🐈 Cornish Rex: fotografije, cijena, opis pasmine, lik, video, vrtići

Cornish Rex

Mjesecni dječak iz bajke i izvrsna, boemska engleska žena – to su tipične Cornish Rex mačke (engleski Cornish Rex). Bez obzira na to, ove glamurozne kitties ne ostavljaju nikoga. Netko je zbunio s obzirom na astrakhanove ljepote, a neko odavno prepoznalo svoje prvenstvo u natjecanju ljepote mačke Mačka svemira. Ispod – značajke pasmine i nijanse sadržaja.

Podrijetlo pasmine

Matična zemlja nije odmah uzela kucheryashek za pasminu. Da nije slučajnost, Cornish Rex pasmina nije se mogla dogoditi. Budući da je kraljevska kovrčava mutacija kod mačaka kod kuće, u Engleskoj, ponekad dogodila prije, ali ljudi, gledajući kakvu čudnu životinju izgleda, odveli su ga zbog toga što su bili bolesni, sumnjajući u infekciju s kostima i uništili mrvicu.

Gubitak kose

pretres

Stav prema djeci

Jednostavnost njege

inteligencija

Opis izgleda Cornish Rexa mogao bi započeti i završiti s tri riječi – lakoćom, elegancijom i visinom. A to je slučaj kada izgleda kako Cornish izgleda što ostavlja dojam na bližu komunikaciju. O značajkama lika malo kasnije, a sada o tome kako odrediti da je prije tebe savršeni Cornish Rex, to jest standard pasmine:

  1. Glava Cornish Rexa je mala i klinastog oblika, s izrazitim jagodicama:
  • nosa rimskog oblika, ravno, nos životinje je jasan, vidljiv, profil je dugačak;
  • uši su velike, postavljene su visoko, široke u podnožju i zagostryayutsya na krajevima;
  • oči su oblika badema, s blagom brigu prema gore iz nosa. Boja očiju mora biti zasićena i odgovarati boji kaputa životinje, obično zelenkasto-zlatno, žuto ili zeleno. U si-rexu (tzv. Cornish-rex sijamskih boja), oči su izuzetno plave;
  • brkovi i obrve su dugački, kovrčavi.
  1. Tijelo Cornish Rexa je vrsta utrke (psa). Veličina je najčešće mala ili mala. Muškarci su proporcionalno veći od Cornish Rex mačaka. Kornjski torzo je dugačak, leđa je zakrivljena i ovaj luk je vidljiv, čak i kada Cornrex prirodno stoji. Prsti, rameni i kukovi imaju iste širine, a rep je vrlo dug, vrlo fleksibilan, na kraju je sužen. Odrasle mačke ne vagaju više od 3 kg, a mačke imaju težinu do 4,5 kg.

I općenito, Cornish Rex, ova krutina NE – ne označava, ne osveti, ne ugrize, ne ukrade sa stola, nemoguće je ne aplaudirati ovu aristokraciju!

Usput, ako će Cornis Rex mačić s mladim kandžama hodati po svjetlu,onda kao odrasla osoba lako podnosi takve paške i hoda s užitkom na remen ili u posebnoj torbici (glavna stvar je da se usklađuje s bojom očiju).

A oni su veliki izumitelji i poznati su po tome što mogu izmisliti igre! A tko će reći da Cornish Rex nisu intelektualci ?!

zdravlje

Cornish Rex su mačići duge jetre. Boravak beba u tušu, oni mogu živjeti do 20 godina! Istina, prosječni život Cornisha još je 15 godina. U današnje vrijeme (i to je vrlo rijetko), u Cornish Rexu nisu pronađene bolesti povezane s genetikom! Ako uzgajivači i dalje budu oprezni s tom pasminom i neće ih "poboljšati" u lošoj vjeri, Cornish Rex će i dalje imati dobro zdravlje i snažan imunitet.

Pročitajte detaljnije o glavnim bolestima mačaka.

Naravno, vrijedno je paziti na okolnu temperaturu. Ako je stan iskreno cool, onda nitko nije osiguran od prehlade, uključujući kratkotrajnu kovrčavu mačku. U tom se slučaju može suočiti s bolestima gornjih dišnih puteva ili cistitima. Budite oprezni i na niskoj temperaturi u kući zagrijte svoj ljubimac.

VAŽNO! Cornish Rex je vrlo osjetljiv na anestetike. Oni su teže od mačaka drugih pasmina koje dolaze iz anestezije i mogu pokazati neočekivane reakcije na većini naizgled uobičajenih lijekova (n / p paracetamol). To je zbog strukturalnih značajki Cornish, pa nikada ne liječite sami mačku i upozorite veterinara o ovoj fiziološkoj osobini.

Njega i održavanje

Popis "NE" Cornish Rex može nastaviti: nemojte se znojiti, ne bacajte … Vrlo povoljno u sadržaju pasmine! Moglo bi se dodati da oni ne uzrokuju alergije, ali u ovom trenutku vrijedi ostati detaljnije. Naravno, praktički nema vune iz korijena u stanu. Ali alergija se često ne izaziva po njemu, već posebnom supstancom koja se nalazi u slatkišem mačaka. Kada lizanje, obična mačka povećava razmjere distribucije ove tvari, jer se vuna širi oko stana i, naposljetku, cijeli stan postaje alergičan. U Cornish Rexu, vuna ne leti, štoviše, uobičajene kupke pranje određene salivarne tvari u akvadukt, pa je postotak alergija znatno niži od uobičajene Murke.

Najbolje je kupati Cornish Rex svaka dva mjeseca, pomoću posebnog šampona.Potrebno je oprati životinju masiranjem kretanja u rastu vune, a zatim brzo i temeljito sušiti ljubimac (Cornish Rex strast ne voli nacrte).

Prema vlasnicima, uši mačke zahtijevaju posebnu pozornost. Nanesite vatu od pamuka u vazelinsko ulje i nježno četkajte uši, pokušavajući dotaknuti samo vidljivi dio uha. Ovaj postupak treba provoditi tjedno.

Očuvanje očiju, kandže i zubi – uobičajeno je. Trljamo oči kockicom "Diamond Eyes", navlaženim kapima, izrezamo kandžama, ako je potrebno, rezati zube jednom tjedno posebnom pastom za zube. Lijep!

Više detalja u videozapisu

hranjenje

Tradicionalno, hraniti ili ne hraniti s posebnim hranom odgovara vama osobno. Najvažnije je zapamtiti da mesna hrana treba biti osnovu prehrane (80%), a ostalo – povrće i zalogaj. Ako kuhate, kupite lagano meso, zamrznite ili kuhajte (na ovaj način možete izbjeći opasnost od zaraze crvima). I ne zaboravite promijeniti pitku vodu.

SAVJET! Ako je Cornish Rex mačka vaš prvi mačić u vašem životu, nemojte se žuriti da mu dobijete lijepu dvostruku zdjelu. Nepotrebno je, mnogo je praktičnije imati zasebna jela za hranu i zasebnu vodu.

Feline nutricionisti (i takvi) preporučuju Cornish Rex nekoliko puta mjesečno kako bi dogovorili dane posta, tako da vaš ljubimac ne nalikuje kovrčavi kobasica.

Općenito, imajte na umu da su recenzije vlasnika sljedeće: bolje je malo hraniti Cornish Rex, nego prenijeti!

fotografije

Kovrasta pasmina poznata je po raznim kombinacijama boja, no glavni je, ipak, nekoliko osnovnih tonova.

Crvena (crvena) – bogata boja. On je gust, jako i laskavo. Tradicionalno, isti crveni ton na nosu i jastučići, pa čak iu očima bljeska treperi.

U Rusiji, iu Ukrajini, u Bjelorusiji postoje dobro dokazane vrtiće Cornish Rex, koje će vam ponuditi odlične zdrave pojedince. Imajte na umu da je vrtić odgovoran za čistoću krvi, što se ne može radovati.

glasi: popis neobičnih nadimaka za mačke.

Dakle, trošak "malog janjetine" s metricom, koji se zatim može zamijeniti za rodovnicu, je 15-20.000 rubalja (5-7 tisuća hryvnias). To je cijena dobrih gena, hladan eksterijer i dobrodušan raspored kućnih ljubimaca.

Odaberite Cornish Rex cattery:

  • U Moskvi //www.crx.ru/kittens.htm
  • U Kijevu //cornish-rex.kiev.ua/
  • U Minsku //corn-rex.narod.ru/

Cornish Rex je izvrstan suputnik, veseli član obitelji i općenito "moj dragi"!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: