🐈 Britanski mač težak stol za mjesecima

Britanski mačić mjesecima

2

Mnogi vlasnici čistokrvnih mačaka plaćaju mnogo pozornosti na zdravlje njihovih kućnih ljubimaca. Težina britanskog mačića važan je pokazatelj zdravog razvitka predstavnika ove pasmine, pa su vlasnici zainteresirani za koliko se težina smatra normalnim za određenu pasminu pasmine.

sadržaj

 • Prvi mjesec
  • Prvi dani života
  • Drugi tjedan
  • Do mjesec dana
  • Početak hranjenja
 • Pet tri mjeseca
  • Kakvu hranu odabrati
 • Četiri mjeseca mačići
 • 5 mjeseci
 • Zašto je važno kontrolirati težinu ljubimca?

Prvi mjesec

Ovo razdoblje životinje je najteže. U prvim danima života postaje jasno koliko će snažna konstitucija biti mačka kada raste, kolika je težina koju može doći. Znanstvenici su eksperimentalno dokazali da prehrana i skrb u ranom djetinjstvu određuju zdravlje neke životinje u budućnosti. Ako je u prvim danima života beba bila slabo hranjena, vjerojatno će utjecati na njegovu težinu u budućnosti.

Prvi dani života

Mačići britanske i škotske pasmine relativno su teže. Odrasle životinje ovih pasmina su prilično velike, ali čak i mačići rađaju prave prave težine.

Novorođenče mačke težine od 70 do 130, ali drugi tjedan života postaju gotovo 1,5 puta teže (110-150 g).Djeca su još uvijek slijepa, neaktivna, puno spavaju i puno jedu.

Tijekom tog razdoblja razvoja morate osigurati da majka prima dovoljno vitamina (više od nje), jer mačići trebaju dobro majčino mlijeko s uravnoteženim skupom hranjivih tvari.

Drugi tjedan

Tijekom sljedećih dana britanski mačić dobiva na težini, a do kraja drugog tjedna njegova težina treba biti već od 210 grama. Uobičajeno, može čak doseći i 420 grama, U isto vrijeme, bebe postaju aktivnije, pokretnije, neke "rano" čak otvaraju oči do kraja drugog tjedna.

© shutterstock

Do mjesec dana

Od trećeg do četvrtog tjedna (ovisno o brzini razvoja Britanaca), možete početi mamiti. Ali ne svi proizvodi koje može jesti – preporučujemo da prvi put čitate, a ne da hranite Britance.

Ako je Britanac aktivan, jede puno i ima nekoliko braće i sestara koji piju majčino mlijeko, vrijeme je da počnete hraniti.

U dobi od mjesec dana, mačići dobivaju, u pravilu, od 250 grama težine. Velike, brzo rastuće djece mogu doseći pola kilograma što je više moguće, a to je sasvim u skladu s normom.

Tablica težine po mjesecu

Početak hranjenja

Prva jela koja se mogu dati bebu Briton:

 • rastrgana konzervirana mačka hrana;
 • isjeckan kuhani govedina ili piletina;
 • kuhana morska riba;
 • sir;
 • kuhani žumanjak.

Od prvih dana prikorma pazljivo promatrati kako dijete jede i kako reagira na hranu. Ako želite hraniti hranu za kućne ljubimce, ne biste ga trebali spasiti, jer to može izazvati razvoj urolitijaze.

Pročitajte i Sastavite 2 mjeseca britanskog mačića

U smislu pravilne prehrane, topline i njege, britanski mačić trebao bi težiti oko 600 grama ili čak više do početka pete tjedna, Za tjedan dana, mačić trebao dobiti oko 100 grama, a dva mjeseca njezina težina će biti od 700 grama do 1,5 kg. Ova težina nije tipična za sve pasmine, već samo za britanske i škotske, koje se smatraju prilično velikim mačkama.

Također će vam pomoći i tablica težine britanskog mačića po mjesecima, u kojem su naznačeni svi standardi za ovu pasminu. Preporuča se dnevnik težine i pratiti razvoj britanskih.

Pet tri mjeseca

Gledanje britanskog rasta i razvoja vrlo je zanimljivo.No, to je također korisno jer ponekad omogućuje prepoznavanje patologija u ranoj fazi razvoja. A za razvodchikov to je također način za praćenje čistoće genetske linije i držati tvoj ljubimac u idealnoj težini za izložbe i natjecanja.

Ako ga ispravno hranite, mačić u 3 mjeseca teži od 1 kg. Standardna težina britanske mačke je 1-1,5 kg. Za muškarce ta brojka iznosi 1,5-2 kg.

Mačići su već prilično veliki, a svaki dan mogu dobiti 100 grama, čime postaju još masivniji. Ovo je dobro za razvoj i normalnu težinu Britanaca, jer odrasle životinje mogu dosegnuti 8 kg težine.

Britanski mačići u dobi od 3 mjeseca © shutterstock

Važno je da u ovom dobu kućni ljubimac je dobro. Ako se još nije odmašlo iz majčinog mlijeka, trebate povećati količinu vitamina u hrani majke, a gnojidba bi trebala postati raznovrsnija.

Pročitajte i hranu i fotografije britanskog mačića za 3 mjeseca

Možete dati kravlji sir ili jogurt, dječji žitarice i zobeno brašno ili riža kašu s mlijekom.

Kakvu hranu odabrati

U ovom dobu, vlasnici moraju odlučiti što će nastaviti hraniti svog kućnog ljubimca. Promatrajte što Britanac jede s velikim zadovoljstvom.Ako boravite na kupljenim hranama, prednost je dobrom hrani, što može koštati puno. Velika mogućnost – proizvodi američke tvrtke Hills. Također kvalitetna hrana proizvođača kao što su Innova EVO i Orijen.

Ako odlučite živjeti u prirodnoj hrani, trebali biste se sjetiti proizvoda koji nikada ne biste trebali dati kućnog ljubimca britanske pasmine:

 • sve vrste riječne ribe;
 • meso svinjetine;
 • dimljene kobasice i druge "ljudske" hrane;
 • mliječni proizvodi visoke masnoće (kiselo vrhnje, vrhnje, itd.);
 • meso od piletine s jamama.

Kombinirana prehrana nije dobra ideja. Bit će bolje za bebu ako se zaustaviš na jednu stvar. Ako se zaustavite za prirodnu hranu, trebali biste imati dovoljno vremena za kuhanje. Kako biste hranili dijete istom hranom koju jedete, nepoželjno je., jer je probavni sustav mačke vrlo različit od čovjeka.

Četiri mjeseca mačići

Mačići u 4 mjeseca već su prilično veliki i izgledaju kao smanjene kopije odraslih. Britansko mačiće na 4 mjeseca:

 • 1,7-2,4 za ženu;
 • 2,1-3,9 za muškarca.

Već ste sami vidjeli da ste odabrali prilično veliku pasminu.Tijelo u četveromjesečnim kućnim ljubimcima postaje istaknuto, struktura tijela postaje sve više mišićav i čučanj. Težina životinje ovisi ne samo o prehrani, nego io nasljeđivanju pa stoga, počevši od ove dobi, tjelesna težina varira u prilično velikim granicama – skoro do 2 kg.

© shutterstock

Ako Britanac teži više od 4 kg, to može biti signal da on prejeda, a vrijeme je da se smanji količina hrane i dodati dodatni obrok, ravnomjerno raspoređujući dnevni dio na nekoliko.

Pročitajte i hranu britanskog mačića za 4 mjeseca

Ako su odstupanja za doba mačke ozbiljna, to je razlog da se obratite veterinaru. Specijalist može odrediti posebnu prehranu i kompleks potrebnih vitamina.

5 mjeseci

Koliko britanski mačić teži za 5 mjeseci? U roku od 5 mjeseci imate gotovo punoljetni Britanac koji teži do 4,5 kg. Za ženke, težina treba biti između 2,2 i 2,9 kilograma., a za muškarce od 2,6 do 4,5. Vaš ljubimac je već dobio više od polovice tjelesne težine svoje pasmine.

Zašto je važno kontrolirati težinu ljubimca?

Važno je kontrolirati težinu po mjesecima britanskog mačića, jer pomaže praćenju pravilnog razvoja kućnog ljubimca.Teško je ispravno kontrolirati razvoj za neke vanjske geometrijske čimbenike, pa je težina bila uzeta kao osnova.

© shutterstock

U prvim tjednima preporučuje se vaganje mačića na elektronskom mjerilu svaki dan, u kasnijoj dobi – jednom tjedno. Čak se i novorođenčad treba vagati, a minimalna granica težine za njih je 60 grama., Ako je manja, vrijedi se konzultirati s veterinarom, a zatim brinuti o bebi s iznimnom oprezom.

Mačići se vagaju istodobno kako bi se izbjegle eventualne netočnosti. Djeca do mjesec dana dobivaju oko 10 grama težine, a kasnije – 100 grama tjedno. Ako promatrate kršenja, to može značiti da Britanac ne prima normalnu hranu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: