🐈 8 simptoma bolesti britanskih mačaka

Britanski mač bolesti

Prirodno, mačke su podložne raznim bolestima. Da biste identificirali i riješili problem na vrijeme, trebate znati o bolestima britanskih mačaka. U članku ćemo govoriti o vrstama bolesti, simptomima i metodama njihova liječenja.

sadržaj

 • Glavni simptomi bolesti
 • simptomi
 • Što tražiti
 • Vrste britanskih bolesti i liječenja
  • Vrste bolesti kojima su Britanci podvrgnuti:
 • Razmotrite zasebno svaku vrstu bolesti.
  • Bolesti britanaca vezane uz genetiku
  • Posebne bolesti Britanaca
 • Ostale bolesti
 • Uobičajene bolesti
 • Metode za sprječavanje bolesti
  • Cijepljenja su iz takvih bolesti kao što su:

Glavni simptomi bolesti

Britanske mačke, kao i druge pasmine podložne su raznim bolestima. Čak i ako je vaša životinja stalno u stanu ili kući i ne ide van, onda ne biste smjeli misliti da će je bolest zaobići. Tijekom dana blisko ćete komunicirati s različitim ljudima, putovati u javni prijevoz, posjetiti mjesta na kojima ima puno ljudi, gdje postoje mnogi patogeni i dovesti ih sve kući sa cipelama i odjećom.

Mačke ili mačke dolaze do vaših stvari, možete ih udariti bez pranja ruku, a kao rezultat, ljubimac može pokupiti nekakav virus.

© shutterstock

Najčešći simptomi bolesti britanskih mačaka, pomoću kojih se može utvrditi da nešto nije u redu sa svojim kućnim ljubimcem:

 1. odbijanje hrane;
 2. crvenilo očiju;
 3. gubitak kose;
 4. problemi s disanjem;
 5. kašalj;
 6. povraćanje;
 7. proljev ili nedostatak stolice;
 8. snižavanje tjelesne temperature.

simptomi

Ako primijetite bilo koji od navedenih simptoma, odmah se obratite najbližoj veterinarskoj klinici.

Odbijanje jesti je prvi znak da nešto nije u redu sa svojom mačkom. Povraćanje ili proljev mogu ukazivati ​​na ozbiljnije stanje., Neki vlasnici su pogriješili, misleći da ako dodirnete mačji nos i ispadne da je hladno, onda je životinja sasvim zdrava. Ovo je posve pogrešno. Temperatura se mjeri termometrom, koji je posebno namijenjen životinjama.

Temperatura se smatra normalnom trideset i osam do trideset devet stupnjeva, a ako su očitanja viša, onda je vaš ljubimac ozbiljno bolestan, a pomoć koja se pruža u krivo vrijeme može dovesti do ozbiljnih posljedica.

Povećanje tjelesne temperature može značiti da britanska kratkodlaka ima tako ozbiljne bolesti kao što je upala pluća ili kršenje središnjeg živčanog sustava.

Što tražiti

Sudeći na zdravlje Britanaca samo na hladnom nosu ne vrijedi. Nos mačke na povišenoj tjelesnoj temperaturi može biti vlažan i hladno, oči prirodne boje baze ne pokazuju nikakve znakove zamućenosti ili crvenila. Stoga, prije svega, trebate obratiti pozornost na promjene u ponašanju, navikama, navikama i općem stanju britanske mačke.

Životinje na početku bolesti mogu početi liječiti sami. Ako živite u ruralnom području ili u privatnoj kući, onda Britanac može jesti određenu travu, lizati rane.

Kako bi vaš kućni ljubimac bio u dobrom stanju, možete izmjeriti temperaturu (to se mora obaviti rektalno). Ako nađete bilo kakve nepravilnosti, držite pipetu, zavoj i bilo koji način za dezinfekciju rana pri ruci da biste dobili prvu pomoć. Lijekovi namijenjeni ljudima, britanski su strogo zabranjeni. Bolje je odmah potražiti pomoć od veterinara i dobiti kvalificirane upute o liječenju (ne zaboravite s vama dovesti cijepljenje).

© shutterstock

Vrste britanskih bolesti i liječenja

Bolesti koje se javljaju u britanskim mačkama mogu se naći u mačkama drugih pasmina, a neke od njih u ljudi.

Vrste bolesti kojima su Britanci podvrgnuti:

 • Genetski.
 • Specifična.
 • Općenito.

Razmotrite zasebno svaku vrstu bolesti.

Bolesti britanaca vezane uz genetiku

Britanska kratkodlaka ima posebnost koju su stručnjaci susreli nakon uzgoja određene vrste mačaka – istodobno prisutnost dviju krvnih skupina A i B. Izvanredno se ta nasljednost bolesti ne očituje u ponašanju ili izgledu mačke. Može se susresti kad se rodi rođendan.

Ako mačka i mačka imaju drugu vrstu krvi, onda su mačići već rođeni s dvije različite vrste krvi. U prvim danima, nikakvi simptomi ne ukazuju na bolest mačića. Samo ako beba ne umre u prva tri dana, tada nije bio podvrgnut ovoj genetskoj bolesti.

Smrt nastupa kao posljedica činjenice da se antitijela protiv skupine stranca prenose bečinom mačju.

Kako bi izbjegli ovaj problem, postoji poseban test, ali još nije dostupan u našoj zemlji.

Posebne bolesti Britanaca

Od velikog broja bolesti na koje su kućni ljubimci osjetljivi mogu se razlikovati određene bolesti britanskih mačaka:

 • Virusni.
 • Povezan s endokrinim sustavom.
 • Neurološka priroda.
 • Rektum.
 • Gastrointestinalni trakt.
 • Mozak.

Virusne bolesti uključuju panleukopeniju i leukemiju.

© shutterstock

Panleukopenija (popularno – smrad) je bolest koja utječe na želudac Britanaca i smanjuje razinu leukocita u krvi. Budući da su leukociti odgovorni za sposobnost tijela da se bore protiv različitih vrsta bolesti, njihovo smanjenje dovodi do nemogućnosti potpunog funkcioniranja. Životinje se mogu zaraziti kroz izmet bolesnog rođaka.

Najmanji mačići mogu se nositi s bolestima najmanje, jer krhko tijelo još uvijek nije u mogućnosti da se bori i uz povećanje tjelesne temperature tijelo je iscrpljeno i umre.

Leukemija je bolest raka u kojoj je pogođen cirkulacijski sustav, nastale su maligne neoplazme. Kućna mačka može se zaraziti od bolesnog ljubimca, siromašne hrane, slabo dezinficiranih instrumenata u veterinarskoj klinici ili od insekata.

Bolest se može razviti i pojaviti se asimptomatski nekoliko mjeseci., Otkriveno je stalnim smanjenjem apetita mačke, nemogućnošću podnošenja potomstva, neaktivnosti, rada kardiovaskularnog mišića poremećeno je.Bolest nije izliječena, ali samo je moguće održavati više ili manje normalno stanje, koristeći određene lijekove.

Ostale bolesti

Kršenje u radu endokrinog sustava Britanaca može se dokazati razvijanjem pretilosti ili, naprotiv, iscrpljenjem, teškim pijanjem, specifičnim mirisom i usnom šupljinom. Kao rezultat toga dolazi do razvoja dijabetesa. Mačka će morati biti prickled s inzulinom tijekom svog života i održavati strogu prehranu.

Bolest povezana s poremećajima živčanog sustava – epilepsija. Ako je Britanac bolestan od ove bolesti, mačka će najvjerojatnije morati biti spavala – liječenje je beskorisno.

Britanske mačke su sklone bolestima povezanim s gastrointestinalnim traktom. Ne mogu pretjerati, dati slabo obrađenu ili ustajale hrane.

Najčešći je urolitijaza u britanskim mačkama. Mačka je imala krv u urinu, životinja je bila u boli, boja urina promijenila, primijetili su da je kućni ljubimac počeo lizati mokraćnu cijev češće – nazovite veterinar odmah. Pojava pijeska i kamenja u urogenitalnom sustavu može biti fatalna.

© shutterstock

Uobičajene bolesti

Britanski kratkovidni bolesnici i bolesti koje se nalaze u rođacima škotskog pasmina i običnih mačaka.

 • Dišne bolesti.
 • Crva.
 • Bolesti očiju i zuba.
 • Claw bolesti.

Ove vrste bolesti su najmanje opasne i lako ih se izbjegava pružajući Britancima pravilnu njegu.

Da biste izbjegli probleme s očima – svakodnevno ih se isperu ekstraktom kamilice ili redovnom prokuhanom vodom.

Usne šupljine moraju biti čiste, pratiti promjenu mirisa i stanje zuba mačke.

Metode za sprječavanje bolesti

Najčešća metoda sprječavanja mnogih bolesti su cijepljenje. Britanci trebaju biti cijepljeni, počevši od dva mjesecakada majčino mlijeko više ne može proizvesti dovoljno protutijela. Potrebno je ponoviti postupak do dobi od jedne i pol, s učestalošću jednom mjesečno, nakon što je jednom godišnje dovoljno.

Cijepljenja su iz takvih bolesti kao što su:

 • zoster;
 • bjesnoće;
 • panleukopenia;
 • različite infekcije respiratornog trakta.

Raspored cijepljenja i njihov broj mogu se naći kod veterinara.Ako ste kupili mačića ili je izvadili iz vrtića, zamolite prethodnog vlasnika da je vaš ljubimac već napravljen od potrebnog popisa cijepljenja, kakve su bolesti imale.

Zaključno, želim reći da će pravilna briga i prehrana pomoći u osiguravanju dobrog zdravlja i dugogodišnjeg života vašeg mačka. ako je vaš ljubimac bolestan, onda ne biste trebali dopustiti da sve krene – pročitajte uvodni članak, a zatim svakako kontaktirajte stručnjake koji će odabrati ispravan tretman britanskih mačaka i izbjeći ćete mnoge probleme.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: