🐈 Čokoladni Britanac: opis, značajke pasmine

Čokoladni Britanac – fotografija, opis i karakter

Britanske mačke smatraju se najpopularnijima na svijetu. Zanimanje za ove životinje ne blijedi zbog rada genetskih znanstvenika koji i dalje rade na poboljšanju pasmine. Dakle, tijekom jednog eksperimenta slučajno se pojavio mačić neobične smeđe boje. Kao rezultat uzgoja, znanstvenici su uspjeli pričvrstiti smeđu nijansu vune u generacijama i postizanje poboljšanja kvalitete. Tako su se među britanskim mačkama pojavile osobe s novom bojom – čokoladnim Britancima.

  • 1. Značajke izgleda
  • 2. Karakter

1 Značajke izgleda

Britanske mačke s čokoladnim bojama ističu se među njihovom braćom, izgledaju poput medvjedića. Oni imaju impresivnu veličinu. Mačke težine 7-8 kg, mačke su nešto manje.

Pojava nosača smeđe boje zadovoljava standarde pasmine:

  • masivne kosti s širokim grudima;
  • kratke jake šape;
  • zaobljena glava širokih jagodica;
  • male uredne uši;
  • širok njuščić, na kojem se nalaze oči žute, narančaste ili bakrene nijanse;
  • lakši od vune, bojanje nosa i šapa.

Suvremeni predstavnici pasmine razlikuju se kratkim, debelim, mekim i prelijevajućim tijekom cijele duljine vune ravnomjerno obojane u bogatom tamnoputi ton.

U nekim se slučajevima ova sjena naziva kesten ili, analogno boji Havane cigare, "Havana".

Prema prihvaćenom standardu, čokoladna sjena britanske vune može varirati od mliječne do gorke.

Kestenovi kesteni, britanski rođeni smeđi, s plavim očima. Pravi, inherentni u čokoladnoj čokoladnoj sjeni formira se u roku od 10-15 mjeseci.

Neki zaljubljenici mačke zbunjuju čokolade Britanaca s Skliskim škotama slične boje.

Fotografija čokolade Fold Scot

Mačke ove dvije pasmine doista su vrlo slične, osobito u prvim danima života. Škotski mačići rađaju se s ravnim i ukočenim ušima. Britanci koji se žele izbjeći neće se dogoditi.

PreporučeniRedhead Briton – opis i značajke pasmine

2 znaka

Karakter Britanaca može se obilježiti nekoliko osnovnih osobina. oni znatiželjan, neovisan, uravnotežen i ponosan.

Mirno raspoloženje Britanaca s smeđim krznenim kaputom ne podrazumijeva kontemplativnu razonodu. Ove mačke su prilično okretne i vrlo znatiželjne:

  • zainteresirani su za sve što se događa u kući;
  • odmah napravi dnevne krugove, pregledavajući, pažljivo njuškanje, svaki kutak i obvezatan sudionik u svim događajima domaćinstva.

Osim znatiželje, čokoladni Britanci se razlikuju po neovisnosti, na rubu tvrdoglavosti. Izrada ove životinje učiniti ono što ne želi gotovo je nemoguće. Dakle, pravilno obrazovanje je toliko važno (samo ljubav i kruti glas).

Britanci su izvanredno ponosni i ponosni. Oni percipiraju druge kao alat za postizanje željene: dobiti ukusnu hranu, ljubav, komunikaciju i udobnost. Istovremeno, vrlo su inteligentno izrazili svoje želje, "nježno": oni će tiho sjediti i strpljivo čekati. Za njihovo razumijevanje, velikodušno zahvaljuju na ljubavi i pažnji. U slučaju ignoriranja, oni su uvrijeđeni i skrivali se, ali nikad ne pogađaju i ne pokazuju agresiju.

Britanci su dobri drugovi za djecu. Jednostavno ih gledaju ili sudjeluju u njihovim igrama i zabavi. Oni su izvrsni za održavanje starijih ljudi, dodirivanje njihove gube i velikodušno pružanje njege za njegu.Mirno, u položaju "dolje" uz rame uz rame s drugim kućnim ljubimcima.

Britanska čokoladna boja iznosi od 2 do 10 tisuća rubalja, ovisno o rodovini i naslovima roditelja. Bolje je kupiti mačića u uzgajivačnici specijaliziranoj za britanske mačiće.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: