🐈 Europska kratkodlaka (Celtic): fotografija, cijena, pasmina, karakter, video

Europska kratkodlaka mačka

Tristan i Isolde voljeli su se

Merlin s vješticama pio je napitak

Princ Eisenherz željeza

Srce je krivotvoreno

A svijet je bolji od keltske mačke

Jednostavno nije znao do sada!

Radi se o mačiću Europske mačke vezanu uz legendarni Prince Ironheart i čarobnjaka Merlin? A slika grubog, vedrog i bezbrižnog divljakog Celt odgovara karakteru ove pasmine?

A ako je ova mačka keltski, zašto je još uvijek nazvala europsku kratku dušu?

Sjednite udobnije i slušajte Shan Nose (drevnu keltsku priču) o mački koja je nekada živjela.

Podrijetlo pasmine

Opis pasa

karakter

Kelti nemaju nasljedne genetske bolesti! Tako da nisu bolesni i druge bolesti mačaka, mačke ove pasmine moraju podvrgnuti obveznom cijepljenju. Uostalom, čak i ako životinja ne izađe iz stana, još uvijek ga ugrožava opasnost koju donosimo s ulice na cipelama ili prljavim rukama.

VAŽNO! Prvo cjepivo mačića stavilo je u dobi od 8-12 tjedana. Nakon nekog vremena je potrebna ponovna vakcinacija. 8 tjedana starosti je optimalno u slučaju da majka mačka nije primila cijepljenje, 12 tjedna starosti za cijepljenje je prikladno ako roditelj ima sva cijepljenja.

Promjena zuba u mačiću počinje 4 mjeseca i traje do 7 mjeseci starosti. Trenutno cijepljenje se ne preporučuje.

Ako se cijepljenje po prvi puta vrši, čestitamo – Celt će dobiti putovnicu!

I, naravno, ne zaboravite da 10 dana prije prvih cijepljenja tvoj ljubimac treba de-worming i riješiti buha.

Nakon cijepljenja, pratiti zdravlje europske odjeće. Kako utvrditi da je nešto pošlo po zlu? Pospanost, odbijanje jesti, fotofobija – simptomi, nakon čega se trebate odmah obratiti veterinarki.

Danas je cijepljenje za kućne ljubimce obavezno. Uostalom, cijena sumnje je život vaše mačke.

Životni vijek europske kratkovalne mačke je 15 – 17 godina.

Njega i održavanje

Nijedna fotografija, nažalost, ne može u potpunosti prenijeti milost europske kratkovidne mačke. Hod, koji je karakterističan za mačke, kada lijeve noge idu prvi, a zatim desno, čini Keltske graciozne i tihe pratitelje osobe.

Naši uzgajivači gotovo se ne bave keltskim mačkama. U Moskvi, u Minsku, u Kijevu nemoguće je naći mačkicu Europske mačke.Onda gdje kupiti, ako ne u vrtiću? Ptica nude mačiće ove pasmine.

Prosječna cijena je 2 tisuće rubalja. Ali, vrlo je vjerojatno da neće kupiti Celt, već mačiće, koji je sličan takvom. Rezerviranje i kupnja u specijaliziranoj, ali stranoj, dječiji vrtić jamči kupnju čistoga mačića, što potvrđuje i paket dokumenata. Cijena u ovom slučaju može doseći 30.000 rubalja.

Europska kratkodlaka mačka. Isolde, koji će zasigurno upoznati s njom Tristan.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: