🐈 Hrana Felix (Felix) za mačke i mačiće: sastav, proizvođač, pro i kontra

Felix mačka hrana za mačke i mačke: proizvođač i sastav

Tržište proizvoda za životinje predstavlja ogromnu količinu suhe i vlažne hrane iz raznih proizvođača. Jedan od najpoznatijih su proizvodi pod markom Felix. Proizvodnja je angažirana u tvrtki Purina iz Nestléa.

Otpuštanje mačje hrane uspostavljeno je 2011. godine. Prema proizvođaču, za ove vrijeme, proizvodi za mačke stekli su ogromnu popularnost i izbor je mnogih stručnjaka na području održavanja i uzgoja mačaka.

 • 1. Vrste hrane za životinje
 • 2. Sastojci
 • 3. Uzima prehranu Purinu Felix
 • Negativne
 • 5. Mišljenje veterinara

1 tipovi hrane

Značajka TM FELIX® feedova je niska cijena i dobra kvaliteta proizvoda.

Suhi proizvodi:

 • Serija "Double Yummy" s okusima: meso, perad, riba.
 • Serija FELIX® Party Mix s okusima: losos, bakalar, pastrmka; 3 vrste sira (cheddar, gouda i edam); puretina, piletina i jetra; govedinu, piletinu i losos.

Sva suha hrana može pokriti 100% životinjske potrebe za vitaminima i mineralima. Mačke se neće umoriti od ukusa, a izbornik će uvijek biti raznolik.

Mokri proizvodi:

 • FELIX® serije "Appetizing pieces. Double Yummy" u žele s okusima: janjetina i piletina; govedina i perad; losos i pastrve; purica i jetre.
 • Serija "FELIX®" Appetizing komada "u žele s okusima: piletina u rajčici, piletina, puretina, janjetina, zec, govedina, pastrva, losos. U istoj seriji predstavlja hranu za mačiće s piletinom u žele.
 • Jednoslojna vlažna hrana serije FELIX® Sensations u žele predstavljaju sljedeće okuse: govedina s rajčicama, piletina s mrkvom, patka s špinatem, losos i bakalarni okus.

PreporučeniOriJen mačka hrana: glavni tipovi i upotreba

2Ingredienty

Kao što proizvođač uvjerava, sve komponente u proizvodima su apsolutno prirodne. Hrana, suha i mokra, može se koristiti kao glavna dijeta ili kao lijek. Proizvođač tvrdi da svi sastojci, meso i riba podliježu obveznoj kontroli kvalitete.

U hrani se koriste proteini povrća koji omogućuju potporu imunološkim silama životinje i sprečavaju pojavu brojnih bolesti. Nemojte zaboraviti da je biljni bjelančevina, u usporedbi s životinjom, mnogo lakše probaviti živi organizam.

Felix hrana sadrži mineralne soli i šećer, ali u minimalnim dozama, tako da životinja ima apetit. Mala količina joda i željeza pomaže održavanju stanja crvenih krvnih stanica.Kako bi se osigurala uravnotežena prehrana, povrće se dodaje u rasponu hrane, budući da će se neki od vlasnika pohvaliti ljubimcima ljubavi prema povrću, osobito kuhanim.

Sastav vitamina:

 • Vitamin A, koji vam dopušta nadopunjavanje rezerve energije, uspostavljanje metaboličkih procesa i oslobađanje tijela patogenih bakterija;
 • Vitamin D je važan osobito za životinje koje nisu na ulici.

PreporučeniHill's cat food lineup: vrste i sastav

3Prina Felix Nutrition Pros

Prvi plus, prema nekim stručnjacima, jeftin. Drugi je da su meso i riba uključeni u hranu, iako u minimalnom iznosu.

Ogromna prednost – širok raspon okusa i prisutnost ne samo suhe, nego i mokre hrane.

PreporučeniAlmo Nature hrana za mačke i mačke

Negativne

Mali sadržaj mesa ili ribe u proizvodima je minus. U svim vlažnim namirnicama naznačeno je da proizvod sadrži samo 4% mesa ili ribe. Suhi osvaja malo, oznaka pokazuje da je sadržaj prirodnih sastojaka 35%.

Prisutnost ogromne količine okusa i konzervansa ne karakteriziraju ti proizvodi s najboljom rukom.

5 Mišljenje veterinara

Nijedan vam veterinar ne savjetuje da hranite životinju samo suhom ili samo konzerviranom hranom, industrijskom proizvodnjom, bez obzira na to kakav je brend. Stoga, izbor ovog mačje hrane Purina Felix pobjeđuje u ovome, jer ima jednu i drugu hranu.

Najbolje je da je mokra hrana prisutna u prehrani za 30%, a preostalih 70% može se nadopuniti suhim. Mišljenja veterinara su ista, potrebno je kombinirati mokro i suhe proizvode od istog proizvođača.

Nikada ne zaboravite da životinja mora uvijek imati slatku vodu i dovoljnu količinu..

Što se tiče sigurnosti proizvoda TM Felix, postoji mješovita mišljenja. Postoji standardna klasifikacija mačje hrane:

 • holistički;
 • super premija;
 • premija;
 • ekonomska klasa

Stručnjaci za uzgoj mačaka iz Nestléovih proizvoda pripadaju drugoj kategoriji, iako ih smatraju prilično dobrim izborom.

Veterini su oprezni mačkama koje doslovce bore jesti konzerviranu hranu ili suhu hranu Felix. To još jednom potvrđuje da sadrže pojačala okusa i mirisa, što uzrokuje da ih mačke jedu. Ako je pitanje između izbora između Whiskasa i Felixa, veterini će definitivno preporučiti drugi zaštitni znak.

Nemojte zaboraviti, ako životinja ima bubrežnu ili jetrenu bolest, druge patologije, onda je bolje zaboraviti na uobičajenu hranu iz supermarketa. Najlakši način za provjeru odgovora mačke na određenu hranu je dodavanje proizvoda jedne marke na prehranu kroz mjesec dana, a zatim proći test urina životinje. Preporuča se to redovito, jednom svakih šest mjeseci, ili barem za 12 mjeseci.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: