🐈 Cijepljenje protiv raspršene mačke i mačke

Cjepivo protiv mačjeg cjepiva

1

Čim dovodite svog kućnog ljubimca, vodite brigu o njegovom cijepljenju. Čak i ako je stalno kod kuće, hitno je potrebna cjepivo protiv mačaka. Iako ta bolest nije opasna za ljude, to će donijeti puno neugodnosti vlasniku. Vidjet ćete kako tvoja životinja pati, a ti to ne možeš pomoći. Osobito zastrašujuće ako se to dogodi noću, a veterinar jednostavno neće moći doći.

sadržaj

 • Što je to?
 • Kako se razboljeti
 • Kako primijetiti
 • Kako spriječiti
  • Znakovi depresije:
 • Kako pomoći
 • Kada se cijepiti
 • prevencija

Što je to?

Kuga ili znanstvena panleukopenija izuzetno je ozbiljna virusna bolest koja je raširena diljem svijeta.i posebno u Rusiji. Ako se na mačiću ne provodi pravodobno cjepivo protiv raspršivača, 90% bolesnih životinja umire od bolne smrti. Stoga je izuzetno važno znati simptome i upozoriti ih na vrijeme. No, nakon što se bolest jednom, životinja dobiva najjači imunitet protiv ove nevolje.

Kako se razboljeti

Postoji mnogo načina prijenosa. Uglavnom, virus ulazi u tijelo mačke, mačke – kapljicama u zraku.Također, prijenos se provodi kroz izmet bolesnih mačaka ili pasa. To se može dogoditi ako mačka ima prljav WC, a tu je i prethodno zaražena mačka. Također, preko prljavih jela, hrane, cipela. Čak i buhe mogu tolerirati kuge.

Jedna od zajedničkih mogućnosti prijenosa je od majke do djeteta, to jest od mačke do mačića. Cijepljenje protiv bolesti je izuzetno opasno i može se prenijeti od osobe do mačke, ili od mačke do drugog mačića.

Mačka može biti zaražena unutar godinu dana, a virus će dalje prenijeti na druge životinje. Mačići mogu biti zaraženi već od 6-12 tjedana. U ovom trenutku, samo završavajući zaštitni sustav mama-mačaka.

Prijenos se provodi od trudne mačke do mačića., Međutim, sve životinje iz istog smeća ne mogu biti bolne od kuge. Neki su imali simptome neaktivnosti, vrućice, tremor. Istina, ti znakovi će ostati zauvijek. Mačak se konačno koristi i vodi normalan život.

© shutterstock

Kako primijetiti

Virus može nastaviti u latentnom obliku. Kod mačića, curenje se javlja u teškom obliku. Razdoblje inkubacije traje do 10 dana. Znakovi na kojima je moguće primijetiti groznicu, apatiju, odbijanje hrane. Istodobno, životinja može imati jasnu žeđ za jelom, ali uopće ne pije vodu.Istovremeno se temperatura povećava na 40 stupnjeva.

Nakon nekoliko dana može doći do značajnog smanjenja temperature i vodene proljeva.

Kako spriječiti

Jedini način da se izbjegne bolest je provođenje prevencije..

Postoji nekoliko vrsta bolesti. Teško je znati. To je opasna vrsta i nastavlja se pri normalnoj tjelesnoj temperaturi i ozbiljnoj depresiji. U roku od 24 sata životinja umre.

Vrsta subakutne infekcije nije obilježena jakom inhibicijom, temperatura se povećava. Simptomi se mogu opaziti u roku od 3 dana. Smrt je malo vjerojatno.

Znakovi depresije:

 • Ne brine za sebe;
 • proljev;
 • povraćanje;
 • U kutu oka možete vidjeti "treći kapak";
 • Savijeno tijelo;
 • konvulzije;
 • Bol u trbuhu;
 • Odbijanje jesti, piti uglavnom.

© shutterstock

Kako pomoći

Bolje liječenje je preventivno cjepivo protiv smrzavanja. Jer, čudotvorne pilule za liječenje bolesti nisu. Čim ugledate sumnjivo stanje mačke, pokažite ga veterinari. On će propisati liječenje simptoma, doktori su čisto pojedinačni. Na izvanbolničkoj osnovi provest će se biokemijski krvni test. Na otkrivanje bilirubina u krvi.

To su uglavnom: antivirusni lijekovi, sredstva za održavanje imuniteta, kapaljke za obnovu izgubljene tekućine. U rijetkim slučajevima potrebni su dodatni lijekovi kao hemostatični ili apsorptivi.

Cijepljenje mačke protiv smrzavanja sprečava daljnju infekciju, liječenje i učinke bolesti.

Kada se cijepiti

Inokuliranje raspršivača treba obaviti od ranog doba. Tipično, cjepivo se daje životinji u 8. tjednu. Važno je napomenuti da je do tog vremena majčinska imunost već izgubljena i da je u dobi od 12 tjedana potrebno ponovno inokulirati.

Posljedice cjepiva protiv raspršene mačke – alergijska reakcija na cjepivo.

Iako virus nije strašan prema čovjeku, on se ne prenosi, ali je potrebno cijepiti domaće mačke iz podneblja. I svakako treba jednom godišnje doći s životinjom radi pregleda veterinara.

prevencija

Čak i ako imate kućnog ljubimca, morate poduzeti preventivne mjere protiv ove bolesti. Cijepljenje bi trebalo biti u svakom slučaju., Pored nje, pratiti čistoću wc-a za mačku, čuvati zdjele za hranu i mjesto za spavanje čistim.Obavezno kupajte mačku s šamponom buha. Uzmimo profilaktičku pilulu za crve. Cijena cjepiva protiv raspršivača za mačku varira, provjerite s vašim veterinarom što cjepivo treba vašem ljubimcu i koliko će to koštati.

Da biste spriječili, često morate zračiti sobom u kojoj se živi. Oprati odjeću u kontaktu s njima, operite ruke sapunom i vodom.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: