🐈 8 kriterija za prirodu britanske mačke

Britanski mačka karakter

Obilježja britanskih mačaka cijenjena su ne samo od uzgajivača, već i onih koji žele imati smiješnu i nezavisnu mačku kod kuće.

sadržaj

 • anatomija
 • Glavne osobine britanske mačke
 • vlasnik
 • Glavne značajke
 • Prednosti karaktera britanske mačke
 • Oprez
 • Značajke karaktera britanske mačke
 • Značajke
 • Sažetak Karakterističan
 • karakter
 • Nemoj štetiti

Priroda britanske mačke određena je nekoliko kriterija:

 1. Niska razina i aktivnost;
 2. Razigrano raspoloženje;
 3. Nema potrebe za stalnom pozornošću;
 4. Umjereno privrženost vlasniku i kući;
 5. Visoka razina inteligencije i neovisnosti;
 6. Relativna jednostavnost u skrbi;
 7. Visoka razina kompatibilnosti s djecom;
 8. Odsutnost patoloških i karakterističnih bolesti.

Karakter britanskih mačaka ne ovisi o vrsti kojoj pripada: kratkovidna ili polu-dugokosi. Britanska mačka je uzgojena u Engleskoj i smještena kao prilično mirna nezavisna životinja koja ne zahtijeva posebnu pažnju i stalnu pažnju.

© shutterstock

Takva mačka će biti izvrstan kućni ljubimac za ljude koji žele imati kućanicu krzneni, a on neće trpjeti zbog stalne odsutnosti svojih vlasnika.

anatomija

Anatomska obilježja britanske mačke je prilično širok koštani sustav, pliš vune i veliki broj boja. Najčešći bojanje pod nazivom "British Blue", S obzirom da standardna boja ne postoji, prisutnost nestandardne boje ne smatra se odstupanjem od standardnih karakteristika pasmine.

Glavne osobine britanske mačke

Ako uzmemo u obzir glavne značajke karaktera britanske mačke, vrijedi spomenuti prijateljstvo i smirenost. Takva mačka neće trpjeti sama kod kuće bez vlasnika i učiniti prljave trikove kako bi privukla pozornost. Liku britanske mačke karakterizira mirno raspoloženje, ali u isto vrijeme mačka vrlo emotivno susreće svoje vlasnike, a tijekom igre moći ćete primijetiti val energije i ljubavi.

Nikada neće biti dosadno takvoj mačiću, jer je prilično neupadljiva, ali istodobno snažno povezana s vlasnicima, ne reagirajući vrlo bolno na promjenu okoliša ili njihovu odsutnost za ostatak kućanstva.

vlasnik

Kuća je privatno područje mačke, gdje će se uvijek osjećati ugodno.Osim toga, osobitost lika britanske mačke jest da ne odabire jednog domaćina i tretira obitelj u cjelini, jednako vrijedi i za sve članove.

© shutterstock

Takva mačka će vas oduševiti svojom nezavisnošću, budući da je neophodno da trebamo osobni prostor – to su navike Britanaca koje moramo prihvatiti. Zanimljiv lik britanske mačke privlači pažnju ovoj pasmini uz neobičnu boju i izgled. Vrijedno je spomenuti takve osobine britanskih mačaka kao nedostatak ljubavi za dugotrajne igre, takva mačka neće imati puno zadovoljstva od toga da se nosi na rukama, ali istovremeno oni su dovoljno kontakti, oni lako mogu naći zajednički jezik s ostalim gostima kuće, čak i sa psom.

Glavne značajke

Priroda britanske kratkovalne mačke može se opisati po nekoliko obilježja:

 • mir;
 • neovisnost;
 • Visoka razina ljubavi;
 • Umjerena aktivnost;
 • Kontakt.

Procjenjujući sve značajke britanskih mačaka, shvatit ćete da je takav ljubimac savršen za obitelji s djetetom, a mačić neće donijeti posebnu brigu i lako se prilagođava novom okruženju i pravilima vaše obitelji.Takav ljubimac će vas oduševiti više od godine dana sa svojom igrom, ljubavlju, blagom raspoloženjem i smirenošću.

Prednosti karaktera britanske mačke

Vlasnik Britanca može u potpunosti cijeniti prednosti eksterijera kućnog ljubimca, koji savršeno nadopunjuju svoj ugodan karakter. Značajke izgleda ove mačke je vrlo prijateljski izgled, veliki broj boja, koji se mogu razlikovati od čiste crne do kornjača.

Istodobno, mačka je prilično velika i izgleda čvrsta, ona također proizlazi iz samopouzdanja i plemstva, koja je, u kombinaciji s mirnim karakterom, učinila ovu pasminu popularnom dugi niz godina.

Unatoč činjenici da je ona prilično nezavisna mačka, opis karaktera britanskih mačaka ne može se nazvati potpunom, ako ne obratite pažnju na brigu koju mačka vodi za goste. Ako gledate ljubimca, primijetit ćete da se ugodan karakter britanskih mačaka ne odnosi samo na članove obitelji, već i na goste, budući da mačka praktički nije agresivna i rijetko pokazuje da mu se ne sviđa strancima.

© shutterstock

Oprez

Britanske mačke vole se udaljiti od cijelog svijeta i sakriti se u vlastitom kutku. Međutim, to će se dogoditi točno dok ne osjete da ih vlasnik treba. A u slučaju ako u kući postoji dijete, mačka ga uvijek smiruje i brinuti se za tvoju mačku.

Istodobno, ako je mačka prilično bolno uočiti pretjeranu ljubav i naklonost od svojih odraslih vlasnika, tada će strpljivo i junački podnijeti sve igre s djetetom, shvativši da dijete nije samo njegov gospodar, već i neko dijete. Lik i navike britanske mačke vidljive su od djetinjstva, jer nakon što dovedete kuću kod mačića rijetko sranje na pogrešnom mjestu ili raspršite hranu i igračke, to je određeno visokom razinom čistoće mačića i njegovim karakteristikama britanskih mačaka.

Značajke karaktera britanske mačke

Ako odlučite kupiti mačića ove pasmine, trebali biste naučiti prihvatiti i poštovati osobine lika britanskih mačaka, oni su svojstveni svim članovima ove pasmine, bez obzira na dob i obrazovanje.

Prvo, takva mačka je prilično neovisna pa nije prikladna onima koji žele stalno milovati i igrati sa svojim kućnim ljubimcem.

Ako pokazujete previše nježnosti i pažnje Britancima, on će pobjeći i sakriti sve dok se ne pojavi agresija. No, u isto vrijeme, lik britanske mačke nikada joj neće dopustiti da joj pokaže svoju slabost i pokazati koliko vas je propustila u vašoj odsutnosti.

Gledanje takve mačke, valja istaknuti da je karakter britanskih mačaka obilježen određenom aristokracijom i arogancijom, a vi biste također trebali biti spremni ne samo za pozitivne emocije, u smislu da takav lik britanskih mačaka nikada neće dopustiti da izoštrljaju kandže o namještaju ili pozadini ali istodobno. ako joj se nešto ne sviđa, morat ćete prihvatiti sve postavke.

© shutterstock

Značajke

Osim toga, karakteristična osobina karaktera britanskih mačaka je tvrdoglavost. Ako ste dotaknuli britanski ponos, mačka će se uvrijediti, odbiti jesti i potpuno odbiti kontakt s vlasnikom, jer je tvrdoglavost jedna od osobina britanskih mačaka. također ovu pasminu karakterizira dovoljno jak ljubomor a u slučaju nastanka novog ljubimca, mačka može promijeniti svoj uobičajeni stil ponašanja i povući se u sebe, ali ako nije ograničen i lišen pažnje, uskoro će se sve vratiti u normalu.

Ukratko, valja istaknuti takve negativne osobine koje se manifestiraju u karakteru britanske mačke:

 • prekomjerna tvrdoglavost;
 • zloba;
 • uglavnom depresivno raspoloženje;
 • zahtjevanu hranu i pravilnu njegu.

Ova pasmina je velika za one koji žele imati kućnog ljubimca, ali u isto vrijeme potrebna je životinja koja ima visoku razinu čistoće. Takva mačka, zbog svoje urođene plemstva, nikada neće dopustiti kršenje pravila higijene – to je karakter britanskih mačaka.

Druga osobitost lika britanskih mačaka je potreba za dovoljno dugim spavanjem bez prekida.

Sažetak Karakterističan

Takva karakteristika britanskih mačaka može biti i prednost i nedostatak. U slučaju da ste stalno na poslu i želite biti zadovoljan od strane mirnog i ljubljenog kućnog ljubimca kod kuće,onda je Britanac najbolji izbor, a lik britanskih mačaka ispunit će sve vaše potrebe. Međutim, ako ima djece u kući i možete biti sigurni da takva mačka nikada neće pokazivati ​​agresiju prema njemuČak i uz povećanu aktivnost, jednostavno će otići i skriti, podešavajući tako kontakt sa sobom.

© shutterstock

karakter

Karakter britanske mačke idealan je izbor za obitelj i usamljeni vlasnik. Vrlo često, koja se pasmina zove mačka, koja je idealna za poduzetnika, s obzirom na karakter i navike britanske mačke, nepretencioznu njegu, neovisnost, neovisnost i istodobno velik broj ljubavi i ljubavi koju mačka daje svom vlasniku – to je sve lik britanskih mačaka.

Kada dođete kući, naći ćete uvijek mirnu životinju koja se odmara u ponosnoj samoći dok niste bili kod kuće i sretno će se igrati s tobom kratko vrijeme.

Priroda britanske mačke ne dopušta da se nametne, ali istodobno ne dovodi do apatije i uvijek prekida kontakt samostalno ako pokazujete previše ljubavi i brige za to.

Nemoj štetiti

Priroda britanskih mačaka neće dopustiti pustošenje, čak i ako imaju mržnju, to se izražava u nedostatku kontakta s vlasnikom. Unatoč svojoj osvetoljubivosti, takva će vas životinja oduševiti jer je karakter i ponašanje britanskih mačaka obilježen nepretencioznom skrbi, glavna stvar nije da drastično promijenite situaciju, način života mačke i dobivate vjernu i miran životinju.

Obožavatelji ove pasmine također obratite pažnju na neobičan izgled i kako se ova mačka dobiva na fotografiji. Uvijek izgleda dobro njegovan i plemenit, čak i malo arogantan, ali u isto vrijeme vrlo prijateljski. Odabir mačića ove pasmine trebao bi uzeti u obzir posebnosti karaktera britanskih mačaka, naime, je li mačić krvav ili melankoličan ili pripada drugom psiho-tipu, jer će to izravno utjecati na njegovo ponašanje.

Ako želite veseliji mačić, trebali biste obratiti pažnju na sanguine, koji imaju višu razinu aktivnosti i razigranost, koja traje tijekom života. A za mirnijeg domaćina, učinit će melankolična mačka, koja će stalno biti u mirnoj državi i samo ponekad pokazivati ​​povećanu aktivnost.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: