🐈 Kako hraniti britanskog mačića 2 mjeseca - njegu i fotografiju

Britanski mačići hrane za 2 mjeseca

1

Britanske mačke su nježne i ljubazne životinje. Oni su društveni, vole društvo, dobro se slažu s djecom. Ali im se ne sviđa previše pozornosti. Često dolazi u novi dom, britanski mačić za 2 mjeseca. Takva nevjerojatna dob za stjecanje bebe.

sadržaj

 • Britanske mačke hranjenja navike 2 mjeseca
 • pravila
 • Potrebna dodatna oprema novog člana obitelji
 • Upotrijebiti se na novo mjesto i obuku u ladicu
 • Upoznajte sve članove obitelji
 • Sigurnost na prvom mjestu
 • Higijena životinja i cijepljenje
 • cijepljenje
 • Uteg i promjene hrane

On je odrastao dovoljno da bi počeo učiti jesti sam. Vrijeme je da započnete njegovo obrazovanje, da se prilagodite ladici, da objasnite što je moguće i što nije. No, nemojte zaboraviti da su Britanci još uvijek prilično mali i trebaju pravilno i odgovorno pristupiti pitanju svog daljnjeg razvoja, kao punopravna, odrasla mačka.

Britanske mačke hranjenja navike 2 mjeseca

Pitanje: "Kako hraniti britanskog mačića za dva mjeseca?" Vrlo je bitno za brižne vlasnike djeteta, jer je mačić samo odvojio od majčinog mlijeka i dao je odrasloj dobi. Morate početi postupno hraniti bebu.Prvo dolazi mamac 6-8 puta dnevno, u malim obrocima.

Dijeta britanskog dvomjesečnog mačića trebala bi biti kako slijedi: nježna govedina, mlijeko, sir u čistom obliku, vrhnje, kašu s mlijekom, posebna konzervirana hrana za mačiće dizajnirana su za svoje doba.

Fotografija Britanca u 2 mjeseca © shutterstock

Za daljnji prijenos na suhu hranu koristi se 100% vlažna hrana, uz mješavinu suhe hrane, tako da se Britanac koristi za okus takvog jelovnika. Najbolje od svega, provodite britanske mačiće koji hrane 2 mjeseca u isto vrijeme. Nemojte zaboraviti, važno je da uvijek postoji svježa voda u blizini zdjele. Hrana mora biti 27-30 stupnjeva.

pravila

Nemojte bacati govedinu u jedan komad, u nadi da je grabežljivac, on će shvatiti što će s njom. Sirove govedine trebaju biti izrezane u male komadiće, ili se uvijati u mesnati brusilicu. Prije toga, ona mora proći kroz duboko zamrzavanje 24 sata, ili ga morate uliti s kipućom vodom. Hrana za britanskog mačića za 2 mjeseca, odaberite kvalitetu.

Poželjno je da je konzervirana hrana s hranom bila jedna tvrtka. Zato se brzo navikne na hranu.

Što ne bi trebalo biti u hrani britanskog mačića za 2 mjeseca? Također relevantno pitanje. Ne bi trebao biti:

 • Svinjetina (masno meso, sadrži mnogo bakterija, teških u probavi);
 • Ribe iz male rijeke (mnoge male kosti, pitanje čistoće vode u kojoj je pronađena, općenito je zabranjeno hraniti sirovom ribom);
 • Luk (opasno za mačke u bilo kojem obliku);
 • Slatko (hrana nikada nije slatka);
 • Slano (hrana nikada sol);
 • Dimljeno meso;
 • Suhe hrane (vole, ali vrlo štetne u tom dobu u čistom obliku).

Potrebna dodatna oprema novog člana obitelji

Da bi se maleni mogao osjećati ugodno u vašem domu, trebate biti temeljito pripremljeni. Kupite za njega:

 • kuću u kojoj će spavati i odmarati ako želi biti sam;
 • zdjele za vodu i hranu;
 • igračke;
 • nošenje za životinje;
 • kupiti hranu;
 • pladanj i punilo za nju.

Nosite se bolje za polaganje plastike. Unatoč činjenici da je tijekom prijevoza plastični materijal vrlo voluminozan, ali savršeno održava svoj oblik i u tom će slučaju životinja biti udobna.

Tako da britanska mačka ima svoj kutak za odmor, kupiti mu mjesto za spavanje ili ga sami izraditi. Uzmi nepotrebnu kutiju ispod namještaja, opreme (po volumenu treba dopustiti da mačka leži ispruženo). Napravite rupu za ulaz, pokrijte dno kutije starom jaknom, jastukom, stavite u udoban kutak.

Zdjele bi trebale biti najmanje dvije. Za vodu i hranu za životinje. Čuvajte svježu vodu.

Kupite poseban post gdje možete okrenuti kandže. Ako postoji stari okvir ili komad drva, ostavite ga mačiću.

Upotrijebiti se na novo mjesto i obuku u ladicu

U početku, mačić će propustiti posljednju kuću, meow noću, pokupiti i udariti, razgovarati s njom. Briga za britanske mačiće za 2 mjeseca je upravo to. Noću, možete mu staviti toplom bocu vode, omatajući ju ručnikom (to će ga podsjetiti na majku ili prisutnost brojnih drugih mačića). Nemojte žuriti, neka se Britanci smjeste.

© shutterstock

Ako je životinja kupljena u vrtiću, onda su često navikli na pladanj. Ako ne, to nije teško. Nakon hranjenja, odvesti Britance u zahod. Ladica je najbolje napunjena drvenim punilom. Tamo će se svidjeti i brzo će se sjetiti gdje krenuti. Ploča mora uvijek biti čista, obveza je nedostatka neugodnosti. Ako se dogodi zbrka, onda je vrijedno kažnjavanja mačića.

Nije potrebno oguliti mačića, dovoljno glasnog zvuka ili pamuka, tako da se bojao, možete je posipati vodom.

Tako se razvija kondicionirani refleks, a treći put mačić će shvatiti da to nije vrijedno raditi.Nikada ne ostavljajte neprihvatljivu mačku bez kazne.

Upoznajte sve članove obitelji

Djeca vole životinje i pokazuju veliko zanimanje za njih. Recite vašem djetetu kako pravilno uzeti mačku u naručje, kako pokazuje svoje nezadovoljstvo repom klimanjem, da ga ne biste trebali previše pritisnuti i nositi ga oko kuće.

Možda imate neku drugu životinju kod kuće? Zatim najprije morate nekoliko dana da ne upoznate novo s starim. Novi će biti svladan, a stari stanovnik će već osjetiti pojavu novoga. S ovim platiti dovoljno pozornosti i na prvi i drugi ljubimackako bi se izbjegla ljubomora. Za nekoliko dana dogovorite sastanak za njih. Potrebno je u ovom trenutku biti u sobi, a svaki od njih mora imati mjesto za povlačenje, samo u slučaju. Ako dođe do neželjenih reakcija, ograničite kontakt životinja nekoliko dana i ponovno ih uvesti.

Sigurnost na prvom mjestu

Pazite na sigurnost odabrane igračke za mačića, jer oni su poput djece. Ne bi trebalo biti nikakvih dijelova koje Britanac može progutati: dodatni prelijevati, elastični, sjajni, mali zrnci. Igračke bi trebale biti mekane od dobrog materijala.Nemojte kupovati teške i oštre igračke.

Pazite da je sve što je u kući sigurno za mačića:

 • Bliski pristup svim pukotinama na kojima se Britanac može penjati i ne izlaziti, dok ne odraste;
 • Držite pakete izvan dohvata mačića, jer su takve male zlostavljane djevojke koje, dok se igraju, mogu zaglaviti tamo i ugušiti;
 • Pokrijte smeće noću. Britanci neće biti u iskušenju da pronađu i jedu podmornicu ispod kobasice;
 • Stavite mreže na prozore tako da Britanac ne bi buljio u pticu i ne bi mu se pomaknuo;
 • Ne ostavljajte žice u mjestu dostupnom britanskim, kišama, kuglama, on može lako jesti sve to;
 • Dok je Brit vrlo mala, budite oprezni. Sjeća se, možda ga nećete primijetiti, krenite na njega, sjesti, leći;
 • Prije prvog cijepljenja, pokušajte ograničiti kontakt ljubimca s drugim životinjama, razni objekti s ulice;
 • Nemojte ostavljati u otvorenim i nepremljenim kemikalijama, deterdžentima;
 • Suha hrana najbolje se čuva u ormaru od mačke.

Higijena životinja i cijepljenje

Britanci također trebaju redovito češljati. Gumena, ovalna četka je savršena za takvu stvar.Ne samo da će ukloniti višak vune, već i laganu masažu, ukloniti statičku napetost s britanske kose. Njihova vuna nije dugo, nije sakupljena u grudama, nema poteškoća u udvaranju.

© shutterstock

Zimi, trebate mokru ruku pasti na vunu stvoriti, vlagu, jer zrak tijekom sezone grijanja je posebno suh, a vuna na pozadini nestaje.

Svakih šest mjeseci možete kupati Briton s posebnim šamponom. Voda 40 stupnjeva. Nakon kupanja mačka zamotajte ručnik i suha, pobrinite se da ne začuje hladnoću. Svakog tjedna provjerite uši za čistoću, ukoliko postoji višak sumpora, nježno uklonite kupaonicu štapom natopljenom vodikovim peroksidom.

cijepljenje

Ne zaboravite da se britanska pasmina uzgaja gotovo umjetno. Kod životinja ove pasmine slabo imunitet. Nemojte zanemarivati ​​cijepljenje.! Zapravo, to je vrlo važno. Već u razdoblju od dva do tri mjeseca možete cijepiti mačića. To će ga spasiti od mnogih bolesti. Prije posjeta veterinaru, deset dana, dati vašem ljubimcu anthelmintski lijek, ako se nakon deset dana ne nađe krvarenje, onda možete sigurno posjetiti veterinar.

Nakon prvog cijepljenja rade drugi, točno dvadeset jedan dan kasnije. Cjepivo se uvodi čvršće, a nakon četrnaest dana imunitet je već proizveden. Svake godine se preporučuje ponavljanje cijepljenja.

Uteg i promjene hrane

Ako imate britanskog mačića koji je skočio 2 mjeseca, obratite pažnju na činjenicu da mačka ne mora skočiti s visine. Zato što su kosti na njihovim šapama vrlo slabe i još nisu dovoljno učvrstile za takve trikove.

Kad mačka raste, on će stajati na stražnjim nogama i gledati svuda sa znatiželjom.

Ako pogledate fotografiju i usporedite ga s razvojem, na fotografiji britanskih mačića možete vidjeti da se u osmom ili desetom tjednu života doživljavaju značajne promjene:

 • Šape su duže i deblje;
 • Trbuh nije tako ispupčen, postao je manje primjetljiv;
 • Vuna je deblja i duža.

2 mjeseca stari britanski mačić © shutterstock

Mačka ne izgleda kao beba, već starija mačka. Težina britanskog mačića u trajanju od 2 mjeseca treba biti u skladu s normom. Uz pravilnu prehranu, mačka ima 750-900 grama, a mačka je 1-1,7 kilograma. Gledajte težinu mačke. Ako vaš ljubimac ne dobije na težini ni manje, kontaktirajte vašeg veterinara.Koliko brzo Britanac će rasti ovisi o težini svoje majke. Ako je mačka velika, onda će mačić brže dobiti težinu, Ako ste trebali koristiti hormonske lijekove u prva tri dana rođenja, onda to može negativno utjecati na njegov rast.

Dob u kojem mačić prestane uzgajati obično ovisi o pasmini. Britanske mačke u prosjeku, u petnaest mjeseci, dovršavaju svoj rast duljine, a njihov kostur je u potpunosti formiran.

Vodite brigu o svom mačiću, volite ga, sjetite se toga dok se neprimijećuje, ostavljajući samo sjećanja i fotografije za sjećanje. Najbolji dio o tome kako imati mačića je da će postati velika, odrasla mačka.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: