🐈 Devon Rex: opis pasmine

Devon Rex: opis pasmine i karakter mačaka

Devon Rex je pasmina mačaka koje su se pojavile 60-ih godina prošlog stoljeća u okrugu Devonshire. U početku se Devon Rex smatrao rođacima Cornish Rexa, ali kasnije stručnjaci su otkrili da je curliness tih mačaka uzrokovana još jednom mutacijom gena. Vlasnici cijene takve kućne ljubimce zbog nestandardnog izgleda, nepretencioznosti u skrbi, ljubavi vlasnika i nježne nježne prirode.

  • 1. Pojava Devon Rexa
  • 2. Priroda mačaka

1. Pojava Devon Rexa

Opis pasa prema standardu:

  1. 1. Težina. Odrasli ne vagaju više od 4 kg.
  2. 2. Tijelo. Vrsta tijela Devon Rex je prilično gusta i mišićav. Škrinja široka, šape visoka i vitka. Prednje su malo kraće od stražnjih. Jastučići su mali, u obliku ovalnog oblika. Rep je tanak, lagano zaobljen na kraju i potpuno je prekriven kratkom kosom.
  3. 3. Glava. Ima klinasti oblik s izbočenim jagodicama.
  4. 4. Uši. Uši ove pasmine su velike i široke. Oni su prekriveni preljubom. Neki pojedinci imaju čizme.
  5. 5. Oči. Mačke ove pasmine imaju velike, široko razmaknute oči u obliku badema. Najčešće postoje pojedinci sa žućkastim i zelenim očima. Boja očiju u ovom slučaju nužno mora biti u skladu s bojom kaputa.

Devonci imaju kratak, ali debeli i meki kaput. Mačići su rođeni s kovrčanim pokrivačem vune, ali s vremenom počinje padati. Konačno, valovita kosa ostaje samo na udovima i kukovima. Do dobi od 6 mjeseci, mačići će početi formirati vunu, koja je, prema teksturi, individualna za svakog pojedinca. Najčešće su mačke s debelim prstenima na glavi, bokovima i stranama, izmjenjujući prskanje baršuna. Neki pojedinci na tijelu postoje golim područjima.

Nedostatak pasmine je jaka i glatka vuna, slabo razvijeni mišići, visoka i male uši i skraćeni rep. Standard je omogućio razne boje za Devon Rex. Najčešći su bijeli i crni.

Najvredniji su Devon Rex, što je rijetkost ove boje pasmine vune.

PreporučeniSerengeti mačka: opis pasmine, karakter

2Caktor mačaka

Po prirodi, predstavnici ove pasmine vrlo su znatiželjni i prijateljski raspoloženi. Do starosti ostaju aktivni razigrani četveronožni kućni ljubimci.Pametni kućni ljubimci dobro reagiraju na trening i brzo uče jednostavne naredbe. Devoni su vrlo poslušne, taktične mačke i uvijek se pokoravaju vlasniku.

Predstavnici ove pasmine vrlo su društvene, vole provoditi vrijeme s vlasnikom. Životinje su izuzetno emocionalne i osjetljive. Za mačke važno je da ljudi daju što više pozornosti. Izuzetno je teško tolerirati razdvajanje od njega. Ako je vlasnik dugo vremena zanemaruje mačku, životinja će početi slijediti vlasnika i na sve moguće načine pokušati privući njegovu pažnju.

Devon Rex potpuno su bez agresije i obožavaju malu djecu. Ako se tijekom igre dijete nesvjesno udari u kućni ljubimac, dijete nikad neće pustiti kandže i neće ugristi dijete. Kod drugih kućnih ljubimaca takve se mačke mogu dobiti samo ako su upoznate s njima od ranog djetinjstva.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: