🐈 Cornish Rex: Opis pasmine

Cornish Rex: opis pasmine i prirode mačaka

Cornish Rex je pasmina mačaka koja se razlikuje po svojoj gracioznoj konstituciji, čvrsto prilagođenu kovrčavu kosu i velike uši. Kovrčava mačka se prvi put pojavila u smeću obične kućne mačke 50-ih godina prošlog stoljeća u Velikoj Britaniji. Uzgajivači, impresionirani neobičnim izgledom mačke, počeli su uzgajati ovu novu pasminu.

Predstavnici ove pasmine su vrlo emocionalni u prirodi, dobrodušni i društveni. Cornish Rexes također se razlikuju po svojoj pobožnosti, visokoj razini inteligencije i dobrog zdravlja.

  • 1. Opis pasmine
  • 2. Priroda Cornish Rexa
  • 3. Zdravlje

1 Opis pasmine

Opis izgleda predstavnika ove pasmine je kako slijedi:

  1. 1. Tijelo. Izgradnja Cornish Rex elegantnog. Udovi i rep dugu su. U težini odrasla osoba doseže oko 4 kg. U ženki, tjelesna težina je manja nego kod muškaraca.
  2. 2. Voditeljica. U Cornish Rexu glava je klinastog oblika, male veličine i istaknutih jagodica. Profil je izdužen.
  3. 3. Uši. Aurikalije su osobit lik ovih mačaka. Cornish posjeduju velike uši, ukazujući na krajeve.
  4. 4. Oči.Predstavnici ove pasmine imaju velike oči u obliku badema. Oči su obojane zelene, zlatne ili žućkaste.
  5. 5. Vuna. Posebnost dlake ovih mačaka je da oni nemaju osteevsku kosu. Kosa mačke je kovrčava, sjajna i mekana na dodir.

Boja kaputa najčešće je bijela, crvena, vrhnje, plava i crna. Sjena bi trebala biti zasićena i ujednačena tijekom cijele duljine kose. Kućni ljubimci su tan, dvobojna, dimljena boja. Prisutnost bijelih mrlja.

Mačići ove pasmine rođeni su s kovrčavom kosom, ali nakon 7 dana to se ispravlja. Čim su bebe stare 7-8 mjeseci, njihova se vuna ponovno počela gnjaviti.

PreporučeniSerengeti mačka: opis pasmine, karakter

2Character Cornish Rex

Cornish Rex je vrlo prijateljski, nježan i društven. Mačići razlikuju genijalnost i razigranost. U ovom slučaju, Cornish ostaje aktivan do starijih osoba. Predstavnici ove pasmine lako se obučavaju u raznim jednostavnim trikovima i, za razliku od drugih mačaka, nemojte označavati teritorij.Lako ih je podučavati u remenje i šetnje na svježem zraku.

Kovrčani kućni ljubimci trebaju povećanu pažnju kućanstava. Za strance Cornish Rex su oprezni, a bučne tvrtke i ne vole. Mačke ove pasmine ne podnose odvojenost od vlasnika pa se stoga ne preporučuje dugo ostaviti na miru.

Cornish Rex su vrlo mirni i nikad ne pokazuju agresiju. U situaciji sukoba mačke se više vole povući umjesto da ulaze u otvoreni sukob s neprijateljem. Dobro se slažu s malom djecom i drugim kućnim ljubimcima. Cornish su vrlo osjetljivi i dojmljivi kućni ljubimci i zato ne mogu podići svoje glasove i kazniti.

3Zdorove

Predstavnici ove pasmine mačaka imaju snažan imunitet. Mačke ne pate od genetskih bolesti i drugih teških bolesti. Kućni ljubimci nisu osigurani samo za prehladu, tako da vlasnik mora osigurati da životinja nije super-ohlađena. Budući da je vuna na Cornish Rexu kratka, trebate nositi toplo odijelo na vašem ljubimcu kad hodate.

Ako je mačka još uvijek bolesna, hitno je da je pokažete veterinaru.Samo-lijek samo uvelike otežava stanje ljubimca. Osim toga, predstavnici ove pasmine imaju povećanu osjetljivost na anestetičke lijekove, pa čak i obični paracetamol ima vrlo negativan učinak na tijelo mačaka.

Život Cornish Rexa je oko 20 godina.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: