🐈 Britanska kratkodlaka mačka: opis pasmine

Britanska kratkodlaka – opis pasmine, karakter i osobine njege

Britanska kratkodlaka je pasmina čija se domovina smatra Velikom Britanijom. Britanci se razlikuju po kratkom i gustom vunenom poklopcu koji ih štiti od vlage i insekata. Već dugi niz godina glavni zadatak ovih životinja bio je lov za male glodavce. Oni se razlikuju po dobrom zdravlju, nepretencioznoj njezi i odličnoj izdržljivosti. Pasmina je službeno priznata u Velikoj Britaniji i dobila je široku priznanja širom svijeta.

 • 1. Opis pasmine
 • 2. Karakter
 • 3. Njega

1 Opis pasmine

Glavna karakteristika britanskih mačaka je veliko tijelo s dobro razvijenim mišićima. Opis ove pasmine:

 1. 1. Britanske žene imaju veliku glavu s zaobljenim glatkim obrisima. Obrazi su dobro razvijeni, jagodice su široke. Vrata su kratka, a oko nje nalazi se naglašena koža.
 2. 2. Predstavnici ove pasmine imaju dugo širok nos.
 3. 3. U podnožju su uši široke i veličine su srednje. Savjeti su malo zaobljeni. Oni su široki.
 4. 4. Velike su oči Britanaca okrugle. Posebna značajka predstavnika ove pasmine je da su njihove oči oslikane u bogatu narančastu boju.U tom slučaju, mačići su rođeni s plavkastom bojom. Rijetke su osobe s zelenim i plavim očima.
 5. 5. Kratki udovi imaju dobro razvijene mišiće. Šape su okrugle.
 6. 6. Britanci imaju kratki rep proporcionalan tijelu. Na podnožju je blago zgusnuta i nagnuta prema kraju.
 7. 7. Skraćeni premaz. Osvijetljeno podnožje. Struktura kaputa je gusta, "plišna" i gusta.

Prema standardu, za britanske mačke dopuštene su sljedeće boje:

 • monophonic (crna, siva, bijela);
 • kornjačevine;
 • torokuša;
 • dima;
 • bicolor;
 • činčila (zlato, srebro);
 • točka boje

Klasična boja za ove mačke smatra se mauve i plavom.

Britanska dugotrajna mačka

Postoji još jedna vrsta britanskih žena – britanska dugodlaka mačka. Ovi kućni ljubimci dobili su engleski uzgajivači prelazeći glatke kose s britanskim perzijskim mačkama. Ali uskoro su se mačići pojavljivali ozbiljni porazi. I prijeći Perzijanci i Britanci zabranili. Mačke skočivih mačaka prekrižene su britanskom kratkom travom, a mačići su rođeni s nosiljkom i visećim ušima u smeću.

PreporučeniČokoladni Britanac – fotografija, opis i karakter

2 znaka

Po prirodi Britanci su vrlo mirni i uravnoteženi. Umjereno su razigrani i znatiželjni kućni ljubimci. Predstavnici ove pasmine su vrlo samodostatni, a vlasnik neće moći prisiliti mačku da učini ono što želi, protiv njezine volje. Četverokutni kućni ljubimci mogu provoditi dulje vrijeme sami.

Britanske mačke vrlo su društvene i dobroćudne. Neznatna agresija nikad ne pokazuje. Životinje vole komunicirati s vlasnikom, a ako vlasnik ne obazire na ljubimca, mačka će se povući. Britanske mačke su vrlo osjetljive, osjetljive pa se ne preporučuje vikati na njih, a posebno pobijediti kada ne poslušate.

Kućni ljubimac prati kućanstvo i odabire za sebe ulogu vlasnika onoga koji često obraća pažnju na njega, hrani i brine.

Stranci su oprezni i ne idu odmah s njima u kontakt. S malom djecom, Britanci se približavaju, ali ne toleriraju pakao sa svoje strane. Ako beba počne igrati i nehotice će naštetiti mačiću, ljubimac će pobjeći i sakriti se. Nikada neće ugristi dijete niti ga ogrebati.

Britanske žene dobro se slažu s drugim kućnim ljubimcima, ali im se ne sviđa da ih smeta. Britanske mačke – flegmatične, i rijetko se igraju.Oni idu vlasniku samo kad žele i neće moći držati kućnog ljubimca s vlasnikom silom.

3 Njega

Britanska mačka mora se redovito češljati. Za ovaj postupak prikladni češalj s gumenim zubima. Prije toga, potrebno je lagano navlažiti kaput s vodom ili antistatičkim raspršivačem. Povremeno je potrebno kupati četveronožne ljubimce. Voda tretmani mogu se zamijeniti trljanje sa suhim šamponom za mačke, koji se ručno primjenjuju na kaput jednom mjesečno. Nakon postupka, poželjno je češljati mačku s gumenom četkom.

Redovito je potrebno pregledati uši i oči životinje radi kontaminacije. Ako je potrebno, očistite ih pamučnim slojem. Zubi mačke trebaju biti odstranjeni posebnim četkicom i zalijepiti, kao i pravovremeno obrezivati ​​kandže.

Temelj dijeta britanske mačke trebao bi biti protein. Ako životinja jede prirodnu hranu, trebali biste mu dodati i vitamine i elemente u tragovima (tečajevi). Preporuča se hraniti britansku industrijsku suhu i konzerviranu hranu za kratkovidne mačke, koje sadrže sve što je potrebno za zdravlje kućnog ljubimca.U ovom slučaju hranjenje treba biti premium ili super premium klasa.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: