🐈 Kako hraniti mačića 6 mjeseci i koliko puta

Dojenje mlijeka za 6 mjeseci

Mačić u 6 mjeseci gotovo je odrasla mačka. Rast udova kućnog ljubimca u šest mjeseci znatno usporava, a energija udara preko ruba. Ali kako hraniti mačića 6 mjeseci da se nastavi razvijati skladno?

sadržaj

  • Nezadovoljna mačja dijeta
  • Zabranjeno na izborniku
  • Težina u razdoblju podataka

Nezadovoljna mačja dijeta

Dob 6 mjeseci je u inozemstvu, kada se mačić može prenijeti na 3 obroka dnevno, kao i čvrstu hranu. U ovom slučaju, mali kućni ljubimac može se hraniti, suha hrana i prirodna jela. Pored hrane, životinju se mora osigurati slatka voda, što je dovoljno za promjenu jednom dnevno.

Kod 6 mjeseci hrana za kućne ljubimce ne bi trebala sadržavati ne samo meku hranu, nego također biti zasićena onim proizvodima koji se trebaju aktivno žvakati.

Hranjenje se može temeljiti na suhoj hrani. Koja će mačka morati biti teško gnječen zubima za treniranje čeljusti. Općenito, u prehrani bi trebalo uključiti sljedeću hranu:

  • Slabo meso;
  • Mliječni proizvodi;
  • Kuhana žitarica i povrće;
  • riba;
  • jaja;
  • jetre;
  • Velike kosti.

© shutterstock

Tradicionalno, od 6 mjeseci kasnije mačiću se može dati domaća hrana, izbjegavajući praktičnu hranu, male kosti, umake i slatkiše.

Do godine životinja može ostati na ovoj prehrani.Sastav proizvoda ne smije se mijenjati. ali dijelovi moraju biti povećani od mjeseca do mjeseca, To će biti točno ako, za 6 mjeseci, oko 70 grama mesa i 270-350 grama druge hrane mogu pasti na svakoj etapi hranjenja.

Kao posljedica gore navedenih preporuka, postavlja se pitanje da je kategorički nemoguće dati mačiću 6 mjeseci? Postoje li apsolutne zabrane za sve proizvode?

Zabranjeno na izborniku

Pravilna prehrana mačića u 6 mjeseci podrazumijeva potpuno zabranu čokolade. Njegove aktivne tvari mogu naštetiti ne samo mali kućni ljubimac, već i potpuno uzgojena životinja.

Krumpir i kruh, kao i prije, ostaju zabranjeni. Još uvijek je strogo zabranjeno mačiću da ponude male ribe i pileće kosti. On može gušiti na njih, ili čak dobiti fatalnu crijevnu opstrukciju.

Hranjenje kućnog ljubimca uvijek je potrebno u opuštenoj atmosferi. Bolje je poslužiti hranu i toplu vodu., Na taj način možete izbjeći neželjeno ponašanje jedenja u mačiću.

Težina u razdoblju podataka

Kod 6 mjeseci normu se može smatrati težina od 3400 do 5000 grama. Mačke obično vežu manje od muškaraca.Među njima su i veliki primjerci.

Sam težina ne ovisi samo o hranjenju životinje, već o njezinim genetskim sposobnostima. Ako su i mačji roditelji bili kompaktni, teško je očekivati ​​čuda u njihovom razvoju i rastu od svojih potomaka.

Kada se težina u 6 mjeseci razlikuje od norme u manjem smjeru, trebate se posavjetovati s veterinarkom. Možda u tijelu kućnog ljubimca vodi skrivenu infekciju, postoje crvi ili drugi razlozi zbog kojih je toliko mala težina.

U slučaju kada ljubimac teži više od 5000 grama u 6 mjeseci, njegovo se hranjenje može smatrati prekomjernom. I da li vlasnik voli ili ne, vrijeme je da mačka ode na dijetu.

Trajanje ograničenja liječenja može biti dva mjeseca ili manje. Ali cijeli proces treba kontrolirati veterinar.

© shutterstock

Pretilost je vrlo opasna za mačke različitih pasmina. To dovodi do bolesti srca i krvnih žila, značajno smanjuje život ljubimca. Ne uvijek hranjenje i jelo su "krivi" u pojavi višak težine. Često stvari mogu biti uzrokovane nedostatkom aktivnosti.

Svaki mačić u roku od 6 mjeseci mora težiti u normalnom rasponu. Ako u kući nema ljestvice za provjeru, životinja se može vagati na veterinarskoj klinici.

Zdrava težina mačke na 6 mjeseci jedan je od pokazatelja dobrog razvoja životinja. Drugi parametar može se smatrati aktivnošću, a apetit se može pripisati trećoj mjeri. Kada je gore normalno, i vlasnik i kućni ljubimac su obično zadovoljni.

Hranjenje i hranjenje mačića od 6 mjeseci je odgovornost vlasnika životinje. Nemojte zaboraviti da je život krznenih stvorenja u vašim rukama. I to mnogo ovisi o vašoj marljivosti, pažnji i marljivosti. Ne samo fizičko, već i njegovo psihološko stanje ovisi o prehrani životinje. Gladan ljubimac može jesti nešto zabranjeno, tako da hranjenje uvijek treba biti pravodobno.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: