🐈 Cat health: 8 savjeta o tome kako spasiti, a ne naštetiti

Cat zdravlje: 8 savjeta o tome kako zadržati

Voditi mačku je velika odluka, jer dobivate prijatelja koji će vam dati ljubav, ljubav, radost i toplinu. Ali s time dolazi odgovornost i obveze prema kućnom ljubimcu. Vlasnik mora osigurati pravilnu njegu mačke, osjećajnu i fizičku dobrobit. Čak i uz najbolju brigu, ljubimac se može razboljeti. Ali ako ne slijedite teške savjete, možete smanjiti šanse za pojavu problema s zdravljem vašeg ljubimca.

Za zdravlje i dugovječnost mačke je potrebno

  • Redovite preglede kod veterinara, Čak i ako vaša mačka izgleda savršeno zdravo, barem jednom godišnje trebate je pokazati veterinaru. Ne zaboravite da je otkrivena bolest u ranoj fazi puno jednostavnija i jeftinija za liječenje od trčanja. Osim toga, možete dobiti stručne savjete o brigu o vašem ljubimcu, jer se potrebe mačaka mijenjaju s godinama.
  • cijepljenje, Čak i ako vaša mačka ne hoda na ulici, to ne znači da nije podložan zaraznim bolestima. Stoga je potrebno redovito cijepljenje. Posavjetujte se s veterinarkom o ovom pitanju, tako da danas postoji nekoliko cjepiva koja štite od raznih bolesti.
  • Antiparazitski tretman, Redoviti tretman buha i anthelmintic obavezan za domaće i ne vrlo životinje. Ne samo da paraziti uzrokuju veliku štetu zdravlju mačke, nego mogu biti i opasni za ljude, stoga nemojte zanemariti liječenje buha i crva.
  • Kvalitetna hrana, Danas postoji mnogo mišljenja različitih stručnjaka i vaših, što je bolje za hranjenje mačke. Vrste hrane na policama malih trgovina i supermarketa su čak i više od nutritivnih mišljenja. Izbor je, naravno, tvoja. Ali zapamtite da su mačke zvijeri. Nikad ne hranite mačje hrane za pse., I sve što odaberete, konzultirajte vašeg veterinara kako bi se osiguralo da je dijeta vaše mačke pravilna za nju. Pazite na hranu za sve potrebne vitamine i minerale. Saznajte je li Whiskas štetan i kako odvojiti mačku od Wiskasa i Kitiketa. Također imajte na umu da mačke imaju različite prehrambene potrebe ovisno o njihovoj dobi. Ono što mačić treba nije pogodan za odraslu mačku i obrnuto. Pročitajte kako odabrati mačka hranu.
  • Fizičko opterećenje, Pokret je život. Princip je relevantan ne samo za ljude, već i za mačke.Pružite svoje ljubimce redovite tjelesne aktivnosti, igrajte se s njom, ne samo da će poboljšati tjelesno zdravlje, već i jačati vezu između vas.
  • Sigurnost u kući, U savršenom pogledu na život mačke, kućni ljubimci moraju hodati vani, disati svježem zraku, sunčati, imati fizičku vježbu penjati se na stabla i trčati za golubovima. Ali danas nije moguće: infekcije, automobili, zli ljudi i druge životinje – sve ovo je opasnost za mačku na ulici. Stoga, kad vaša mačka krene po balkon ili diše svjež zrak na prozoru, pazite da je za nju sigurno. Pored otvorenih prozora u kući, postoji i mnogo opasnosti za mačke. Postoji mnogo zatvorenih cvjetova koji mogu biti opasni, kemikalije, električne žice, visoka ormarića itd.
  • Nema stresa, Već je poznato da stres ima negativan učinak na imunološki sustav, što dovodi do pojave različitih bolesti. Uzrok stresa može biti dosada, usamljenost, briga ili, naprotiv, pojava novog člana obitelji, preseljenja itd. Pokušajte što je više moguće za zaštitu životinje od stresnih situacija, i ako ih se ne može izbjeći, posavjetujte se sa svojim veterinarkom kako ublažiti stanje životinje.Još jedna vrlo važna točka – djeca i kućni ljubimci trebaju živjeti u skladu i ne miješati se u međusobno. Važno je da dijete ne povrijedi životinju i da ga se tretira s poštovanjem, a kućni ljubimac će zauzvrat odgovoriti u naturi. Kada započnete dijete ili kupujete mačku, razmislite o svemu na najmanji detalj kako bi svi bili udobni.
  • Najvažnije je biti pozoran i ljubazan domaćin., Trebali biste znati uobičajeno ponašanje svoje mačke, tako da kad odstupate od uobičajenog ponašanja na vrijeme i zatražite pomoć. Zapamtite za sebe koliko, uobičajeno, životinja jede hranu i pije vodu, kako aktivno igra i koliko dugo spava.

Najbolja prevencija bilo koje bolesti je ljubav i njegu. Ne zaboravite na to.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: