🐈 Čarapa za mačku nakon kastracije

Čarapa za mačku nakon kastracije

Operacija uklanjanja testisa mačke je jednostavna, obavljena pod općom anestezijom. Rana je mala, sama upijajuća šavova. Ali, ako životinji pružite priliku da je liznete, proces iscjeljivanja neće biti 3-4 dana, već duže. Ovratnik za mačku nakon kastracije će spriječiti infekciju i neće dopustiti rastanak rane. Ovo zaštitno sredstvo može se kupiti u trgovini za kućne ljubimce, u veterinarskoj ordinaciji ili to učiniti sami.

sadržaj

  • Mačka nakon kastracije
  • Vrste ovratnika

Mačka nakon kastracije

Mačka, nakon što se probudila iz anestezije, vrlo je slaba i nije koordinirana. Ovo stanje može trajati dan ili dva. Ovisi o njegovoj tjelesnoj težini i zdravlju. Posjetivši pladanj, želi lizati svoje mjesto pod repom. Bol ga može natjerati da ublaži patnju. U postoperativnom razdoblju ovratnik se odmah stavlja na mačku, prije nego što dođe do života.

Pravilno odabran vratni stalak olakšat će brigu o mačkoj kosti nakon kastracije. Ne bi trebalo biti čvrsto ili objesiti se oko vrata.

Zaštitni konus neće ometati kretanje, pijenje, jedenje, oporavak. No, neobičan pribor uzrokuje iritaciju i nervozu.Iz tog razloga, vlasnici životinje, štujući ga, ne nose poseban uređaj preporučen tijekom kastracije. Komplikacija koja se može dogoditi ako se rana lizne je upala neozbiljnih šavova, njihova gubljenja. Kako bi izbjegao takav fenomen, nakon kastracije mačka treba hodati u ovratniku.

Postoperativna skrb za životinju je pažljiva i nježna. S vremena na vrijeme potrebno je ukloniti ovratnik nakon kastracije mačke kako bi se mogao odmoriti, piti, jesti, spavati.

Ladicu treba obložiti laganim punilom, kako bi se pratilo krvarenje rane i urina. Mačka, odmaknuta od anestezije, će se zamrznuti, a onda može se podići na 39,5 stupnjeva, Sve što je neuobičajeno i ometalo, pogoršat će stanje bolesnog ljubimca. Koliko dugo nositi mačku nakon kastracijskog ovratnika ovisi o zatezanju rane.

© shutterstock

Vrste ovratnika

Da bi uzrokovala manje nelagode kod kućnog ljubimca nakon kastracije, potrebno je odabrati ovratnik veličine. Zaštitni uređaj naziva se i elizabetanskim ovratnikom, kako ga je izradila engleska kraljica Elizabeta. Neugodan dio ormara brzo je izašao iz mode,ali se uvelike koristi u veterinarskoj praksi u liječenju mačaka i pasa. Ovisno o materijalu, posebna oprema je sljedeća vrsta:

  • plastike;
  • kartona;
  • tkiva.

Gotov proizvod izrađen je od prozirne plastike, ima nekoliko veličina. Možete ga kupiti u trgovini za kućne ljubimce, ponekad u klinici za veterinare. Skraćene konusne haljine, čvrsto pokrivaju vrat, bez ometanja gledanja okolo, jedenja. Ovisno o širini polja, to može biti od sljedećih veličina (za mačke):

  • Br. 8 (8 cm);
  • Br. 10 (10,5 cm);
  • Br. 12 (12 cm).

Jednostavan i higijenski uređaj ima jedan nedostatak – visoka cijena za kratko vrijeme korištenja: od 100 do 130 rubalja. Čarapa za mačku nakon kastracije mora se nositi 4-5 danastoga je moguće napraviti ovaj jednostavan stalak s vlastitim rukama. Ako se prekine, lako je zamijeniti novom.

Poput industrijskog dizajna, domaći proizvod izrezan je iz plastične boce, lonca. Model je preuzet iz trgovine za kućne ljubimce.

Skraćeni konus željene širine i promjera odreže se s 4-5 radijalnih proreza za pričvršćivanje. Rezovi bi trebali biti glatki. Gdje je vrat, pričvršćen je gaza ili drugi materijal, vezanje.Ako želiš napraviti konus ljepšu, obložen je krpom. Vaša mačka nakon kastracije može napraviti kartonsku inačicu ovratnika. Jednostavno, neće dugo trajati, ali je jeftino, ne šokira životinju.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: