🐈 Burmanska mačka (sveta burma): fotografije, cijene, pasmina, karakter, video, uzgajivačnice

Burmanska mačka

Zemlja zlatnih pagoda, koja se nalazi na obalama Irrawaddyja, gdje svjetla golemog Mandalaya sjaju, i žene plemena Padaung s dugim vratovima ukrašene prstenima, sjajno su svijetu davale mačku, pred ljepotom kojih je vrijedno prostrijeti. Sveta Burma (Burmanska mačka) – upaljač u njezinu čast!

Podrijetlo pasmine

Gubitak kose

pretres

Stav prema djeci

Jednostavnost njege

inteligencija

  1. Vuna i boja

Opis opcija boje i boja burmanske mačke zaslužuje neke pohvalne riječi. Vuna može biti srednja ili duga, ali vrlo svilenkasta i ne formirajući zaplet. Oštrica oko vrata je bogata, valovita kosa na trbuhu.

Postoje četiri poznate boje burmanske: plava točka, točka pečata, čokolada i ljubičaste oznake. Nije dopušteno slaganje na vunu ili "mar". Crna, siva, crvena mačka čak i s sijamskom maskom nije burmanska mačka!

Razlike između istinskih burmanskih i drugih mačaka koje imaju sijamski korijen u svom rodovniku: vuna na trbuhu je uvijek lakša nego na leđima i udovima.

Značajke burmanskih mačaka vidljive su u boji šape. Na prednjim šapama, bijela rukavica završava glatkom linijom preko šape i ne prelazi kut karpalnog zgloba. Poželjna je simetrija pune rukavice.Čizme na stražnjim nogama pokrivaju cijeli ekstremitet i tvore "poticaj" pod šarkom. Pozdravlja se simetrija "čizama" i "špica".

VAŽNO! Burmenski mačići su rođeni bez korporativne boje, apsolutno su bijeli! Samo pola godine počinju se pojaviti sijamske boje, rukavice i čizme. I konačni boja kaputa može se formirati za tri godine!

Kao prava hramska mačka, burmanska ljepota ne podnosi gužvu i užurbanost. Burmanske mačke imaju dobre manire. Dobar uzgoj, uz suzdržanost, više je karakterističan za pasminu. Kako utvrditi da je vaša mačka bijesna? Samo pogledajte okolo. Ako ga ne vidite, najvjerojatnije je sveti mač Burme odlučio ponosno otići u mirovinu. Zatražite hitno oproštaj, i, Hallelujah, burmanska mačka će vam oprostiti, jer to nije osvetoljubiv.

Hramska mačka, iako ljubavnica tišine, ali nemojte smetati i razgovarati. Njihov je glas nježan, ali često služe. Recenzije vlasnika u ovom pitanju su oštri: "Pa, govornik!".

Ali ne nestašno! Čak i kada su prirodi jako znatiželjni, burmanske mačke neće razbiti službu svekrve skakanjem na ormar. Ne vole skakati i ponašati se.To je malo i samo ako ne ispadne njihovo dostojanstvo.

Dostojanstveno, privlače ljubav i sve "nježnost tele", dopuštaju da stiskaju djecu i goste.

Ali, ako se zbiva u kući, prvo je zahtjevno: "Meow" će pokušati riješiti sukob.

Vrlo miran karakter, vrlo inteligentna pasmina! Usput, saznajte vrijedi li hraniti mačića Whiskasu.

zdravlje

Ono što je najvažnije, vlasnici bi se trebali sjetiti da burmanski mačić nije sposoban živjeti na ulici i da jako voli toplinu. Kako bi:

  • najčešće, burma umre zbog pokušaja da se oslobode. Ne znaju kako ispravno pasti, tako da bijeg od prozorskog lista leži s lošim posljedicama. A urođena inteligencija ne dopušta da izdrže uličnu konkurenciju.
  • udobna sobna temperatura zraka za burmansku mačku – 22 stupnja i ništa manje! Ali nemojte zaboraviti zračiti stan!

Burmanska vuna nema podstavu, ali ima jedinstvenu kvalitetu – ne prelazi u prostirke. Tako je tjedno ogrebotina dovoljna za održavanje ljepote kaputa.

Uši i oči trebaju biti očišćene nakon kontaminacije.

Također je važno znati kako se riješiti buha u mačići.

hranjenje

Ono što su svećenici služili za hranjenje vjernih mačaka u hramovima Burme, nažalost, nije poznato, ali sudeći po kakvoj vrsti burmanskih gurmana, jeli su delicije.

Ove ukusne navike svete burmanske mačke danas su istinite. Burmanske mačke imaju dobar apetit i posebno su zadovoljni što praktički ne pate od pretilosti.

Pristaše prirodne hrane trebaju biti svjesni da dnevna stopa hrane za burmanske mačke – oko 150 grama.

VAŽNO! Eksperimenti s pokušajem hranjenja kućnog ljubimca bez kvalitetne suhe hrane ili konzervirane hrane mogu dovesti do činjenice da bojna tvar dodana takvoj hrani može promijeniti karakteristični ton životinjskog krzna!

video

foto

Gdje kupiti mačića

Divljači koji uzgajaju svetu burmu još uvijek su rijetki u Rusiji i Ukrajini. Možda je to dobro – uzgajivači su oprezniji o pasmini. Divljači burmanskih mačaka godišnje imaju do 3 legla, a to je ukupno oko 12 mačića. Ovi brojevi, naravno, utječu na cijenu.

Cijena burmanske mačke s punim paketom dokumenata varira od 20.000 rubalja (pet klasa) do 70.000 rubalja (show klasa). Životinja bez dokumenata može se prodati mnogo jeftinije. Gdje kupiti Burmu? U vrtiću ili privatnim vlasnicima? Izbor je vaš.

Odaberite burmanski mačji vrtić

U Moskvi

  • //sacred-birman.ru/
  • //www.birmania.ru/

U Minsku

  • //elegant-cat.ru/ru/

U Kijevu

  • //www.sacredbirman.com.ua/

Burmanska mačka – naučite svoj zen!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: