🐈 Kako hraniti britanskog mačića 4 mjeseca - fotografije, težine

Britanski mačić hranio se 4 mjeseca

Najvažniji i istovremeno opasno razdoblje bilo koje životinje je vrijeme rasta. Britanski mačić u 4 mjeseca prilično je smiješan i istodobno zanimljiv show. Razigrana beba treba primiti sve potrebne skrb kako bi osigurala da mu je zdravlje dobro tijekom godina.

sadržaj

 • Opći podaci
  • Značajke
 • stočna hrana
 • Promjena snage
 • Kittenova hrana
  • Industrijska hrana
  • Mokra hrana
  • Suha hrana
  • Što odabrati
 • vitamini
  • Svi vitamini se dijele u dvije skupine:
 • briga

Opći podaci

Za početak, dijelimo aksiom: mačke moraju težiti više od mačaka – bez obzira na dob. Težina britanskog mačića u 4 mjeseca trebala bi dosegnuti oko dva kilograma, s odstupanjem u bilo kojem smjeru za dvije stotine za mačku i tri stotine za mačkastu gram.

Najbolje je kontrolirati koliko dijete dobiva dnevno, tjedno i općenito u roku od 30 dana – to će jasno objasniti koje dodatke nedostaje, što je suvišno, koje proizvode vole ili ne voli, što se apsorbira bolje za 4 mjeseca. Nemojte zaboraviti podići prethodne rezultate vaganja, fotografiju, medicinsku karticu iz rasadnika, kako biste vidjeli kako se Briton razvija.

Svaki dan beba treba dodati deset do trideset grama, Razmotrite tu činjenicu, kao i činjenicu da od četiri mjeseca rasta britanskih mačića ubrzava oštro u prvom do pet mjeseci, a zatim se također naglo opada.

Britanac u dobi od 4 mjeseca © shutterstock

Pokušajte istodobno provesti postupak vaganja – to će vam omogućiti da ispravno izračunate.

Značajke

 • Što je veći pojedinačni reprezentativac pasmine, to su dulji mačići.
 • Muški mačići za 4 mjeseca obično su veći od mačaka, ali rastu dulje. Prema težini, prerastaju bebe u dobi od šest mjeseci do godinu dana.
 • Smatrajte da je Britanac naslijedio polovicu od svog oca i majke, pa je njegova veličina, duljina šape, vune i druge značajke u 4 mjeseca – izravno ovise o nasljeđivanju.
 • Rast ovisi o količini oslobođenih hormona, tako da ne možete brinuti o kastraciji – održanom u ranoj dobi, na primjer, u 4 mjeseca, ne utječe na budući život i zdravlje djeteta.
 • Sjetite se da je potrebno održavati pravilnu higijenu, jer Njezina odsutnost utječe ne samo na bebe za 4 mjeseca, već i na njihovu majku.
 • Ne probudite mačiće dok spavaju. Kao što znate, sve životinje brže rastu u snu.Nakon 2 mjeseca, količina spavanja u Britaniji je smanjena, ali to bi trebalo postupno i bez vanjske intervencije.

Pažnja molim te! Težina djeteta u trajanju od 4 mjeseca ne smije stati na jednu oznaku. O njegovu opadanju i govoru ne može biti! Ako "majka" nema mlijeko, a mačići u trajanju od 4 mjeseca nastavljaju sisati, ili ne dobivaju težinu ispravno, trebate ih hraniti mlijekom za zamjenu.

Imajte na umu da to treba biti točno zamjena mačke bez laktoze.

stočna hrana

Dijeta od mačića u 4 mjeseca znatno se razlikuje od prehrane odrasle mačke. Od rođenja, britanski probavni sustav prilagođen je asimilaciji mliječnih proizvoda i mlijeka posebno, ali s procesom odrastanja, izgubljena je sposobnost apsorpcije mliječnog šećera ili laktoze. Ovaj proces počinje za 4 mjeseca.

Kako bi razvoj bio skladan i sveobuhvatan, dijeta mora imati sve potrebne elemente. Zdrava prehrana temelji se na strogom izračunu svih potrebnih elemenata u skladu s težinom i karakteristikama pojedinog ljubimca u 4 mjeseca.

© shutterstock

Zapamtite da je za britansku, glavno obilježje "dobre hrane" hrane, njezin miris.

To treba uzeti u obzir kod odabira suhe hrane i pripremanja suhe prehrane za dijete. Mačići počinju razlikovati okuse 11. dan, stoga mjesečni britanski mačak Chotirioh već jasno poznaje liniju između kiselog, slatkog, slanog i gorkog okusa.

Promjena snage

Ako dramatično promijenite dijetu, u jednom mačiću možete dobiti proljev u 4 mjeseca. Stoga ne biste trebali riskirati život i zdravlje Britanaca, žuriti na prijelaz na drugu vrstu hrane i postupno ga dovesti u hranu. Postupno povećajte količinu nove hranekada hranite bebu, a smanjite broj stare hrane.

Prehrana mesa – ovo je loša mogućnost, stoga nemojte davati svoje ljubimce za 4 mjeseca. Iako se smatraju grabežljivima, ostaju svejedi, a oboje su meso i povrće jednako jedu. Stoga, dijeta treba biti uravnotežena.

Kittenova hrana

Budući da britanska hrana uključuje kuhano meso, žitarice i povrće, možete pripremiti hranu kod kuće, što će vam omogućiti da se ne pitate što ćete hraniti britanskim mačićem za 4 mjeseca.

Međutim, nemoguće je izračunati ispravnu ravnotežu tvari kod kuće, kao i otkriti što se upravo apsorbira u tijelu.Da, i u toj hrani nećete biti mineralne tvari – oni se izračunavaju strogo prema posebnim tablicama u tvornicama. Stoga je poželjno koristiti pohranjene feedove.

Industrijska hrana

Ovo je potpuno pripremljena hrana koja sadrži sve što vam je potrebno za vašeg ljubimca. Oni će osigurati rast i razvoj ljubimca u roku od 4 mjeseca u skladu s pravilima. Zbog činjenice da se hrana priprema iz industrijskih proizvoda koji su već spremni za uporabu, njegova je cijena znatno niža.

Mokra hrana

Obično je to lonac, torbica ili torba. Ima oko osamdeset posto vode. Takvi su izvori dostupni u paketima težine sto grama. Zahvaljujući dodavanju vode, mačići u trajanju od 4 mjeseca praktički ne trebaju dodatno navodnjavanje uz stalnu uporabu konzervirane hrane.

Ako želite ovu opciju za Britance, tada morate zapamtiti pravila hranjenja. Potrebno je zagrijati hranu u mikrovalnoj pećnici prije nego što ga davati mačiću 4 mjeseca. Dio je postavljen u zdjelu koju britanski može jesti odjednom, Nakon hranjenja zdjelu je bolje sakriti u hladnjaku. Ovaj feed se daje jednom ili dva puta dnevno.

Suha hrana

Također se zove krotak. Razina vlage je do deset posto. Glavna prednost je mogućnost da se u zraku bez štete na hrani. Stoga se ne možete brinuti zbog njegove sigurnosti.

© shutterstock

Značajni nedostatak je činjenica da dugo vremensko razdoblje uklanja miris hrane, a mačići za 4 mjeseca više ne žele jesti.

Pročitajte i Koja je suha hrana bolja za mačke?

Bez obzira na vrstu hrane koju koristite za Britance, u zdjeli mora biti čista voda! Stoga, za mačiće je poželjno koristiti automatsko punjenje hrane, koja sama napuni hranu kad mačići jedu sadržaj zdjele.

Što odabrati

Bolje je kupiti suhu hranu iz poznate tvrtke koja je testirana više puta. Ovo bi trebalo biti profesionalno hranjenje jer Namijenjeni su brigu za mačiće u 4 mjeseca. Periodički, kada bebe gube interes za hranom, može i treba biti promijenjeno na isti, samo od drugog proizvođača. Ne brinite o činjenici da kućni ljubimac stalno jede u trajanju od 4 mjeseca – mačići britanske pasmine trebali bi izgledati prelijepo. Posebno mačke vole jesti noću, stoga nemojte biti uznemireni ako čujete hrpu hrane.

Budući da se male pečata brzo pretvaraju u velike pečate, njihova prehrana mora biti uravnotežena u odnosu na troškove energije.

Do tri mjeseca, Britanci imaju gotovo tri puta više energije od odraslog kućnog ljubimca, a s odrastanjem ta se količina smanjuje.

© shutterstock

Razdoblje od četiri mjeseca je vrlo važno, jer ovdje se radi o prijelazu iz "vrlo malih" u "male" mačiće. Do razine od 16 tjedana, Britanac već jede omekšane povrće žitarice, curds, svježe meso, postupno ide na hranu. Zubi su obično izrezani od 12 do 16 tjedana, tako da nakon što dostignete dob od četiri mjeseca, važno je da vašem ljubimcu žvakati puno krute hrane. Stoga se nemojte bojati dati Britancu 4 mjeseca hrane, a ne sjeckane hrane.

vitamini

U sljedećem posjetu veterinarskoj klinici nesumnjivo ćete odrediti datum kada će biti potrebno cijepljenje britanskih mačića za 4 mjeseca. Bez obzira na cijepljenje, bit će potrebno dati svoje ljubimce vitamine.

 • Imajte na umu da se vitamini, dodatci i drugi lijekovi ne mogu pohraniti na mjestima dostupnim Britancima. Jasno je da vam se ne žale za kućnim ljubimcem, ali ako nađe takav paket i jede njegovo ispunjavanje, riskira dobivanje otrova.
 • Za hranjenje s posebnim aditivima potrebno je samo one osobe koje rastu na domaćoj hrani. U industrijskoj hrani već ima sve što vam je potrebno i dodatno hranjenje koje ne trebaju.
 • Kontakt s ulicom je neizbježan, tako da mačići trebaju imati pribiotike, poput Lactoferona. Posebno je važno ažurirati crijevnu mikroflora britanskih, ako živite u gradu. Prije uporabe lijeka svakako posjetite veterinara!

Svi vitamini se dijele u dvije skupine:

 • kompleks, Ovdje su vitamini s toliko voljenim dopunama britanskih mačaka. Ponekad postoje posebni okusi koji izazivaju interes ljubimca takvoj hrani, ne samo u 4 mjeseca, ali i u odrasloj dobi.
 • specifična, To su vitamini, vitamini s velikom količinom kalcija ili neke druge tvari. To također uključuje posebne tvari za uklanjanje dlačica iz tijela.

Sjeti se da je briga za britanskog mačića prilično složena stvar, a važno je unaprijed znati što će beba imati u roku od 4 mjeseca, tako da u slučaju nepredviđenih okolnosti ne bi trebalo zvati vašeg omiljenog liječnika u tri ujutro.

4-mjesečni britanski © shutterstock

briga

I ovdje dođemo do konačnog trenutka, koji svakako interesira svaki britanski vlasnik. Što izgledaju mačići četiri mjeseca? Točne norme ne postoje jer je razvoj kućnog ljubimca individualan. Mačke istodobno, možda i manje od mačaka (za sada), imaju kratke noge. Ali kaput je već u potpunosti formiran u 4 mjeseca, oči su otvorene, vestibularni aparat ispravno radi. Miris i sluh također bi trebali biti norma.

Posebnu pozornost treba obratiti na vunu, jer To je glavni pokazatelj zdravstvenih problema kod beba – za čovjeka, zasigurno.

Sjaj vune ovisi o tome kako dobro djeluju lojalne žlijezde. I njihov rad je pod utjecajem bilo kojeg stresa. Da bi mačka ostala normalna, potrebno je dati masti mačića koji će održavati svoje zdravlje. Još je uvijek rano češljati mačića u 4 mjeseca, ali je dobro masirati kožu mekom četkom koja će ublažiti napetost mišića i statičku struju iz kaputa.

Vodite brigu o Britancima s ljubavlju, a on će vam isto odgovoriti!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: