbog različitih čimbenika: rodovnice, dokumenata, dostupnosti nagrada i svih potrebnih veterinarskih postupaka.

Trošak bijele sijamske mačke na internetu kreće se od 2.000 do 10.000 rubalja.

Važno je napomenuti da je mačka dovoljno pametna, ali hirovita. Lako se naviknuti na ladicu i njegovo mjesto. Međutim, prisutnost drugih životinja u obitelji nije poželjna. To je ispunjeno sukobima, ljubomorom koja će dovesti do pogoršanja njezine dobrobiti.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: