🐈 Pasmina mačke - opis kako izgleda?

Ekstotinski kćer Mačji pas: Sfinga s kratkim nogama

Ljubitelji eksperimentalnih i egzotičnih pasmina životinja cijenit će nove vrste mačaka – dijete (od talijanskog "djeteta"). Izvanredno, ova slatka stvorenja nalikuju istodobno mamcima, kratkovidnim mačkama, kavezima i elegantnim sfingovima. Kratke šape povezane su s mladunčadi Bambino, a sa sfingovima – vrlo kratka kosa, duge uši, karakteristične nabore kože i lagani karakter. Sličnost je razumljiva: obje ove pasmine su predaka djeteta.

  • 1. Izgled
  • 2. Zdravlje i predispozicija za bolesti
  • 3. Karakteristični kratkovali

1Vneshny pregleda

Uzgajivačnica Bambino mačka je mlada, pa standard za njega nije instaliran. Sastavio je samo opis osebujnih značajki pomoću kojih možete razlikovati vilinsku mačku od ostalih članova obitelji mačaka. Glavni zahtjev standarda: mačak od najmanje četvrte generacije nakon parenja Munchkin i Sfinga može pripadati pasminci Bambino.

Bambino je naslijedio jedinstvene osobine oba predaka. Poput mužjaka, patuljaste mačke često se nazivaju "mačevima od mačaka" zbog njihove neobične kombinacije dugih tijela i kratkih nogu. Zanimljivo je da je "kratkotrajni gen" samo utjecao na dio tijela, od gležnja do koljena. Ostatak šape je normalne veličine.Munchkinove šape su jake, dobro razvijene, s dugim elegantnim prstima.

Kratkoročni gen nije dominantan, tako da se u smeću mogu pojaviti mačići s različitim udovima udova. Mačići s dugim nogama neće se smatrati potpuno neispravnim: ne smiju sudjelovati na izložbama, ali su prikladni za uzgoj.

Tijelo mačaka je snažno i mišićavo. Krupni i rebrasti kavezi su zaobljeni, dobro definirani, jednake širine. Trbuh ima oblik kruške. Okosnica mačjih mačaka je srednja ili široka. Prirodna sklonost kažnjavanju u dječaku je odsutna, pa se pretilost smatra nedostatkom. Rep je dug, ravno, okretan.

Dječja glava je klinasto oblikovana, graciozna, s ravnim čelom i velikim bradom. Na čelu su obavezna sitna nabora. Uši patuljastih mačaka slične su ušima sfinga: skladno su postavljene, velike i duge.

Poput sfinge, dječak nema vunu, samo su neke mačke skratile. Koža osjeća velurastu. Mačići su rođeni s puno nabora, koji su uglavnom izglađeni kako sazrijevaju. Do 1. godine, nabori obično ostaju malo.Iako standardi ne preporučuju potpuno glatku kožu, prevelika količina nabora je također nepoželjna, jer ograničavaju mobilnost životinje.

Boja kože i boja očiju životinje može biti bilo koja. Jedini uvjet je da pigmentacija irisa mora biti jednaka i ravnomjerna.

PreporučeniSphynx Care: Osnovni Smjernice o sadržaju

2.Zdravost i predispozicija za bolesti

Trenutno, pasmina je premlada da bi mogla izolirati sve bolesti koje su podložne. No, anksioznost uzgajivača prilično je razumna, jer su djeca vilenjaka nositelji dva mutantna gena odjednom. Kao rezultat teških promjena u izgledu mačke, pogođene su sljedeće bolesti:

  • Hip displazija uzrokovana promjenama u duljini tijela i udova.
  • Bolesti kože (uključujući dermatitis) – problem svih golih mačaka.
  • Mačke bez dlake imaju povećani rizik od razvoja malignih tumora. Budući da se tumori pojavljuju zbog praznih štapića, neprenosive mačke sterilizirane su.

Za uzgoj samo se koriste osobe s kratkovidnim recesivnim genom, što znači da je sa svakom generacijom rizik od mačića s teškim kongenitalnim bolestima veći.

3 kratke vilenjake

Zbog mladosti pasmine teško je reći nešto definitivno o karakteru djeteta. Prema vlasnicima, oni su ljubazni i lojalni kućni ljubimci, ali su suzdržani od sfinga. Mačke mačke obožavaju sve članove obitelji, izdržavaju samoću i stalno trebaju komunikaciju. Dugo odsutnost tvrtke uzrokuje tešku depresiju. Ostavljajući kućnog ljubimca sam, čak i nekoliko sati, trebate mu pružiti igračke tako da beba ne propusti.

Bambino imaju tendenciju odabrati među vlasnicima jednog vođe koji uživa u njihovom posebnom poštovanju. Iza njega mačka će doslovno označiti.

Kratke noge ne ometaju aktivnost vilenjaka. Vole pratiti osobu na šetnji, razigrana i aktivna. Primijetio je da dijete nije sklono percipirati životinje, ljude ili igračke tijekom igre kao žrtvu – lovački instinkt tih mačaka zvuči dobro.

Kratki nogu glumci vole trčati, uspon i skakati. Oni se ne samo ne bore iz putovanja u automobilu, nego također imaju tendenciju da ih smatraju još jednom avanturom. Promjena situacije se mirno prenosi. Ljubazno postupaju prema ljudima, čak i strancima – vole pozornost gostiju.

Bambinosi nisu agresivni u prirodi pa se zajedno s drugim kućnim ljubimcima, ako samo pripadaju kratkom nogu bez gnjeva. Zbog nedostatka lova instinktima, ne možete se bojati za sigurnost malih kućnih ljubimaca poput hrčaka i štakora.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: