🐈 Britanski čokoladni mačić - fotografije, opis uzgoja, karakter

Čokoladna boja britanski mačić

Oni koji odluče kupiti prijateljsku životinju u vrtiću treba obratiti pažnju na boju, uzgoj, ponašanje. Britanska čokoladna mačka cijeli će život vjerno služiti vlasnicima, zabavljati ih i sebe. Njegova posebna boja kaputa neće ostaviti ravnodušnim ljubiteljima životinja, samo pogledajte fotografiju.

sadržaj

 • Povijest izgleda
 • standard
 • vuna
 • Pojava predstavnika
 • karakter
 • trening
 • disciplina
 • Značajke ubrizgavanja

Povijest izgleda

Zbog pozornost na rastući ljudi na ovom pasmine mačaka stručnjaci pokušavaju proširiti vrste boja, među kojima je tabby, pa čak i čokolada. Posljednji put primio je uzgoj potpuno različite pasmine. To je uzgoj kratkodlaki životinja nije u planu, ali čokolada mačići su dobili od javnosti puno odlične kritike.

standard

Do danas je oko 60 različitih nijansi vune. Britanski četveronožni predstavnik je:

 • crna;
 • plava;
 • ljubičasta.

Među najrazličitijim vrstama pasmina posebno mjesto zauzima lijepi kućni ljubimci čokoladnih boja.

© shutterstock

Zapravo, vrlo malo njih.To je zbog činjenice da takve mačke i mačke, koje u rodu imaju predake Boja točke s istom sjenom, dobivaju takvu boju. Britanski, čija vuna ima sličnu boju, mirna, prijateljska i vesela. Usput, to ne uzrokuje velike probleme pri čišćenju prostora.

vuna

Čokolada je ključna sjena britanskih mačaka krzna. Ono se razlikuje zasićenjem i dubinom., Istodobno, životinja ne smije biti pjegav, tj. Imati svjetlo, osobito bijele dlake. Sjena je ravnomjerno raspoređena po cijeloj duljini kose, a dlake su vrlo meke.

Od rođendana mačića i trenutka stjecanja punopravnog čokoladnog nijansi treba biti 1-2 godine. Tako se događa da kose britanskog mačića postaju smeđe boje, ali s vremenom "odlazi".

Vidi također: Zašto britanska mačka jako baca

Predstavnici britanske pasmine mogu imati različite nijanse. Stoga je moguće kupiti ljubimac u boji mlijeka ili crnog desert.

Britanska čokoladna boja sada je vrlo popularna, čak i više od svojih rogova koji su se usredotočili na smrt.

Pojava predstavnika

Opis izgleda bit će kratak.Britanska mačka čokoladne boje ima:

 • masivna tjelesna masa;
 • široke jagodice;
 • kratke noge;
 • okrugla glava;
 • ravnih ušiju.

Štenadni mačići imaju bakrene, tamno narančaste ili tamno smeđe oči. Što je bogatiji, to je bolje.

© shutterstock

Prije nekoliko desetljeća, mačke sa čokoladnim bojama mogu se naći samo među pasminama orijentalnog podrijetla. To se odnosi na burmanski, orijentalni i sijamski mačići. Britanska mačka dobila je svoju čokoladnu boju isključivo zbog boja-bodova perzijskih predaka.

Mačak ove boje je vrlo popularan, unatoč činjenici da je njegova vrijednost prilično pristojna. Sve zahvaljujući lijepoj i bogatoj sjeni meke vune.

karakter

I mali i odrasli četveronožni predstavnici britanske pasmine vrlo su nježni, prijateljski, uravnoteženi i apsolutno mirni. Iznenađujuće, oni lako podnose razbijanje s vlasnicima, pronalazeći različite aktivnosti za sebe. Glavna stvar je da ne traje dugo.

Mačke s čokoladnim bojama pokazuju gotovo nikakav karakter, osim hrane. Ovdje su vrlo izbirljivi.Često se događa da životinja inzistira na posluživanju hrane na vrijeme.

Budući da će novi vlasnik morati biti određen na samom početku s režimom hranjenja mačke i strogo ga slijediti.

© shutterstock

trening

Osoba koja želi kupiti takav mačić nakon pregledavanja slatkih fotografija i videa, potrebno je shvatiti da će od sada postati roditelj za kućnog ljubimca. Četverokutni stanovnici čokoladnih kuća slični su ponašanju s onima drugih pasmina. Oni su vrlo aktivni, razigrani, privrženi, voljeli su velikodušnu pohvalu i brigu.

Britanska mačka čokoladne boje je po prirodi znatiželjna. Zbog želje da znaju što se događa u kući, spremna je iskrsnuti i lizati svaki centimetar u stanu.

Ona je sposobna očarati nikoga, čak i najplodnijeg protivnika kućnih ljubimaca, s vlastitom vrstom, oslanjajući se na slatke navike, navike i ponašanja.

disciplina

Od ranog doba, od rođenja se može reći da se mačić treba poučiti da se pravilno ponaša, kako bi izbjegao većinu nevolja, kako bi zaštitio od modrica i ozljeda.

© shutterstock

Mačić mora odmah shvatiti što je dobro i što je loše.Pro, premlaćivanje kao kazna, treba zaboraviti zauvijek. Spriječiti svaki šala može biti samo nezadovoljan glas.kako ga ne bi zabio. S obzirom na kompetentan pristup odgoju, već odrasla mačka neće imati naviku pokazivanja kandži, bolno je ugristi, otimati stvari, pokvariti naslone za ruke, leđa sofe i stolice. I, naravno, mora postojati iskrena hvale.

Značajke ubrizgavanja

Zapravo, prilično je problematično postići čistu vunu čokolade od mačića britanske pasmine. Doista, u prirodi takav jednostavno ne može biti.

Bojna tvar – melanin – utječe na određenu boju. Nalazi se u vuni, izgleda kao mikrogranule. Sam tvar se dijeli na:

 • pheomelanin;
 • eumelanin.

Vidi također: Trošak britanskog mačića

Britanska mačka ima boju čokolade zbog drugog tipa, a dubina i zasićenost boja povezana su s genom D. Posljednje stanje je snažno pod utjecajem samog gena. U slabom stanju novorođenčeta, čokoladni obojeni krzni mogući su ako su oba roditelja čistokrvna britanska čokolada.To je glavni uvjet za uzgoj pasmine – je prisutnost čokolade.

Kućne čokoladne boje u kombinaciji u svom životu najbolje su značajke, pa su danas vrlo popularni među ljubiteljima mačaka.

Njihova jedinstvena slika skladno kombinira ponos, velikodušnost i aristokratizam. Unatoč kasnom izgledu, u svijetu, čokoladni britanski mačići u kratkom vremenu stekli su veliku potražnju i ljubav većine vlasnika mačaka, i toliko da su u svim tim parametrima gotovo svi protivnici bili ispred sebe.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: