🐈 Europska kratkodlaka mačka: opis pasmine

Europska kratkodlaka mačka: opis pasmine i karakter

Europska kratkodlaka mačka (keltska mačka) – pasmina mačaka koje su uzgajali njemački uzgajivači 30-ih godina prošlog stoljeća. Standard ove pasmine odobren je tek 1981. godine. Prema istraživačima, europske mačke su izravni potomci afričkih stepe mačaka. Predstavnike ove pasmine razlikuje se prijateljska, poslušna priroda i nepretenciozna skrb.

  • 1. Opis pasmine
  • 2. Priroda europske mačke mačaka

1 Opis pasmine

Europske kratkodlake mačke imaju snažnu, plastičnu i masivnu tjelesnu građu. Njihov rep je malo pahuljasto i širok u podnožju. Opis predstavnika ove pasmine je sljedeći:

  1. 1. Tijelo i udovi. Prsa su široka, vrat je mišićav, a ne dug. Udovi snažni i snažni, proporcionalni tijelu. Dolje su uski i završavaju šakama okruglog oblika.
  2. 2. Težina. Odrasli dostižu težinu od 4 do 8 kg, ženke su nešto manje od muškaraca.
  3. 3. Glava. Europske mačke imaju dugu konusnu glavu. Uši su srednje veličine, postavljene visoko, a savjeti su lagano zaobljeni.Neki pojedinci imaju neobične rese na ušima. Oči Europljana su velike, okrugle i boje u skladu s bojom kaputa.
  4. 4. Vuna. Kratke kose kućni ljubimci obdareni su gustom, mekom, gustom i sjajnom kosom. Što se tiče boje, dopušteno je velik broj različitih nijansi. U Rusiji uzgajivači često sadrže pojedince s mramornom, tigrom, vrhnjem, crnom, dimnom, snježnobijelu i zlatnoj boji.

Europska kratkodlaka mačka lila boja

Samo europska kratka kosa može sudjelovati na izložbama. Dakle, nije dozvoljeno čokolada, ljubičasta i glupost.

PreporučeniSerengeti mačka: opis pasmine, karakter

2Klikar europskih kratkodlojnih mačaka

Mačke ove pasmine su prilično samodostatne i vrijednosti osobnog prostora. Komuniciraju s kućanstvom po raspoloženju i nisu nametnute vlasniku, iako su vezani za njega. Mačka dopušta da ga petted jedino ljudi koje je povjerenje i dobro zna, a stranci ga izbjeći. Ipak, nerazumna agresija prema strancima ne pokazuje.Kada gosti u kući vole sakriti na osamljenom mjestu.

Keltski mačići su aktivni, znatiželjni i vole veću pažnju. Dugo vremena sama ne može biti i čeznuti za vlasnicima. Kako stare, postaju oprezni i mirni, prestanu zahtijevati pažnju i mirno izdržavaju dugo odvajanje od ljudi. No čak i odrasli pojedinci ostaju aktivni još u ranoj dobi. Vole istraživati ​​svijet oko sebe, pa je stoga poželjno sakriti vlasnika krhke predmete, žice i druge stvari koje mogu naštetiti četveronožnom ljubimcu.

Europske kratkodlake mačke dobro se dobro slažu s malom djecom, ali ne toleriraju pakao u odnosu na sebe. Ako dijete tijekom igre nehotice uzrokuje štetu na mačkama, tada ona preferira povući se na osamljeno mjesto. Ne pokazuje agresivnost i nikada ne pokušava ogrebati ili ugristi dijete.

Predstavnici ove pasmine obdareni su iznimnim umom i neugodnim karakterom. Nikada ne izazivaju druge kućne ljubimce u sukobu, a kada pokazuju agresiju na dijelu druge mačke ili psa, oni se više sklanjaju nego se suprotstavljaju.Ako je mačić ove pasmine od ranog doba odgojen u istoj kući s drugim kućnim ljubimcem, tada će s njim postati prijatelji.

Kelti se ne slažu samo s malim glodavcima i pticama, jer ih smatraju potencijalnim plijenom.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: