🐈 5 uzroka mačke čireve - na vratu, glavi, leđima, bradi, ušima

Cat Sores

Mnogi vlasnici su suočeni s situacijom na kojoj postoje čireve na koži mačke. Što učiniti i kako postupati? Životinja pati i češlja na pogođena mjesta. Najčešće, bolest utječe na vrat i uši. Utvrdite da je mačka pogrešna, možda samo veterinara. Možete pomoći stručnjaku i zapisati sve simptome i ponašanje kućnog ljubimca.

sadržaj

 • Uzroci čireva na koži mačića
 • Paraziti kod mačaka
 • Alergijska reakcija kod mačaka
 • Dermatitis kod mačaka
 • Dijagnoza i liječenje čireva na koži mačića i mačaka
 • Svrbeće za čireve mačaka

Uzroci čireva na koži mačića

Bolovi na koži mačića mogu biti uzrokovani dermatitisom ili nizom drugih bolesti. Oni mogu biti različitih oblika i izgleda. Uglavnom, svrbež je uvijek prisutan i ljubimac češlja na zahvaćena područja tijela na koži.

Pojava čireve signalizira prisutnost bolesti, jer su oni sami već posljedica i vizualna manifestacija.

Glavni razlozi pojave lezija koji utječu na kožu mogu biti:

 1. Nepravilna kineska dijeta;
 2. Nasljedna sklonost;
 3. Alergijska reakcija;
 4. Paraziti (krpelji, buha, crvi);
 5. Oslabljeni imunitet.

Iz gore navedenih razloga postaje jasno da se svaka životinja može oboljeti od infekcija kože. Razlozi ove mase. Međutim, nije dovoljno otkriti da je mačka stvarno bolesna, potrebno je utvrditi što točno, Tek tada liječenje može biti učinkovito i ne pogoršati stanje kućnog ljubimca.

© shutterstock

Za koje su određene bolesti nezdravu kožu karakteristična, detaljno ćemo ispitati.

Paraziti kod mačaka

Najčešći uzrok čireve su samo paraziti. Oni odabiru najfinije i najtužnije mjesta na tijelu mačaka. Na primjer, vrat ili područje ispod šape životinje. Takvi paraziti mogu biti buhe i krpelji. Međutim, nisu oni sami koji uzrokuju bolest, nego komponente njihove vitalne aktivnosti. Saliva, koja se dobiva ispod kože, aktivira mehanizam alergijske reakcije. Mačka osjeća se svrbež i češlja ugrize. Nadalje, bakterije ulaze u rane i počinje već komplicirano tijek bolesti.

Vlasnik životinje najprije mora obratiti pažnju na nemirno ponašanje vašeg ljubimca.

Pažljivo pregledajte kožu, i ako se pronađu buhe ili krpelji, tretirati ih za parazite.U svakom slučaju, morate se obratiti veterinarskoj klinici. Da bismo bili sigurni da je odgovor tijela zapravo na parazit.

Ako mačka svrbi, a vlasnik nije pronašao buhe, onda vjerojatno, razlog je u krpeljima. Subkutani paraziti mogu otkriti samo veterinar. Nakon obavljenih testova, liječnik postavlja dijagnozu i propisuje liječenje. Najčešće, mačka proizvodi injekcije "Ivermeka". Tri intramuskularne injekcije potrebne su u intervalima od deset dana.

Tako se događa da nema mogućnosti posjetiti veterinara, a mačka se češlja. U tom slučaju, trebali biste pokušati dobiti isti lijek, ali u obliku gela i širiti životinju.

Alergijska reakcija kod mačaka

Mačka ima čireve na koži, što može biti? Zapamtite, možda ste promijenili hranu ili životinju nedavno ozbiljno bolesni? Čak i kupnja novog kompleksa vitamina može izazvati alergijsku reakciju na koži., Dijagnoza je vrlo netočna, za određivanje alergija, možda samo veterinara, uz pomoć testova za skupine alergena i vizualni pregled životinje.

Međutim, alergija na hranu nije jedina mogućnost, ali jedna od mnogih.Kućni ljubimac može reagirati na prašinu ili higijenske proizvode.

Čak i obični deterdženti za pranje mogu biti alergeni.

Saznajte zašto su nastale čireve, možete koristiti test za alergene. Kako izgleda, to se lako može vidjeti na fotografiji na internetu. Kada se identificira grupa, na koju mačka ima reakciju, morat će ga zaštititi od ove vrste utjecaja. Inače će kućni ljubimac morati stalno sjediti na lijekovima.

© shutterstock

Dermatitis kod mačaka

Postoje mnoge vrste dermatitisa. Neki od njih nastavljaju bez pogoršanja, drugi čak mogu biti kobni. Ako mačka ima čireve po cijelom tijelu, a popraćena je gubitkom kose, onda je najvjerojatnije razlika. Bolest je opasna ne samo za mačiće i mačke, već i za ljude. Stoga, žurno za veterinara. Pri potvrđivanju dijagnoze mačka će biti propisana liječenje pomama i posebnim šamponom.

Kod herpesa prevencija se provodi svim životinjama i osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženim kućnim ljubimcem.

Tu je i bakterijski dermatitis. Ako je kućni ljubimac zaražen, tada su mačje čireve na glavi mačke i kroz tijelo. U opasnosti su životinje s slabim imunitetom, uglavnom mačići do godinu dana. Liječenje propisano od strane veterinara zapravo je tijek antibiotika.

Dijagnoza i liječenje čireva na koži mačića i mačaka

Kada idete liječniku, trebali biste se pripremiti. Veterinar će definitivno pitati koliko dugo su se pojavile čireve na koži, da li su promatrani poboljšanja, bez obzira na to imaju li sezonsku predispoziciju. Nakon što ste dobili odgovore na ova pitanja, iskusni stručnjak provodit će testove i analize:

 • Ultravioletni pregled;
 • biopsija;
 • Ispitivanje krvi;
 • Mrlje i ogrebotine;

Nakon dobivanja rezultata moći će se procijeniti uzroci izgleda i načiniti tretman mačjih čireva. U većini slučajeva, mačka se prenosi na hipoalergijsku prehranu. Unaprijediti imunitet ljubimca i propisati komplekse vitamina. To se posebno odnosi na liječenje antibioticima. Jer već je oslabljeno, tijelo je izloženo snažnom učinku lijeka.

Ako sve ove mjere dovode do činjenice da će simptomi čireve u mačiću početi proći, tada je liječenje pravilno propisano. Ostaje samo nastavak odabrane terapije.

Međutim, događa se da liječenje može pogoršati stanje ljubimca. Mogu se pojaviti krvne žile u mačkama, a opće stanje se znatno pogoršava. Razlog može biti alergičan na lijekove, U tom slučaju hitno mijenjaju recept i blago ubrizgavaju nove lijekove. Mačka se stalno prati i ako se ne otkrije nikakva negativna reakcija, nastavite liječenje osnovne bolesti.

© shutterstock

Svrbeće za čireve mačaka

Mnogi vlasnici prvenstveno pokušavaju ublažiti svrbež nekog kućnog ljubimca. Ako uklonite simptome, životinja će prestati češljati čireve i početi liječiti. Koža će početi dobivati ​​zdrav izgled. Ali ova je metoda u osnovi pogrešna. Povlačenje simptoma nije lijek.

Čim vlasnik prestane davati lijekove, svrbež ne samo da se vraća već i pojačava. Zanemareni oblik bolesti može proći od lokalnog do općeg i utječe na cijelo tijelo i kožu mačke.

Na primjer, ako je na vratu bilo nekoliko čireva, onda se mogu širiti po cijeloj površini kože. U ovom slučaju životinja može umrijeti.

Obavezno se obratite specijalistu, nemojte samozavaravati se. Pravodobno i pravilno liječenje pomaže mačiću da živi sretno ikada poslije, na užitak od vas. Ne zaboravite na prevenciju parazita i godišnje cijepljenje. Hranite kućni ljubimac pravilno i obratite pozornost. Svakodnevno provjeravajte kožu i kaput.Uostalom, životinje su jednako naglašene kao i ljudi.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: