🐈 Cymric: mačka fotografija, cijena, pasmina opis, lik, video, uzgajivačnice

Cymric Mačka

Cymric (ili velški mačka) je pasmina domaćih bespomoćnih ili kratkotrajnih mačaka, koje se nazivaju i dugotrajnim muževima. Doista, osim duljine kaputa, ove dvije pasmine nisu različite.

Povijest podrijetla

Gubitak kose

pretres

Stav prema djeci

Jednostavnost njege

inteligencija

Cymričke mačke imaju prosječnu veličinu i težinu od 4-6 kg. Standard pasmine je isti za manke i cymrikove. Glavni znakovi razlike velških mačaka su duga kosa s gaćicama, pramenovi kose između prstiju i napuhani napadi na ušima.

Detaljan opis prema organizaciji TICA:

  • Glava je zaobljena, nešto duža nego široka, srednje veličine. Izražajne jagodice, snažna brada, okrugla brusilica. U profilu je vidljivo zaobljeno čelo;
  • Uši – prilično široke u podnožju, s zaobljenim vrhovima, srednje veličine, razvučene, s pahuljastim napuklinama;
  • Oči su okrugle i velike, postavljene na lagani kut (gornji rub je lagano podignut). Boja odgovara boji;
  • Tijelo – cobby tip, srednje veličine, niska trbušna linija, kratka leđa, stvaranje ravnog luka od ramena do zdjelice;
  • Šape – mišićave, jake kosti, stražnje noge dulje od prednje strane. Zdjele jastučići su okrugle, srednje veličine, s pramenovima vune između prstiju;
  • Rep – obično odsutan, ali može biti mali, a ne izbočena hrskavica;
  • Vuna – duge ili srednje duljine, s podlogom, svilenkastom teksturom ovisi o bojama i sezonskim promjenama.

karakter

Genet zbog kojeg se Cymrić i Manx rađaju bez gluposti jako utječu na njihovo zdravlje. Mačići koji nasljeđuju taj gen iz oba roditelja umiru prije rođenja. Oni koji prođu jedan gen mogu dobiti Manx sindrom. Kada se to dogodi, pojavljuje se spina bifida, razni nedostaci, crijevna disfunkcija mokraćnog mjehura.

Svi ovi problemi obično se očituju tijekom prvih 6 mjeseci života mačića pa se obično ne prodaju prije tog doba. Životni vijek jedne velške mačke je 8-14 godina.

Iako Cymrić nema istaknutog repa, živčani završnici su očuvani i nezaštićeni. Stoga, treba pažljivo glačati, a posebno ne dopustiti da itko uzme ljubimac za ljubim (ili bolje, ono što je ostalo od nje). Bilo kakav pritisak na ovu zonu može povrijediti mačku.

Osim toga, kada uzmete Cymrik na svoje ruke, trebate podupirati njegove stražnje noge kako ne biste stvorili dodatno opterećenje na leđima.

Značajke higijene mačaka su standardne: češljanje dvaput tjedno, četkanje zubi, očiju, ušiju, redovito čišćenje ladice tako da ljubimac ne razmazuje svoju dugu kosu.

Feed Cymric treba izbalansiranu hranu sa svim vitaminima nužnim za lijep izgled njegovog krznenog kaputa. S obzirom na aktivnost tih mačaka, njihova prehrana treba biti hranjiva, ali ne pretjerana.

boja

Sljedeće fotografije pokazuju kako izgleda Cymric.

Kako odrediti koliko će vas Cymric mačić koštati? Cijena predstavnika ove pasmine počinje od 23 tisuća rubalja (9,5 tisuća UAH). Trošak klasične mačića može doseći 57 tisuća rubalja (23 tisuća UAH) i ovisi o spolu, rodovini i rep dužini.

Gdje kupiti velšku mačku

Glavni problem je pronaći Cymrika vrtić. Jer čak iu inozemstvu je prilično težak zadatak. U Rusiji nema sličnih rasadnika. U Moskvi nema mjesta za kupnju više tradicionalne manžete Manx.

Situacija je slična u Ukrajini i Bjelorusiji. Cymric ili Manx rasadnici ne rade niti u Kijevu ni Minsku.

Ako razmišljate o kupnji Cymrika u inozemstvu, dobit ćete povratne informacije od prodavatelja. U isto vrijeme imajte na umu da ne biste trebali uzeti mačiće mlađe od 6 mjeseci. Preporučljivo je konzultirati se s veterinarkom prije kupnje i provjeriti stanje repa (prodavači prevaranti mogu posebno izrezati rep mačaka).

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: