🐈 Bilo da mačke liječe ljude zbog bolesti: to je istina ili mit, kakvo je ime takvog liječenja

Da li mačke liječe bolesti: istinu ili mit?

Mačke-iscjelitelji nađu bolnu točku, nepoznatu ljudima, pada na njega, a nakon nekog vremena bol nestaje. Životinja uzima napetost, a zauzvrat daje mir uma. Samo se razgovarate s njom u teškim trenucima, osjećate olakšanje. Znanstvenici još uvijek nisu u potpunosti proučavali ovu osobinu životinje, kao učinak iscjeljivanja.

Liječenje bolesti različite prirode uz pomoć mačaka zove se felinoterapija.

 • 1. Znanost i mitovi
 • 2. Kako je terapijski učinak mačaka?
 • 3. Felinoterapija s znanstvenog stajališta
  • 3.1. presti
  • 3.2. Djelovanje grijanja
  • 3.3. biotoki
  • 3.4. Emocionalna pozadina
 • 4. Koje bolesti liječe mačke?
 • 5. Mačke i djeca
 • 6. Koje se mačke liječe?
 • Pokaži sve

1Znanost i mitovi

Činjenica da mačka ima iscjeliteljski dar već je poznata u drevnom Egiptu, Rimu, Babilonu, Asiriji, gdje su uspješno uzgajali mačje-iscjelitelje. Spominjanje takve moći mačaka nalazi se u spisima poznatih Hipokratova.

U drevnoj Rusiji znali su o liječenju uz pomoć mačaka. Vjeruje se da su na neki nepoznati način mogli promijeniti lošu energiju osobe na pozitivan.

U tibetskoj medicini vjerovalo se da su sve bolesti uzrokovane neravnotežom energije.Liječenje mačaka je u stanju ukloniti neravnotežu zbog činjenice da oni uzimaju dio negativne energije od svojih vlasnika, čime ih izliječi od bolesti.

U dvadesetom stoljeću, fenomen mačaka istražen je na Metodama liječenja medicinskog izlaganja na Sveučilištu u Londonu. Proučavali su elektromagnetsko polje kućnih životinja i zaključili da nije ništa manje moćno od onoga što moderna medicinska oprema može proizvesti. Kasnije, hipoteze o ljekovitim sposobnostima domaćih životinja postale su ozbiljne.

PreporučeniPoštovanje mačke u drevnom Egiptu – zanimljive činjenice

2 Kako je terapeutski učinak mačaka?

Felinoterapija nije mit. Dokazano je da je bilo koji živi organizam okružen elektromagnetskim poljem. Uz različite bolesti, vibracije i frekvencije elektromagnetskog polja osobe mijenjaju se. Podupiratelji mačje terapije tvrde da mačke upravljaju neuspjehom u njemu. Oni sjede na bolnu točku, time "oduzimaju" negativnu energiju i odlaze. Ne morate ga prisilno držati, jer može doći do glutanja, a višak negativnih fluktuacija bit će samo na štetu životinje.

Mačke vole spavati na TV-ima, strojevima za pranje, prijenosnim računalima. To je djelomično zbog topline koja proizlazi iz radne opreme. Ali ti uređaji također emitiraju negativne elektromagnetske oscilacije koje negativno utječu na ljudsko zdravlje. Ljubiteljima koji su im potrebni pa ih je dragovoljno odvede.

Taj je fenomen proučen u jednom od londonskih laboratorija. Mačka je lutala u prostoriju gdje su pregledani uređaji za liječenje niskonfrekventnih struja. Senzori su se počeli gomilati kad je prolazila, a uređaj se spustio. Mjerenjem elektromagnetskog polja zvijeri, znanstvenici su zaključili da je sposoban generirati mnogo više energije od njihovog istraživačkog uređaja. Ova imovina pomaže u liječenju različitih bolesti.

PreporučeniRazlozi zbog kojih oči sjaju u mraku mačaka: znanstveno objašnjenje

3Felinoterapija sa znanstvenog stajališta

Malo je poznato o interakcijama elektromagnetskih polja mačaka i ljudi. Nema strogo potvrđenih dokaza o toj činjenici. Međutim, postoji velik broj slučajeva ozdravljenja ili poboljšanja nakon što su komunicirali s tim životinjama.Oni su u stanju poboljšati raspoloženje, mirno, ukloniti iz depresije, spavati, smanjiti visoki krvni tlak, ublažiti bolove. Ulogu igra ne samo placebo učinak.

Mačke liječe osobu zbog utjecaja na tijelo nekoliko iscjeliteljskih čimbenika.

PreporučeniPrevoditelj s mačkoga jezika na ruski: kako razumjeti mačku zvukovima i gestikulacijama?

3.1 Purring

Zvukovi mačaka prilikom prelaska, uklapaju se u frekvenciju od 16-44 Hz. Ovo je optimalna frekvencija na kojoj se aktiviraju obrambene obrane, dolazi do obnove oštećenih tkiva. Stoga, životinje prelijevaju tijekom poroda i mačaka – tijekom lizanja njihovih rana. Kada pijetlost od kućne ljubimce emanira posebne vibracije koje imaju ljekoviti učinak i na vlasnika i na sebe. To je nešto slično djelovanju ultrazvučnog liječenja. Osobito korisno kada se zvijer nalazi u bolnoj točki.

Znanost je dokazala da zbog toga redovita komunikacija s mačem može poboljšati imunitet, ubrzati popravak tkiva u slučaju oštećenja (na primjer, prijelomi), ublažiti ili smanjiti bol i ubrzati zacjeljivanje rana.Otkucaji srca su bolji, stimulira cirkulaciju krvi. Vibracija utječe na visoki krvni tlak, smanjujući ga. Purring je u stanju ispraviti poremećaje spavanja, djelujući na osobu koja opušta.

3.2 Utjecaj boce tople vode

Temperatura mačjeg tijela je 38-39 °, pa komunikacija s njom blago zagrijava i protuupalno djeluje.

Kućica dobro zagrijava kada vlasnik ima zimice tijekom prehlade ili gripe. Takva toplina savršeno je sigurna i korisna svima. U kombinaciji s piranjem, smiruje i potiče brzi san i tijekom hladnoće – i poboljšava cjelokupno zdravlje. Nikada neće biti rizika od pregrijavanja pored mačke, što je opasno ako osoba koristi mehanički uređaj za grijanje.

Kućni ljubimac dobro uklanja ili smanjuje bol, ima zbunjujući učinak. Bolesni ljudski organ uvijek ima visoku temperaturu. Životinja se topla i zasigurno pada na nju. Upravo ta činjenica, a ne želja za podizanjem negativne energije, skeptici objašnjavaju iscjeliteljski učinak komunikacije s kućnim ljubimcem. Dnevna toplina može poboljšati regeneraciju tkiva, ubrzati protok krvi i metaboličke procese.Prijelom se brže brže liječi kada se u blizini nalaze sitni mačevi.

3.3Biotoki

Elektroforeza je uobičajeni medicinski tretman koji koristi struje. Mačke također mogu stvoriti bio-struje koje imaju blagotvoran učinak na ljudsko tijelo. Postoji hipoteza da je vlastito električno polje životinje stvoreno zbog trenja pojedinih vlasi jedni protiv drugih. Sjedište fizioterapije, poput elektroforeze, može se dobiti kod kuće, a cat-doctor će ga provesti.

Električno polje slabe sile poboljšava cirkulaciju krvi, potiče regeneraciju tkiva i ublažava upalu, a korisno je za živčani sustav.

3.4Emotional background

Mačka je model usporavanja. Pruge, toplina, mekoća, milost, prijateljski izgled i jednostavna ljepota ove zvijeri donose pozitivne emocije osobi. Komunikacija s njim daje mir uma, mir, osjećaj lakoće, daje snagu, poboljšava raspoloženje, ublažava umor. To pomaže u izbjegavanju depresije i živčanih poremećaja.

Šljivanjem mačke stimuliraju taktilne receptore na dlanovima. Osjećaj topline, mekoće i svilenkastosti mačjeg krzna pomaže da se smiri,poboljšati raspoloženje.

Kućni ljubimci važni su za suicidalne osobe koji se liječe ovisnošću o alkoholu i drogama. Dajući sebe brinuti o sebi, pomažu osobama s teškim tjelesnim invaliditetom da ponovno osjete pouzdanje u sebe i svoje sposobnosti.

4 Koje vrste bolesti liječe mačke?

Mačka je sposobna ublažiti stanje s mnogim oboljenjima:

 • bolesti kardiovaskularnih i cirkulacijskih sustava;
 • bolesti jetre i bubrega;
 • katarne bolesti;
 • bolesti s boli;
 • ginekološke bolesti kod žena;
 • neuroza, depresija, mentalni poremećaji;
 • vegetvaskularne distonije, sindrom kroničnog umora;
 • psihološki problemi;
 • ovisnost o drogama, alkoholizam.

Mačke smanjuju rizik od moždanog udara i srčanog udara za trećinu.

5Kadovi i djeca

Dokazano je da se djeca lakše odrastaju kućnim ljubimcima, prilagođavaju se društvu, imaju višu razinu inteligencije.

Ako mačka živi u blizini, oni su manje vjerojatno da će patiti od prehlade i alergija. Imuni sustav prolazi kroz neku vrstu treninga zbog svakodnevnog dodira s antigenom zvijeri i postaje slabo osjetljiv na viruse i alergene.

Djeca – autisti, koji imaju mačku kod kuće, otvorenije su i dobro su u kontaktu s drugim ljudima i vanjskim svijetom. Pet im pomaže družiti se. Važno je komunicirati s mačkom i djecom s drugim ozbiljnim zdravstvenim problemima, cerebralnom paralizom.

6Što se mačke liječe?

Sve mačke imaju dar liječenja. No boja i pasmina utječu na kvalitetu iscjeljenja. Crne mačke mogu apsorbirati više negativnih energija od životinja drugih boja, čime se lakše uspostavlja kontakt s osobom. Oni izvrsno liječe bolesti kardiovaskularnog sustava, mišićno-koštanog sustava. Bijela djeluje kao baterija. Oni su u stanju energizirati one koji ga nemaju. Sivi kombinira svojstva crno-bijelog. Redheads daje najveću pozitivnu energiju. Kremaste boje u boji daju vlasnicima vitalnost i poticanje.

Postoji mišljenje da različite pasmine mačaka imaju različita ljekovita svojstva. Sfingi su obdareni najvećom sposobnošću liječenja. Oni uzimaju negativnu energiju u najvećim količinama. Siamske pasmine mogu ubiti patogene bakterije prisutne u kući.

Dugačke pasmine: Perzijski, Angora, Sibirski – koji mogu olakšati depresiju, neurozu, strah, razdražljivost, nesanicu.

mačke suočavanje s neurozama i depresijom, a mačke uspješno liječe bol.

Felinoterapija je jedna od metoda alternativne medicine i relativno je neistražena i ni pod kojim uvjetima ne smije zamijeniti savjet liječnika i tradicionalne metode liječenja. Pet olakšava bol, ali razlozi za njegovu pojavu moraju razumjeti liječnika. Onkološka bolest ne može se izliječiti komunikacijom s životinjom.

K CABG neće liječiti osobu koji hrani svoju zlobu. Felinoterapija temelji se na međusobnom i nježnom odnosu. Nije zabilježen niti jedan slučaj pogoršanja zdravlja bolesnika nakon kontaktiranja mačke.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: