🐈 Dexafort za mačke - upute za uporabu u veterini, analozi

Dexafort za mačke: upute za uporabu u veterini, doza

Dexafort je učinkovita medicina namijenjena liječenju patologija alergijske prirode kod mačaka. Treba ga koristiti s oprezom tijekom trudnoće životinje. Prije kupnje i korištenja, savjetujte se s liječnikom i pažljivo proučite sažetak o lijekovima. U slučaju netolerancije Dexforti, vrijedi što je prije moguće konzultirati veterinara za pomoć. Lijek ima protuupalni učinak. Da biste izbjegli simptome predoziranja, preporuča se strogo slijediti liječnički recept.

 • 1. Dexfort: opis
 • 2. Indikacije i kontraindikacije za uporabu, nuspojave
 • 3. Upute za uporabu i doziranje lijeka
 • 4. Analozi Deksaforte

1Dexafort: opis

Dexafort je učinkovit lijek koji se koristi za terapiju. alergije u veterinarskoj medicini. Ovaj lijek proizvodi Intervet International B. V. Zemlja proizvodnje je Nizozemska. Dexafort dolazi u obliku otopine za brizganje bijelog.

U svom sastavu, lijek ima aktivne i dodatne tvari. Glavni sastojci su deksametazon fenilpropionat i natrijev fosfat.Pomoćne tvari uključuju:

 • natrijev klorid;
 • natrijev citrat;
 • benzil alkohol;
 • metilceluloza;
 • tragakant;
 • natrijev hidroksid;
 • klorovodična kiselina;
 • voda za ubrizgavanje.

PreporučeniKapi za oči za mačke i mačke zbog suzenja, upale, zaraznih bolesti

2 Pokazuje i kontraindikacije za uporabu, nuspojave

Dexafort se koristi za liječenje upalnih procesa u tijelu i bolesti koje su alergične na životinjama (alergije kože), kao i kod bronhijalne astme, zglobnih bolesti i edematičnih procesa nakon ozljeda.

Zabranjeno je korištenje lijeka u slučaju virusnih i gljivičnih infekcija, šećerne bolesti, bolesti kardiovaskularnog sustava, bubrega i gastrointestinalnog trakta, kao i patologija vizualnog analizatora. Liječnici i veterinari savjetuju oprez kako bi uzimali lijekove u ranoj fazi trudnoće iu posljednjem tromjesečju.

Nuspojave i simptomi predoziranja od uzimanja lijeka nisu identificirani. Uz produljeno korištenje lijeka može uzrokovati slabost mišića, preraspodjela masti,osteoporoze i gubitka težine kod životinje.

PreporučeniUpute za uporabu lijeka Zaustaviti svrbež za mačke

3 Upute za uporabu i doziranje lijeka

Na temelju uputa za uporabu, preporučujemo da prilikom rada s ovim lijekom pridržavate propisana pravila sigurnosti. Prije početka postupka, operite ruke sapunom i vodom. Prije manipulacije, pazite da su šprica i igla sterilni.

Preporuča se djelovati rukavicama. Injekciju treba izvesti na vodoravnoj površini. Prije uporabe dobro otopiti.

Kako bi izbjegli neadekvatan odgovor ljubimca, lijek treba davati glatko i bez iznenadnih pokreta. Tijekom rada s drogom zabranjeno je jesti, pušiti i piti piće. Nakon uvođenja Dexafort, preporučujemo da operite ruke sapunom i vodom.

Tijekom terapije, morate poštivati ​​točan način dana životinje. Ako lijek dobije na koži ili sluznici, isperite ga s puno vode. .

Osobe s visokom osjetljivošću na lijek ili njegove komponente trebaju izbjegavati izravan kontakt s lijekom.U slučaju prisilnog gutanja lijeka u tijelo preporučuje se da što prije zatražite medicinsku pomoć stručnjaka iz najbližeg liječničkog odjela.

Dexafort treba čuvati na temperaturi od 15 do 25 ° C. Lijek bi trebao biti na mjestu nedostupnom djeci. Rok trajanja je 36 mjeseci od datuma proizvodnje i 28 dana nakon otvaranja boce.

Dexafort dozu za mačke propisuje samo veterinar prema dobi, tjelesnoj težini kućnog ljubimca i vrsti patologije. Način primjene: subkutano ili intramuskularno. Otopina mačaka se primjenjuje u dozi od 0,05 ml po 1 kg težine pasa jednom. Ako je potrebno, ovaj se lijek ispadne drugi put nakon 1 tjedna.

PreporučeniZaustavite stres za mačke: karakteristike i upute za uporabu

4Dexfortovi analozi

Dexafortova zamjena je Cortexon Retard. Ovaj je analog dostupan u obliku otopine za injekcije. Cortexon retard razlikuje od Dexfort u svom sastavu.

Ovaj lijek se koristi za iste patologije kao i Dexfort. Lijek može biti zamijenjen sličnim samo onim što je propisao liječnik. Prije kupnje i uporabe, morate se obratiti svom veterinaru.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: