🐈 Cejlonska mačka: fotografije, videozapisi, opisivanje pasmine, karakter, vrtić

Cejlonska mačka

Ceylonova mačka vrlo je rijetka pasmina. Štoviše, to su jedine mačke koje su uzgojene u Italiji. Iako je njihova priroda puno egzotičnija. A njihovi glavni znakovi razlike su jedinstvena boja: otkucavanje + tablični uzorak.

Podrijetlo pasmine

Kao što ime implicira, rodno mjesto pasmine – Cejlon – sada je otok Šri Lanke. Godine 1984. stigao je talijanski liječnik Paolo Pelegatta. Toliko je volio mačke da je s njim nekoliko doveo u Italiju. Tamo je, zajedno s drugim uzgajivačima, započeo uzgojni program za isticanje nove pasmine, uklanjanje neželjenih značajki i postavljanje standarda.

Točno genetsko podrijetlo ove pasmine nije poznato. Doista, u Šri Lanki su bile i druge crvene i uočene mačke koje bi mogle biti progenitors tih mačaka koje danas poznajemo. Osim toga, nije činjenica da divlje mačke nisu sudjelovale u prirodnoj selekciji. Pseći nešto slično tajlandskoj mačiću.

Opis Ceylon mačka pasmine

Cejlonska mačka ima malu ili srednju veličinu. Težina odrasle mačke je 2,5-4 kg.

Na trakama vrata može se slomiti. Na leđima, nogama i repu Ceylonove mačke, na prsima je jasan uzorak, na čelu je uzorak u obliku slova M. Postoji dva reda mrlja na trbuhu. Vrh rep je oslikana u kovitlajuće boje.

Pačaste jastučiće u boji tonusa, nos – ružičasto s rubom u tonu vune.

Na sljedećim fotografijama možete vidjeti kako Ceylonova mačka izgleda:


video

Koliko je ceylon mačka

Koliko vam trošak Ceylon mačka mačaka? Ovo je iznimno rijetka pasmina mačaka koje još uvijek pokušavaju pronaći. Kompliciranje zadatka je da je zabranjeno miješati stropove s drugim pasminama. Jer cijena tih mačića bit će visoka, ali točni brojevi nisu mogli naći.

Gdje kupiti Cejlon

U stvari, sve rasadnike i uzgajivače Cejlonove mačke nalaze se u drugoj domovini pasmine – u Italiji. Ako se upoznate s objavom prodaje mačića ove pasmine na internetu, pažljivo pročitajte recenzije o prodavaču i zatražite dokumente o mačiću.

U međuvremenu, u Rusiji, možete pogledati Abyssinian mačke, koje se često uspoređuju s Cejlonom. Jedno od rasadnika nalazi se u Moskvi //www.superaby.ru/.

Groznica Ceylonove mačke čudo je u Ukrajini. No, u Kijevu su mačići Abyssinian pasmine //royaljoy.com.ua/.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: