🐈 Highland Straight (škotska ravnodlaka s dugom kosom): opis pasmine

Cat Highland Straight: opis pasmine i karakter

Škotska ravna kose dugačka mačka (Highland Straight) je vrsta škotske mačke. Glavne prednosti ove pasmine su poslušna priroda, lijep izgled i nepretenciozna skrb. Highland Straights su bili uzgajani križanjem škotskih škotskih ravnih, britanskih i perzijskih mačaka. Škotske ravne kose dugih kose priznaju sve međunarodne udruge, ali se i danas smatra da je pasmina vrlo rijetka.

  • 1. Opis škotskih ravnih mačaka
  • 2. Priroda kućnih ljubimaca
  • 3. Značajke skrbi

1 Opis mačaka škotskih ravno ušivenih

Opis pasmina je kako slijedi:

  1. 1. Voditeljica. Škoti imaju ispupčenu lubanju i okruglu glavu. Karakteristike mačaka ove pasmine smatraju se velikim obraza i urednim licem. Vrata kućnog ljubimca su kratka i brada je moćna i dobro definirana. Auricles su mala, stojeći. Oči su velike, a njihova boja odgovara boji kaputa.
  2. 2. Tijelo. Mačke ove pasmine imaju mišićno tijelo. Ženke izgledaju manje i gladnije od muškaraca. Rep reprezentativnih škotskih škotskih mačaka nije dug i prljav. Prsti su proporcionalni tijelu, prsti na šapama su tijesni.
  3. 3. Težina i visina. Mačke vagaju u težini od 3 do 6 kg, a mačke – od 3 do 9 kg. Što se tiče rasta, mužjaci dosežu oko 33 cm, a ženke – 30 cm.
  4. 4. Vuna. Unatoč činjenici da su ravnodušni Škoti dugotrajni, među njima postoje i pojedinci s srednjom vunom s debelim podslutom. Highland Straight ima gustu i ugodnu kapu za dodir.

Za ovu vrstu mačaka dopušteno je velik broj različitih boja, uključujući prugastu, trobojnu i boja.

Boja boja u bočnoj boji

Najčešći pojedinci su obojeni u kremu, plavoj, tamnosmeđi, crnoj, bijeloj i dimi svježoj sjeni. Glavna značajka Highland Straight je da njihova vuna ne ulazi u prostirke i ne zahtijeva posebnu njegu.

Velike ravne mačke mogu se međusobno križati. Istodobno, u gnijezdi mačji se mogu naći ne samo uspravno nego i vješajućim ušima.

PreporučeniČokoladni Britanac – fotografija, opis i karakter

2Karakterne kućne ljubimce

Predstavnici ove pasmine su uravnoteženi i krotki. Jednako su prikladni za samce i velike obitelji s malom djecom.Mačke vole komunicirati sa kućanstvima, ali ne nametnuti svoje društvo. Highland Straights također su prilično strpljivi i prijateljski raspoloženi. Nikada nemoj pokazati nerazumnu agresiju, čak i strancima.

Preporučljivo je odgajati mačiće od ranog djetinjstva, ali tijekom treninga nikad ih ne bi trebali udariti i vikati na njih. Škoti otvorenih lica vrlo su ranjivi i prljavi kućni ljubimci, tako da se mogu osvetiti vlasnicima zbog svoje neozbiljnosti.

Škotske ravno uši mačke su dobre za druge kućne ljubimce koji žive s njima na istom području. S vremenom su škotci pronašli zajednički jezik s drugom mačkom ili psom i igrati se s njima sa zadovoljstvom i dijeliti delicije. Gornji nizovi lako se približavaju maloj djeci i postaju snažno povezani s njima. Postoje slučajevi kada su kućni ljubimci izabrani kao njihov vlasnik, najmlađi član obitelji.

3 Značajke njege

Unatoč činjenici da mačke ove pasmine imaju debelu i dugu kosu, to ne zahtijeva temeljitu njegu. Potrebno ga je češljati tijekom razdoblja moltinga, nekoliko puta tjedno pomoću specijalnog češlja. Poželjno je okupati Highland Straight ne više od 5 puta godišnje.Vodene postupke moraju se provoditi specijaliziranim šamponom za mačke.

Sušenje kosu vašeg ljubimca nakon kupanja treba obaviti sušilom za kosu, držeći ga na udaljenosti od 40 cm od mačjeg tijela. Ako je ovo pravilo povrijeđeno, životinja se može razboljeti i čak umrijeti od pregrijavanja.

Posebna pozornost treba posvetiti pripremi uravnotežene prehrane za četveronožne ljubimce. Poželjno je hraniti odraslu mačku s posebnom industrijskom hranom koja nije niža od klase premije. Preporučljivo je prevesti škotski ravno-mačka na prirodnu hranu tek nakon savjetovanja s veterinarom ili iskusnim uzgajivačem.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: